Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Tā mājās sagaida Eiropas čempionus portugāļus

Desmitiem tūkstošu cilvēku pirmdien valsts galvaspilsētā Lisabonā sagaidīja par Eiropas futbola čempioni kronēto Portugāli.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka par Eiropas čempioniem svētdien tika kronēti Portugāles futbolisti, kuri finālā ar 1:0 pagarinājumā uzvarēja sacensību mājinieci Franciju.

Uzreiz pēc uzvaras turnīrā Portugālē un šīs valsts galvaspilsētā Lisabonā izvērtās pamatīgas svinības, bet pati komanda mājās atgriezās pirmdienas pievakarē. Pilsētas ielās atkal bija pulcējušies desmitiem tūkstošu cilvēku, kuri, rokās vicinot sarkanzaļos karogus, izlasi mājās sagaidīja kā varoņus.

Portugāles izlases līderis Krištianu Ronaldu, kuram traumas dēļ fināla mačs noslēdzās jau pirmajā puslaikā, savā uzrunā publikai norādīja, ka Portugāle ir pārrakstījusi vēsturi, un pateicās par fanu atbalstu.

Komandu pēc ierašanās sagaidīja valsts prezidents Marsēlu Rebēlu de Souza, bet pēcāk komanda divos autobusos devās izbraukumā pa Lisabonas ielām, kur viņus gaidīja tūkstošiem portugāļu.

Svētdien gūtās ceļgala traumas dēļ Ronaldu tagad nevarēs spēlēs aptuveni mēnesi, kas nozīmē, ka viņš varētu izlaist jaunās sezonas sākumu Spānijas klubā Madrides "Real".

Portugāle svētdien tika pie sava lielākā panākuma vēsturē - tā savā laukumā sacentās 2004.gada Eiropas čempionāta finālā, tomēr toreiz titula mačā ar 0:1 piekāpās Grieķijai.

Portugāles izlase nebija spējusi uzvarēt Franciju kopš 1975.gada, zaudējot iepriekšējās desmit savstarpējās tikšanās reizēs. Zīmīgi, ka Francija uzveica Portugāli gan 1984., gan 2000.gada Eiropas čempionātu pusfinālos, abas reizes vēlāk triumfējot sacensībās. Tāpat Francija pusfinālā apspēlēja Portugāli 2006.gada Pasaules kausā, tomēr toreiz finālā piekāpās Itālijai.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi