Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Trīs Latvijas klubi aizvada atbildes spēles UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā

Optibet Latvijas futbola virslīgas klubi Ventspils, RFS un Liepāja šodien aizvadīs atbildes spēles Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā.

Kā pirmā laukumā dosies "Ventspils", kas viesos plkst.18. spēkosies ar albāņu vienību Duresi "Teuta".

Pirmajā klubu tikšanās reizē "Ventspils" ar 3:0 (1:0) droši apspēlēja "Teuta" vienību. Salīdzinoši lielais pārsvars visai droši ventspilniekiem garantē dalību otrajā kārtā, kurā, visticamāk, būs jāspēkojas ar Horvātijas vienību Splitas "Hajduk", kas pirmajā spēlē ar 2:0 pārspēja Maltas komandu Gziras "United".

Ventspilnieku šīs sezonas pirmās kārtas pretinieki "Teura" iepriekšējā Albānijas čempionāta sezonā guva trešo vietu, bet par valsts čempioniem šie futbolisti kļuvuši vienreiz - 1994.gadā. Iepriekšējo reizi šis klubs Eirokausos spēlēja 2016.gadā, bet līdz šim labākais sasniegums ir atlases otrās kārtas sasniegšana tālajā 2000.gadā UEFA kausā, kas ir tagadējā UEFA Eiropas līga.

"Ventspils" šosezon pieticīgi un virslīgā ieņem vien ceturto vietu, kamēr Albānijā sezona vēl nav sākusies.

Pagājušās sezonas Latvijas vicečempione "Ventspils" jau pērn UEFA Eiropas līgas kvalifikāciju iesāka pret albāņu klubu, divu maču summā ar 8:3 apspēlējot Ģirokastras "Luftetari". Pēcāk otrajā kārtā kurzemnieki gan bija spiesti atzīt spēcīgā Francijas kluba Bordo "Girondins" pārākumu.

Savukārt plkst.19 pēc Latvijas laika RFS mājās cīnīsies ar Latvijas futbolista Vitālija Maksimenko pārstāvēto Slovēnijas klubu Ļubļanas "Olimpija". Pirmajā mačā galvaspilsētas klubs tikai spēles kompensācijas laikā ar 3:2 (0:0) izrāva uzvaru pār "Olimpija".

Otrajā kvalifikācijas kārtā uzvarētājai būs jāspēkojas ar Turcijas vienību Malatjas "Yeni Malatyaspor", kura no pirmās kārtas bija brīva.

RFS šajā sezonā piedzīvoja debiju Eirokausos, jo pērn tā virslīgā guva trešo vietu. Notikušajā izlozē gan tai pretī netrāpījās tas vieglākais pretinieks, jo Maksimenko pārstāvētā "Olimpija" nesen ieguva Slovēnijas kausu, bet vietējā čempionātā tā sezonu noslēdza otrajā vietā, atpaliekot vien no pazīstamās "Maribor".

Latvijas futbolists "Olimpija" komandu pārstāv kopš pagājušā gada vasaras. Šis klubs par Slovēnijas čempionu kļuvis divas reizes - 2016. un 2018.gadā, turklāt pērn tas aizkļuva līdz UEFA Eiropas līgas atlases pēdējai kārtai, paliekot soļa attālumā no debijas grupu turnīrā.

RFS pašlaik virslīgā ieņem otro vietu, bet Slovēnijā čempionāts sāksies jūlijā.

Tikmēr plkst.19.30 pēc Latvijas laika "Liepāja" viesos sacentīsies ar Minskas "Dinamo" no Baltkrievijas. Pirmais duelis starp abām komandām Liepājā noslēdzās ar neizšķirtu 1:1 (1:0). Zīmīgi, ka kurzemnieki mača pēdējās minūtēs varēja arī piedzīvot zaudējumu, tomēr pretinieku spēlētājs neprecīzi izpildīja soda sitienu.

Šī spēle Latvijas līdzjutējiem paliks atmiņā arī Minskas karstasinīgo fanu dēļ, kuri pēc gūtajiem vārtiem izlēca laukumā, lai svinībās pievienoties "Dinamo" futbolistiem.

Minskas "Dinamo" par Baltkrievijas čempioni kļuvusi septiņas reizes, bet iepriekšējo reizi tas bija tālajā 2004.gadā. Pērn Minskas klubs vietējā čempionātā guva trešo vietu, bet gadu iepriekš tas tika kronēts par vicečempionu. Šobrīd komanda kopvērtējumā pēc 11 aizvadītām kārtām atrodas ceturtajā vietā.

Tikmēr "Liepāja" virslīgā pašlaik ir vien sestajā vietā.

Pērn "Liepājas" futbolisti UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā atzina Zviedrijas kluba Gēteborgas "Hacken" pārākumu, kamēr Minskas vienība aizkļuva līdz atlases trešajai kārtai, kur gan divu spēļu summā nācās zaudēt slavenajam Krievijas klubam Sanktpēterburgas "Zeņit". Pēdējās trīs sezonās viens no Baltkrievijas spēcīgākajiem klubiem allaž sasniedzis UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešo kārtu. Vēl 2015./16.gada sezonā "Dinamo" sacentās UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

UEFA Eiropas līgas pirmās kvalifikācijas kārtas pirmie mači notiks 11.jūlijā, bet atbildes cīņas gaidāmas 18.jūlijā. Otro atlases kārtu sasniegs komandas, kas uzvarēs divu maču summā.

Lai iekļūtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, ir jāpārvar četras kvalifikācijas kārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi