Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Uldriķis ar diviem vārtiem nodrošina Latvijas uzvaru pār Andoru

Latvijas futbola izlase piektdien aizvadīja pirmo maču UEFA Nāciju līgas vājākajā D līgā un pārspēja Andoras futbolistus, panākumu ar diviem vārtiem nodrošinot Robertam Uldriķim.

Latvija savā laukumā ar rezultātu 3:0 (1:0) pārspēja Andoru.

Jau devītajā minūtē Latviju vadībā izvirzīja Uldriķis, kurš veica izrāvienu uz vārtu priekšu un pēc Roberta Savaļnieka piespēles raidīja bumbu Andoras vārtos.

Pēc zaudētiem vārtiem Andoras vienība sāka uzbrukt uz Latvijas aizsardzības zonā, vienā epizodē pat pārsteidzot Latvijas vienību ar tālu sitienu, bumbai trāpot pa vārtu pārliktni.

Pirmā puslaika izskaņā Latvijas futbolistiem bija iespēja dubultot pārsvaru, taču tika fiksēta spēle ar roku.

Otrā puslaika ievadā Jānis Ikaunieks pēc pretinieku vārtsarga kļūdas paspēra bumbu vārtu virzienā, taču Andrejs Cigaņiks nepaspēja aizskriet līdz komandas biedra raidītajai bumbai, un tā paripoja garām vārtiem.

80.minūtē pēc brīvsitiena Uldriķim izdevās apspēlēt pretinieku vārtsargu, un viņš vēlreiz raidīja bumbu Andoras vārtos. Pēc VAR  pārbaudes, vai vārtu guvumā nebija aizmugures, tie tika ieskaitīti, dubultojot Latvijas pārsvaru. Arī šajā vārtu guvumā pie rezultatīvas piespēles tika Savaļnieks.

Īsi pēc gūtajiem vārtiem Latvija tika pie 11 metru soda sitiena, kuru Latvijai nopelnīja Alvis Jaunzems. "Pendeli" izpildīja Jānis Ikaunieks, kurš veiksmīgi izmantoja iespēju un panāca 3:0.

Maču "Daugavas" stadionā klātienē vēroja 5863 skatītāji.

Šodien savstarpēju maču aizvadīs arī pārējās divas D līgas pirmās grupas vienības, Lihtenšteinai savā laukumā uzņemot Moldovu.

Latvijas futbolisti pēdējās divas pārbaudes spēles aizvadīja marta beigās. Pirmā pārbaudes spēle pret Kuveitu noslēdzās neizšķirti 1:1, bet otrajā mačā Latvija ar 1:0 pārspēja Azerbaidžānu.

Turpretī Andoras futbolisti marta beigās spēkojās ar Sentkitsas un Nevias futbolistiem un Grenādas valstsvienību, abos mačos uzvarot ar 1:0.

Pagājušajā Nāciju līgas turnīrā 2020.gadā Latvijas futbolisti ar Andoru vienu reizi spēlēja neizšķirt 0:0, bet otrajā savstarpējā mačā svinēja panākumu ar 5:0.

Latvija FIFA rangā ieņem 135.vietu, bet Andora ierindojas 153.pozīcijā.

Preses konferencē, nosaucot izlases sastāvu gaidāmajām spēlēm, Latvijas valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs norādīja, ka Latvijas mērķis ir uzvarēt savā grupā, lai tiktu pie iespējas pēc diviem gadiem sacensties par vienu līmeni augstāk pret spēcīgākiem pretiniekiem.

Latvija spēlē pēc spēka ceturtajā jeb vājākajā līmenī - D līgā, kur nākamajā mačā 6.jūnijā Latvija uzņems Lihtenšteinu, 10.jūnijā viesos tiksies ar Moldovu un 14.jūnijā - ar Lihtenšteinu.

Veselības apsvērumu dēļ komandai šoreiz būs jāiztiek bez pamatvārtsarga Roberta Ozola. Nesenajam izlases pirmajam numuram Pāvelam Šteinboram šajā sezonā nav bijusi liela spēļu prakse, bet pārējie divi vārtsargi - Rihards Matrevics un Krišjānis Zviedris - nav ar lielu darba pieredzi nacionālajā valstsvienībā.

UEFA Nāciju līgas spēles šogad notiks jūnijā (četras spēļu dienas) un septembrī (divas spēļu dienas). Neatkarīgi no komandu skaita grupā, visas komandas aizvadīs divu apļu turnīru, tiekoties ar katru pretinieku pa reizei savā laukumā un viesos.

Sešās Nāciju līgas spēlēs 2020.gadā Latvija grupā ar Fēru salām, Maltu un Andoru četrreiz spēlēja neizšķirti, zaudēja Maltai (0:1) un pēdējā mačā sagrāva Andoru ar 5:0, D1 grupā ar septiņiem punktiem ieņemot trešo vietu četru komandu vidū.

2021.gadā par Nāciju līgas uzvarētāju kļuva Francija, kas finālā ar 2:1 uzvarēja Spāniju.

Latvijas vīriešu futbola izlases kandidātu saraksts jūnija spēlēm:

vārtsargi: Pāvels Šteinbors ("Jagiellonia", Polija), Krišjānis Zviedris ("Liepāja"), Rihards Matrevics ("Valmiera");

aizsargi: Antonijs Černomordijs, Raivis Andris Jurkovskis (abi - "Riga"), Mārcis Ošs (Jūrmalas "Spartaks"), Kaspars Dubra, Vladislavs Sorokins, Elvis Stuglis (visi - RFS), Igors Tarasovs (Ahnas "Ethnikos", Kipra), Roberts Savaļnieks ("Liepāja"), Daniels Balodis, Emīls Birka, (abi "Valmiera");

pussargi: Eduards Emsis ("Lahti", Somija), Andrejs Cigaņiks ("FC DAC 1904", Slovākija), Alvis Jaunzems ("Valmiera"), Vladimirs Kamešs ("Riga"), Renārs Varslavāns, Artūrs Zjuzins (abi - RFS), Aleksejs Saveļjevs ("Auda"), Kristers Tobers (Gdaņskas "Lechia", Polija), Jānis Ikaunieks ("KuPs", Somija);

uzbrucēji: Vladislavs Gutkovskis ("Rakow", Polija), Roberts Uldriķis (Leivārdenas "Cambuur", Nīderlande), Raimonds Krollis ("Valmiera"), Dāvis Ikaunieks ("Jablonec", Čehija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi