Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

UEFA Čempionu līga: Mesi trīs vārti Barcelona uzvarā; Liverpool izrauj dramatisku panākumu pret PSG

Anglijas premjerlīgas vienība Liverpool otrdien UEFA Čempionu līgas grupu turnīra pirmās kārtas spēlē dramatiskā galotnē izrāva uzvaru pār Francijas čempioni Parīzes Saint-Germain (PSG).

C apakšgrupas cīņā "Liverpool" savās mājās uzvarēja ar rezultātu 3:2 (2:1), izšķirošos vārtus gūstot kompensācijas laika otrajā minūtē. Tikmēr citā šīs grupas mačā Belgradas "Crvena zvezda" no Serbijas, kas UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā pārspēja Latvijas čempioni Jūrmalas "Spartaks", savās mājās spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Itālijas vicečempioni "Napoli".

Liverpūlē aizvadītā spēle bija ļoti aizraujoša, mājiniekiem 36.minūtē esot vadībā ar 2:0. Rezultātu 30.minūtē atklāja Daniels Staridžs, kurš pēc centrējuma sita precīzi ar galvu, bet vēl pēc sešām minūtēm Džeimss Milners realizēja 11 metru soda sitienu.

PSG pēc "aukstās dušas" gan ātri atguvās, jo 40.minūtē no soda laukuma precīzi sita beļģis Tomā Menjē, savukārt parīzieši vēlreiz līksmoja 83.minūtē pēc Kiliana Mbapē sitiena, pirms tam skaistu reidu veicot brazīliešu zvaigznei Neimaram.

Tomēr pēdējais vārds šajā mačā piederēja Jirgena Klopa trenētajai "Liverpool", kurai uzvaru atnesa brazīliešu uzbrucējs Robertu Firminu. Viņš laukumā devās uz maiņu spēles 72.minūtē, bet precīzi sita kompensācijas laika otrajā papildu minūtē. Firminu pretinieku soda laukumā ar māņu kustību apspēlēja aizsargu, pēc tam izdarot neatvairāmu sitienu vārtu tālajā stūrī.

"Liverpool" iepriekšējā sezonā spēlēja UEFA Čempionu līgas finālā, kur gan piekāpās Madrides "Real" vienībai.

Tikmēr A apakšgrupā Vācijas klubs Dortmundes "Borussia" viesos ar 1:0 (0:0) uzvarēja "Club Brugge" no Beļģijas, bet Madrides "Atletico" pretinieku laukumā ar 2:1 (2:1) pieveica Francijas vicečempioni "Monaco".

"Borussia" uzvaru izrāva spēles 85.minūtē, precīzi sitot Kristianam Pulisičam.

Savukārt "Atletico" pie panākuma tika par spīti tam, ka pirmie ielaida vārtus. Rezultātu 18.minūtē atklāja "Monaco" futbolists Samiels Grandsē, bet 31.minūtē Djego Kosta atjaunoja līdzsvaru, savukārt uzvaras vārtus Madrides kluba labā pirmā puslaika kompensācijas laikā iesita Hosē Himeness.

Ar pārliecinošu uzvaru D apakšgrupas turnīru sāka Turcijas klubs Stambulas "Galatasaray", kas mājās ar 3:0 (1:0) pieveica Maskavas "Lokomotiv" no Krievijas, bet Gelzenkirhenes "Schalke 04" no Vācijas savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (0:0) ar Portugāles komandu "Porto".

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Argentīnas futbola zvaigzne Lionels Mesi otrdien guva trīs vārtus jeb "hat-trick", nodrošinot spāņu granda "Barcelona" graujošu uzvaru B apakšgrupas spēlēs.

"Barcelona" savā laukumā ar 4:0 (1:0) sagrāva Nīderlandes čempioni Eindhovenas PSV. Tikmēr otrā šīs grupas duelī Itālijas vienība Milānas "Inter" savā laukumā kompensācijas laikā izrāva uzvaru 2:1 (0:0) pret Anglijas klubu Totenhemas "Hotspur".

Mesi aizvadīja lielisku cīņu, 32.minūtē ar ļoti precīzu brīvsitienu atklājot rezultātu. "Barcelona" pārsvaru dubultoja 75.minūtē, kad precīzs ar patālu sitienu bija Usmans Dembelē. Vēl pēc divām minūtēm Mesi guva savus otros vārtus, bet 88.minūtē viņš noformēja "hat-trick".

Līdz cīņas 75.minūtei laukumā bija līdzvērtīga cīņa, pēc tam gan pilnībā dominējot laukuma saimniekiem, kuri gan 79.minūtē palika mazākumā, jo otro brīdinājumu nopelnīja un no laukuma tika noraidīts Samiels Umtiti.

Mesi UEFA Čempionu līgā ar gūtiem vārtiem ir izcēlies vismaz 14 sezonās, kas ir trešais visu laiku labākais rādītājs. Savulaik velsietis Raiens Gigss guva vārtus 16 sezonās, bet 15 turnīros to spējis spānis Rauls.

"Barcelona" šosezon Spānijas čempionātā ir uzvarējusi pirmajos četros mačos, kamēr Eindhovenas klubs Nīderlandes čempionātu ir sācis ar pieciem panākumiem tikpat mačos.

Tikmēr Milānā notikušajā mačā "Inter" atspēlējās no 0:1, uzvaru izraujot kompensācijas laika otrajā minūtē. "Hotspur" komandu 54.minūtē vadībā izvirzīja dānis Kristians Ēriksens, bet 86.minūtē Mauro Ikardi atjaunoja neizšķirtu. Savukārt uzvaru "Inter" komandai nodrošināja urugvajietis Matiass Vesino.

Pārējās 16 komandas UEFA Čempionu līgas grupu turnīru sāks trešdien.

Apakšgrupu turnīrā tiks aizvadītas divu apļu spēles, pēc kurām katras grupas divas labākās komandas tiks izslēgšanas spēlēs, trešo vietu ieguvējas pārcelsies uz UEFA Eiropas līgu, bet katras grupas vājākajai vienībai Eirokausu sezona būs noslēgusies.

UEFA Čempionu līgas grupu kārtas pēdējās spēles tiks aizvadītas 11. un 12.decembrī.

Izslēgšanas spēles sāksies nākamā gada februārī, bet fināls notiks 1.jūnijā Madridē.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Madrides "Real", kas Kijevā ar rezultātu 3:1 pārspēja "Liverpool" vienību. Madrides "Real" kļuva par pirmo komandu, kam UEFA Čempionu līgā kopš tās izveidošanas izdevies uzvarēt trīs gadus pēc kārtas. Tāpat karaliskais spāņu klubs pie šīs trofejas tika ceturto reizi pēdējo piecu gadu laikā.

Madrides "Real" ir visu laiku titulētākā Eiropas prestižākā klubu kausa dalībniece, par Vecā kontinenta labāko komandu kļūstot 13 reizes. Kopš Čempionu līgas izveides, kas notika 1992./1993.gada sezonā, "Real" spēlētāji trofeju virs galvas cēluši septiņas reizes. Spānijas galvaspilsētas klubam šī bija 16.reize Eiropas klubu nozīmīgākā turnīra finālā, kurā viņi zaudējuši vien trīs gadījumos, pēdējo reizi 1981.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi