Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

UEFA Superkauss Tallinā – Madrides derbijs bez izteikta favorīta

15.augustā, trešdien, tiks aizvadīta UEFA Superkausa spēle, kas šogad norisināsies pavisam netālu no Latvijas, proti, mūsu kaimiņvalstī Igaunijā, tas galvaspilsētā Tallinā. Tas būs viens no mēroga ziņā lielākajiem sporta notikumiem Baltijas valstīs, un sporta totalizatora Betsafe bukmeikeri paredz aizraujošu cīņu starp Madrides Real un Madrides Atletico.

UEFA Superkauss ir gadskārtēja spēle, kurā sacenšas Čempionu līgas un Eiropas līgas uzvarētājas. Pirmoreiz tik augsta līmeņa klubu spēle norisināsies Baltijā, un šo lielo notikumu uzņems Tallina savā Lillekula stadionā ar 15 tūkstošu skatītāju ietilpību. Šoreiz tajā piedalīsies divas Madrides komandas – Real un Atletico.

Madrides derbijs ir viena no niknākajām klubu sāncensībām visā pasaulē, līdz ar to komandu motivāciju šajā spēlē īpaši apšaubīt nav vērts. Real turklāt cer kļūt par pirmo komandu, kas spējusi Superkausā triumfēt trīs reizes pēc kārtas un pievienot savai titulu kolekcijai piekto Superkausu, kamēr Atletico līdz šim uzvarējusi divas reizes.

Madrides Real neapšaubāmi ir slavenāks un bagātāks klubs par savu kaimiņu, taču sporta eksperti sezonas sākumā ir piesardzīgi noskaņoti par Real spēku. Starpsezonā karalisko klubu tomēr piemeklēja ļoti lielas pārmaiņas, un neizskatījās, ka Real vadībai būtu plāns, kā tām pielāgoties. Negaidīti komandu atstāja galvenais treneris Zinedins Zidāns, un Real uzrunāto kandidātu saraksts labi norādīja, ka Real Zidāna aiziešanu nebija paredzējusi. Tieši pirms Pasaules kausa tika nolīgts treneris Lopetegi, bet arī tas izrādījās skandalozs risinājums, jo par to tika „aizmirsts” pateikt Spānijas Futbola federācijai, kas Pasaules kausa priekšvakarā nolēma atlaist Lopetegi no Spānijas izlases galvenā trenera amata.

Vēl lielāks trieciens Real piemeklēja pēc Pasaules kausa. Šis trieciens gan ienesa Madrides klubam 100 miljonus eiro, taču nācās atvadīties no sava pēdējās desmitgades lielāko panākumu kaldinātāja Krištianu Ronaldu, kurš pārcēlās uz Turīnas Juventus, beidzot piepildot savus draudus, ar kuriem klusāk un skaļāk bija vērsies pie Real vadības arī iepriekšējās vasarās. Tās nebija patīkamas ziņas Tallinai, jo tomēr reklamēt spēli ar Ronaldu piedalīšanos vai bez viņa ir divas pavisam atšķirības lietas.

Real Ronaldu vietā pagaidām tā arī nav ieguvusi dārgu aizvietotāju, jo izgāzās ieceres gan par Neimāra, gan par Kiliana Mbapē, gan pagaidām arī par Edena Azāra iegādi. Atletico vasara tikmēr izrādījās daudz patīkamāka transferu ziņā, nosargājot gan komandas lielāko zvaigzni Antuānu Grīzmanu, gan galveno treneri Djēgo Simeoni.

Sporta totalizatora Betsafe bukmeikeri līdz ar to piedāvā Atletico ļoti abas iespējas pārtraukt Real dominanci Eirokausos. Koeficients uz „Atletico” uzvaru pamatlaikā ir 3.05, kamēr iespēja, ka Atletico tiks pie Superkausa (vienalga vai pamatlaikā vai pendelēs), ir novērtēta ar koeficientu 2.15.

Jau šobrīd skaidrs, ka trešdien Tallinā 15. reizi par Superkausa čempionu tiks kronēts Spānijas klubs. Bukmeikeri norāda, ka tas, visticamāk, notiks mazrezultatīvā spēlē. Uz iespēju, ka abas komandas Igaunijas stadionā esošos līdzjutējus iepriecinās ar vismaz trim vārtu guvumiem, tiek piedāvāts koeficients 2.15. Atletico ir komanda, kas izceļas ar savu lielisko aizsardzību un dažbrīd pragmatisko spēli, it sevišķi, kad nepieciešams noturēt pārsvaru, savukārt Real šovasar zaudējusi savu lielāko ieroci – Ronaldu, kurš spēja vārtu gūšanas momentus izveidot praktiski no nekā. Koeficients uz mazāk nekā trim vārtiem noteikts kā 1.73, taču šeit jāpiebilst, ka Real nav pieredzējusi tik mazrezultatīvu spēli jau kopš aprīļa un rezultatīvi spēlējusi arī pārbaudes spēlēs jaunā galvenā trenera vadībā, kura rīcībā vairs nav Ronaldu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi