Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

UEFA iesaka futbola līgām sezonu neatcelt, draudot ar sankcijām

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) mudina Eiropas klubus neatteikties no 2019./2020.gada sezonas pabeigšanas koronavīrusa Covid-19 pandēmijas dēļ, cer, ka mači atsāksies jūlijā, ceturtdien ziņoja britu televīzijas kanāls Sky Sports, bet Lielbritānijas sabiedriskās raidorganizācijas BBC rīcībā ir informācija, ka čempionātu pārtraukšana var valstīm maksāt vietas nākamās sezonas Čempionu līgas un Eiropas līgas sacensībās.

UEFA, Eiropas Klubu asociācija un Eiropas profesionālo līgu asociācija (EL) ir uzsvērušas visām 55 savienības dalībvalstīm, ieskaitot klubus un līgas, cik svarīgas ir "sacensības, kurās par uzvarētāju tiek lemts pēc rezultātiem", ziņo "Sky Sports".

UEFA vēsta, ka ir "pārliecināta, ka futbola spēles atjaunosies turpmākajos mēnešos, ievērojot varas iestāžu norādījumus, un ka jebkurš lēmums atteikties no vietējām sacensībām šajā posmā ir pāragrs un nepamatots."

Eiropas līga un Čempionu līga ir iestrēgusi izslēgšanas maču posmā, un iespējams, ka turnīri noslēgsies jūlijā vai augustā, kamēr UEFA šobrīd sadarbojas ar līgām, risinājuma meklējumos.

UEFA paziņojums nāca klajā pēc tam, kad Beļģijā ceturtdien tika pieņemts lēmums atteikties no sezonas turpināšanas pēc aizvadītām 29 no 30 pamatturnīra spēlēm un atsakoties no izslēgšanas spēlēm. Saskaņā ar šo lēmumu par čempioni tika pasludināts "Club Brugge".

Priekšlaicīgi pabeigt šo sezonu pieprasa arī daži klubi Nīderlandē, kā arī Itālijas spēcīgākās līgas pastarītes "Brescia" prezidents Masimo Čelino. Viena no koronavīrusa visvairāk skartajiem pasaules reģioniem pārstāvis teica, ka viņš "stingri iestājas pret sezonas atsākšanu".

BBC piektdien vēsta, ka UEFA nosūtītajā vēstulē tiek runāts par plānu pašreizējos čempionātus visā kontinentā pabeigt jūlijā un augustā.

Pēc to beigām atsāktos arī abas UEFA klubu sacensības, kas šobrīd ir astotdaļfināla stadijā.

Vēstulē norādīts, ka "tā kā dalību UEFA klubu sacensībās nosaka sportiskais rezultāts, kas sasniegts pašmāju sacensību beigās, priekšlaicīga pārtraukšana radītu šaubas par šāda nosacījuma izpildi."

"Mēs esam pārliecināti, ka futbola sacensības var atsākties turpmākajos mēnešos apstākļos, kurus noteiks valsts iestādes," turpina UEFA paziņojumā.

Sekojot situācijai, kalendāra izstrādes darba grupa pēc iespējas ātrāk, perfektā gadījumā - līdz maija vidum, prezentēs savu izvēli sezonas pabeigšanai.

papildināta visa ziņa

Top komentāri

Miķelis Vabolis
M
UEFA iesaka futbolistiem atkārtot Matrosova varoņdarbu.
ironiski
i
Bizness vispirms! Nauda arī pandēmijas laikā ir nauda.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi