Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Vaņins pēc kaunpilnā zaudējuma Gibraltāram: Zemāk vairs nav, kur krist

Latvijas futbola izlase, pārbaudes mačā zaudējot Gibraltāram, sasniegusi savu zemāko punktu, uzskata valstsvienības kapteinis un pamatvārtsargs Andris Vaņins.

Jau ziņots, ka Latvijas futbola izlase svētdien viesos pārbaudes spēlē ar 0:1 piekāpās Gibraltāra valstsvienībai, ciezdama vienu no kaunpilnākajiem zaudējumiem vēsturē.

Pirms diviem gadiem Latvija Gibraltāru sagrāva ar 5:0, gūdama vienu no pārliecinošākajām uzvarām.

"Pirmais puslaiks bija tāds pats kā aizpērn, tikai toreiz otrajā puslaikā izdevās gūt vārtus. Aizpērn ātri guvām pirmos vārtus, kā rezultātā izdevās lauzt cīņas gaitu. Šoreiz pirmais puslaiks bija labāks, bija pāris momenti, bet otrajā puslaikā spēlējām primitīvu futbolu, sitām uz priekšu garās piespēles. Nekas neizdevās, neiesitām vārtus, bija tikai viens pusmoments, turklāt ielaidām vārtus," intervijā Latvijas Futbola federācijai (LFF) stāstīja Vaņins.

Pirms došanās uz Gibraltāru Latvijas futbolisti ceturtdien Spānijas pilsētā Marveljā nospēlēja neizšķirti 1:1 ar Fēru salām.

"Bija laiks atpūsties, turklāt bija četras izmaiņas sastāvā. Nedomāju, ka puiši bija noguruši. Domāju, ka tikai pašos sevī jāmeklē problēmas," atzīmēja Vaņins.

Viņš komandas vārtus sargāja pirmajā puslaikā, bet spēles otrajā daļā Latvijas izlases cietoksnī stāvēja Pāvels Šteinbors, kurš trīs minūtes pirms pamatlaika beigām bija spiests kapitulēt. Gibraltārs uzvaru izrāva bumbai pēc soda sitiena atsitoties pret sieniņu un ar rikošetu ielidojot vārtos.

"Bija rikošets, Pāvels visu pareizi darīja. Nepaveicās tajā epizodē, bumba trāpīja Dāvim Indrānam un aizlidoja pa citu trajektoriju," atcerējās Vaņins.

Viņaprāt, mačs pret Gibraltāru bija diametrāli pretējs cīņai ar Fēru salām.

"Otrais puslaiks pret Fēru salām parādīja, ka varam spēlēt labu futbolu. Izlīdzinājām rezultātu un bija iespēja gūt otros vārtus un izraut uzvaru. Nezinu, kas notika spēlēt pret Gibraltāru," teica Vaņins.

Latvijas izlases kapteinis pauda cerību, ka nākamajiem mačiem futbolisti būs daudz gatavāki.

"Jaunajiem futbolistiem, pirmkārt, jāpārskata sava attieksme pret futbolu. Daudziem spēlēšana izlasē ir avanss. Viņiem jāapzinās, ka no viņiem tiek gaidīta palīdzība. Visi saka, ka jaunajiem jādod iespēja, bet kad tas notiek, tad nekā nav. Grūti no viņiem ko prasīt, ja viņi nevar. Tagad sāksies Latvijas čempionāts, un ceru, ka visi izlases kandidāti tiks pie spēļu prakses un pēc tam ar jaunām emocijām un citu attieksmi pret izlasi parādīs Baltijas kausā visu, ko spējīgi," stāstīja Vaņins.

Intervijas noslēgumā Vaņins atvainojās līdzjutējiem par neizteiksmīgu spēli un rezultātu.

"Jau zemāk nevar krist, 0:1 pret Gibraltāru... Gribu pateikties tiem līdzjutējiem, kuri bija stadionā un pie TV ekrāniem, diemžēl jūs pievīlām. Gribētu palūgt ne tik asi kritizēt futbolistus. Mēs esam stipra kā komanda. Nevajag rādīt ar pirkstiem - ko viņš dara izlasē? Visi spēlētāji ir atbildīgi par rezultātu. Gribētu, lai līdzjutēji nepagriež muguru pret izlasi un nāk uz stadionu. Ceru, ka mūs atbalstīs arī Baltijas kausā un UEFA Nāciju līgā, tas mums ir ļoti nozīmīgi," uzsvēra Vaņins.

LFF Latvijas izlases galvenā trenera Aleksandra Starkova komentāru sola nedaudz vēlāk.

Gibraltārs Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) saimē tika uzņemts aizpērn un Pasaules kausa kvalifikācijā zaudēja visās desmit spēlēs, iekrājot vārtu attiecību 3:47.

FIFA rangā Latvija atrodama 131.vietā, kamēr Gibraltārs ieņem 206.pozīciju.

Nākamie mači Latvijas izlasei paredzēti jūnijā, kad gaidāmi dueļi Baltijas kausā, kā arī notiks pārbaudes spēle ar Azerbaidžānas valstsvienību.

Savukārt rudenī Latvija sāks dalību Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) jaunizveidotajā Nāciju līgā, kur tiksies ar Andoru, Kazahstānu un Gruziju. Latvijas izlase Nāciju līgā spēlēs vājākajā D divīzijā, kuras uzvarētāja kvalificēsies 2020.gada Eiropas čempionātam.

Top komentāri

Buks
B
Kā jau bukmeikeru priekšnieks lika, tāds arī rezultāts. Man tikai žēl, ka tādi visādi bumbas dročītāji /nopelna/ vairāk nekā strādājoši cilvēki ar izglītību.
Labietis
L
Malači! Noturēja minimālu rezultātu. Vēl jau ir Vatikāna mūķeņu komanda, kuru var mēģināt vinnēt!
Kādreizējais izlases fans
K
Starkovu ratā ar visām parpalām!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: LOK prezidenta amata kandidātu diskusija

Otrdien, 28. maijā, notika žurnāla Sporta Avīze rīkotā Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta amatu kandidātu tiešraides diskusija, kuru vadīja sporta žurnālists Normunds Melderis.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi