Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Ventspilij smags zaudējums pret FC Zürich

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas izšķirošajā pirmajā spēlē par iekļūšanu grupu turnīrā FK Ventspils savā laukumā ar 0:3 zaudēja Šveices čempionvienībai ar FC Zürich.

Ļoti veiksmīgi spēli iesāka Cīrihes kluba futbolisti, kuri līdz spēles 12.minūtei pamanījās izveidot vairākus ļoti bīstamus uzbrukumus. Cīrihes kluba bīstamākais uzbrucējs Vonlantens divreiz neizmantoja vārtu gūšanas iespējas, bet 12.minūtē viņš bija nekļūdīgs: apspēlējis nedrošo Cigirlašu, Vonlantens ar ieslīpu sitienu ieraidīja bumbu tālajā stūrī.

Turpinājumā ventspilnieki pamazām izlīdzināja cīņas gaitu un viesiem vairāk nebija pārāk bīstamu momentu. Toties mājiniekiem radās teicama iespēja 21.minūtē, kad pēc piespēles soda laukumā bumbu precīzi neuztvēra Višņakovs, kurš kritienā aizraidīja bumbu garām vārtiem. Vēl pēc dažām minūtēm veterāns Astafjevs ar galvu raidīja bumbu gar vārtiem.

Dažas minūtes pirms pārtraukuma ventspilnieki izspēlēja skaistu uzbrukumu uz šveiciešu vārtiem. Žigajevs izdarīja teicamu piespēli uz priekšu Višņakovam, kurš izdarīja filigrānu piespēli gar vārtiem, kur jau viens izrāviens bija Rimkus. Ventspils uzbrukuma līderim pussolītis pietrūka, lai aizsniegtos līdz bumbai un to raidītu vārtos, tā vietā viņš ietriecās vārtu stabā un guva stipru sasitumu. 

Otrais puslaiks iesākās ne visai veiksmīgi ventspilniekiem. Bija nospēlētas desmit minūtes puslaikā, kad pēc stūra sitiena viesi guva oros vārtus. Sitienā ar galvu Cīrihes komandas pārsvaru dubultoja Ēgerters.

Ventspilnieku pūles uzbrukumu izspēlēs tā arī nevainagojās panākumiem, lai gan bija pāris iespējas. Puslaika otrajā pusē šķita, ka laukuma saimniekiem vairs nav īpašu spēka rezervju, ko likt pretī Cīrihes komandas futbolistiem. Pēc Šveices kluba trešajiem vārtiem 75.minūtē (Djuričs) mājinieku spēle kļuva vēl slābanāka, turklāt pēdējās minūtēs gandrīz zaudēja ceturtos vārtus (bumba trāpīja pa vārtu stabu). 

Atbildes spēle pēc nedēļas Santgallenē, Šveicē. Taču ventspilnieku izredzes uzvarēt divu spēļu summā ir tuvu nullei.

x x x

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas play-off

FK Ventspils 0:3 FC Zürich

Vārtu guvēji: Vonlantens (12.), Ēgerters (55.), Djuričs (75.).

Brīdinājumi: Astafjevs (26.).

Noraidījumi: nav.

FK Ventspils: Pavlovs, Astafjevs, Žigajevs, Kosmačovs, Kačanovs, Rimkus, Višņakovs, Ndeki, Mihadjuks, Dedovs, Cigirlašs.

FC Zürich: Leoni, Margairašs, Ēgerters, Vonlantens, Okonkvo, Stāels, Djuričs, Kohs, Roharts, Hasli, Tihinens.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi