Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

UEFA Čempionu līgas fināls: Juves drošība, Real radošums

Klubu sezonas svarīgākajā mačā Kārdifā sestdienas vakarā par Eiropas troni cīnīsies Juventus un Real.

Deviņpadsmit gadu sena UEFA Čempionu līgas (ČL) finālmača kontekstā tiek uzlūkota arī šosestdien Kārdifā gaidāmā spēle starp Turīnas Juventus un Madrides Real futbola komandu. 1998. gadā ar 1:0 pārāks bija spāņu klubs.

Toreiz turīniešu rindās spēlēja francūzis Zinedins Zidāns, kurš nu ir Real galvenais treneris. Sestdien madridieši lūkos pielikt skaistu punktu kopumā veiksmīgajai sezonai, cenšoties 12. reizi triumfēt turnīrā un kļūt par pirmo komandu ČL vēsturē, kas uzvarējusi divus gadus pēc kārtas. Turpretim Juventus cer trofeju izcīnīt trešo reizi un kļūt par devīto komandu vēsturē, kas vienas sezonas laikā izcīnījusi trīs galvenās trofejas.

Kārdifas līdzjutēji noteikti cer laukumā redzēt arī Real pussargu Geretu Beilu, taču viņš pats šonedēļ atzina, ka ir tālu no savas optimālās sportiskās formas un viņa dalība spēlē ir zem jautājuma zīmes. Beils var kļūt par piekto futbolistu vēsturē, kurš triumfējis ČL savā dzimtajā pilsētā. Pirms viņa to paveikuši vien četri spēlētāji: Nikolā Anelka, Andželo di Livio, Alekss Stepnijs un Migels Munjoss.

Abu klubu rindās netrūkst savstarpēji labi pazīstamu spēlētāju. Juventus aizsargs Dani Alvešs savulaik bija Real aizsarga Serhio Ramosa komandas biedrs Sevilla klubā, bet pēc tam astoņas sezonas aizvadīja madridiešu principiālā konkurenta Barcelona rindās. Alvešam, starp citu, mačs Kārdifā būs simtais ČL. Sami Hedira un Gonsalo Igvains vēl samērā nesen pārstāvēja Real krāsas, bet nu jau spēlē Turīnā.

Pēdējos gados abi klubi ir regulāri pretendenti uz titulu Eiropas nozīmīgākajā klubu turnīrā. Madrides klubam šis būs jau trešais fināls pēdējos četros gados (divreiz uzveikts Atletico), turīniešiem – otrais pēdējos trīs gados (zaudēts Barcelona).

Taču tā visa jau ir vēsture, bet sestdien visu izšķirs tagadne. Abas komandas nu jau pirms kāda laika nodrošināja triumfu nacionālajos čempionātos, tāpēc pēdējās nedēļās varēja atpūtināt līderus, sagatavojot viņus sezonas svarīgākajam mačam. "Tagad mums ir palikusi vissarežģītākā barjera, ko pārvarēt, un mēs vēl neesam uzvarējuši. Vienlaikus tā ir arī visbrīnišķīgākā barjera," norādīja Zidāns.

Viņš izcēla savas komandas galveno zvaigzni Krištianu Ronaldu, kurš atšķirībā no pagājušā gada fināla, šīs sezonas nozīmīgāko maču sagaida "fantastiskā formā", kā to nosauca pats Zidāns, piebilstot, ka ar viņu sastāvā pat viss neiespējamais šķiet iespējams.

Tāpat Zidāns uzslavēja Juventus galveno treneri Masimiljāno Allegri par šosezon paveikto darbu. "Viņš pārbūvēja vai vismaz uzlaboja Juvi. Protams, tas ir arī kluba un spēlētāju nopelns, bet tam visam pāri ir trenera izvēlētais virziens šim projektam," norādīja francūzis, kuram īsajā trenera karjerā šis būs otrais ČL fināls.

Juventus galvenie ieroči pret zvaigžņoto Real ir aizsardzība ar pēdējās robežas sargātāju Džanluidži Bufonu priekšgalā. Leģendārajam vārtsargam ir iespēja kļūt par visu laiku vecāko futbolistu, kurš triumfējis turnīrā. Draudīgs solās būt arī divu argentīniešu tandēms uzbrukumā: augumā raženais Gonsalo Igvains un miniatūrais, Lionelam Mesi neprognozējamībā līdzīgais Paulo Divala lieliski papildina viens otru un var sagādāt raizes jebkurai aizsardzībai. Vismaz aizsardzības līnijā Juventus, šķiet, ir lielākas priekšrocības. Sešos play-off mačos turīnieši ielaiduši tikai vienus vārtus. Ciets rieksts iespaidīgajam Real uzbrukumam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi