Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

UEFA prezidents viesosies Latvijā un runās par futbola stadiona būvniecību

Divu dienu vizītē Latviju 21. un 22. septembrī pēc Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta Vadima Ļašenko uzaicinājuma apmeklēs Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) prezidents Aleksanders Čeferins, kuram paredzētas vairākas tikšanās ar augstām valsts un pašvaldību amatpersonām. Vizītes galvenais mērķis ir virzīt jautājumu par nacionālā futbola stadiona būvniecību Rīgā.

Vizītes laikā Aleksanders Čeferins un Vadims Ļašenko tiksies ar vairākām augstām valsts un pašvaldību amatpersonām, ieskaitot Latvijas Republikas Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu un Rīgas domes priekšsēdētāju Mārtiņu Staķi.

Vizītes noslēgumā Aleksanders Čeferins apmeklēs UEFA Nāciju līgas spēli "Skonto" stadionā, kur Latvijas izlase cīņā par pirmo vietu grupā tiksies ar Moldovu. Viesošanās ietvaros paredzēta arī preses konference mediju pārstāvjiem, par kuru informācija sekos atsevišķi.

Latvija šobrīd ir uzskatāma par vienīgo valsti Eiropā, kurā nav sava futbola stadiona un futbola mītnes. Šis jautājums bijis dienaskārtībā jau daudzus gadus, un savu aktualitāti tas ir tikai vairojis. Lai veiksmīgi varētu realizēt futbola stadiona būvniecību Rīgā, nepieciešams pašvaldības, valsts un starptautisko futbola organizāciju atbalsts. Ar UEFA un FIFA līdzdarbošanos LFF no saviem starptautiskajiem partneriem šāda mēroga projekta īstenošanai var piesaistīt vērā ņemamus līdzekļus, atvieglojot valsts un pašvaldības ceļu kļūšanai par LFF partneriem stadiona būvniecībā.

"Augstākajam līmenim atbilstoša futbola stadiona būvniecība Rīgā ir absolūta nepieciešamība, pie kuras esam strādājuši jau ilgstoši. Esam veikuši nepieciešamo izpēti un savu finansiālo iespēju stratēģisku plānošanu, lai šādā vērienīgā projektā jau tuvā nākotnē iesaistītos ar finanšu resursiem, kompetenci un zināšanām. Vieni mēs šādu projektu realizēt nevaram, tāpēc vairākkārt esam par to diskutējuši ar augstākajām valsts un pilsētas amatpersonām, tai skaitā pērn notikušajā FIFA prezidenta vizītē. Ar UEFA prezidenta ciemošanos Latvijā speram nākamo svarīgo soli, lai tuvinātos šim Latvijas starptautiskajam tēlam būtiskajam mērķim," pauž LFF prezidents Vadims Ļašenko. "Mēs vēlamies būt moderni savā pieejā stadiona jautājumam. Šāda veida būves Eiropā sniedz jaunas attīstības iespējas vietējām kopienām, vairojot tūrisma, izklaides un sporta izaugsmes potenciālu. Mūsdienīgi futbola stadioni un to apkārtne kļūst par sava veida vietējiem kultūras centriem, kuros satiekas visu paaudžu intereses un kuros aktīva dzīve rit arī ārpus futbola spēlēm."

Pateicoties LFF pēdējo gadu ieguldījumiem Latvijas sporta infrastruktūrā un uzsāktajām futbola infrastruktūras programmām, federācijai ir izveidojušās labas darba attiecības pašvaldību un valsts līmenī. LFF tuvākajā nākotnē cer uz attiecīgiem lēmumiem, lai stadiona būvniecība Rīgā iegūtu vēl skaidrākas aprises gan no lokācijas, gan finansējuma viedokļa.

Periodā no 2017. gada LFF ieguldījumi futbola un sporta infrastruktūras uzlabošanā sasniedz sešus miljonus eiro – vairāk nekā 30 laukumu ar sintētisko segumu izbūve, "Daugavas" stadiona Rīgā pilnveidošana, laukumu kopšanas tehnikas nodrošināšana, automātisko laistīšanas sistēmu izbūvēšana un citu LFF futbola infrastruktūras atbalsta programmas projektu realizēšana.

Tāpat veiksmīgi uzsākta vērienīgā slēgto futbola haļļu būvniecības programma, kas paredz uzstādīt septiņas šādas futbola mītnes dažādās Latvijas vietās sadarbībā ar vietējām pašvaldībām. Pirmā jau atklāta Rēzeknē, otra šomēnes vērs savas durvis Liepājā, bet trešā nākamgad ir ieplānota "Daugavas" stadiona teritorijā Rīgā.

Šī būs otrā Aleksandera Čeferina vizīte Latvijā. Pirmā notika 2018. gada vasarā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi