Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Turīnas Juventus galvenais treneris Konte par spēļu sarunāšanu diskvalificēts uz desmit mēnešiem

Itālijas A sērijas futbola čempionāta pagājušās sezonas spēcīgākās komandas Turīnas Juventus galvenajam trenerim Antonio Kontem par iesaistīšanos spēļu sarunāšanā piešķirta diskvalifikācija uz desmit mēnešiem.

Sodu trenerim piešķīrusi vietējās futbola federācijas Disciplinārā komisija.

Konti spēļu sarunāšanā sākotnēji vainoja viņa agrākais spēlētājs Filipo Karobio, kurš trenera pakļautībā 2010./2011.gada sezonā spēlēja komandā Siena.

Spēlētājs apgalvo, ka Konte bija informēts par vienošanos cīnīties neizšķirti ar Novara komandu. Pēc šīs cīņas abas vienības ieguva tiesības nākamajā sezonā spēlēt A sērijas čempionātā.

Apsūdzētāju puse vainoja Konti varasiestāžu neinformēšanā par divu sarunātu spēļu esamību. Otrs no šiem mačiem noticis pret Albinoleffe komandu tajā pašā sezonā.

Iepriekš Itālijas Futbola federācija (FIGC) noraidīja Kontes piedāvājumu atzīt savu vainu apmaiņā pret trīs mēnešu diskvalifikāciju.

Tikmēr astoņu mēnešu diskvalifikāciju saņēmis Kontes palīgs Andželo Alesio.

Kā ziņots, saistībā ar jauno Itālijas futbola spēļu sarunāšanas skandālu vietējās futbola federācijas Disciplinārās komisijas priekšā stājas kopumā 13 klubu pārstāvji, kā arī 44 ar futbolu saistītas personas.

Aizdomās turēto personu vidū bija arī Itālijas valstsvienības spēlētājs Leonardo Bonuči, kurš Itālijas izlases rindās spēlēja nesen aizvadītajā Eiropas čempionāta finālturnīrā. Viņš tika turēts aizdomās par piedalīšanos sarunātā spēlē 2009./2010.gada sezonā, kad aizsargs pārstāvēja Bari komandu, tomēr izmeklēšanas rezultātā viņš tika attaisnots.

Aizdomās turēto personu vidū bija arī Simone Pepe un Marko di Vaijo, kuriem abiem ir spēļu pieredze Itālijas izlasē. Pepe izmeklēšanas noslēgumā tika attaisnots.

Jau iepriekš bija zināms, ka jauno A sērijas čempionātu par iesaistīšanos spēļu sarunāšanā ar -1 punktu kopvērtējuma tabulā sāks Sampdoria komanda. Savukārt B sērijas čempionāta klubs Bari sezonu sāks ar -5 punktiem. Šīs komandas bijušais spēlētājs Andrea Mazjelo, kurš tagad pārstāv Bergāmo Atalanta vienību, diskvalificēts uz 26 mēnešiem, bet divi viņa bijušie komandas biedri Alesandro Parizi un Marko Rosi - attiecīgi uz diviem gadiem un 20 mēnešiem.

Jau vēstīts, ka kopš vērienīgā Itālijas spēļu sarunāšanas skandāla pirmā apcietināšanas viļņa, kad pagājušā gada jūnijā tika aizturētas 16 personas, kopumā aiz restēm pabijuši jau vairāk nekā 30 cilvēki.

Šis korupcijas skandāls atklājās aizpagājušās sezonas beigās, bet jaunākās apsūdzības tika izvirzītas pašā šīgada Eiropas čempionāta finālturnīra priekšvakarā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi