Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vien 17 gadus vecais Tālbergs ieved Ventspils futbolistus Latvijas kausa pusfinālā

Uzvaras vārtus pagarinājumā gūstot 17 gadus vecajam Raenam Tālbergam, Ventspils futbolisti pirmdien Latvijas kausa ceturtdaļfinālā Kurzemes derbijā pārspēja Liepāju/Mogo, kas līdz ar zaudējumu nolika trofejas čempiones pilnvaras.

Ventspils un Liepājas komandas pēc pamatlaika cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0), bet pagarinājumā, spēles 114.minūtē Tālbergs guva vārtus, kas "Ventspilij" atnesa uzvaru ar 1:0.

Spēles pamatlaikā rezultāts netika atklāts, lai gan, tuvojoties tā beigām, abām komandām bija iespējas gūt vārtus. Pagarinājumā labākas iespējas bija ventspilniekiem, kas sešas minūtes pirms papildlaika beigām deva augļus - no vārtsarga laukuma stūra sitienu izdarot Tālbergam, bumba pēc rikošeta atrada ceļu mājinieku vārtos. Atlikušajā laikā liepājniekiem neizdevās atgūt vienus vārtus, "Ventspilij" iesoļojot Latvijas kausa pusfinālā.

"Ventspils" akadēmijas audzēknis Tālbergs vien šovasar debitēja pirmajā komandā oficiālajās spēlēs, tiekot laukumā arī UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas mačos pret Francijas klubu Bordo "Girondins".

Kā vēstīts, Latvijas kausa pusfinālā iekļuvušas arī trīs galvaspilsētas komandas - RFS, "Riga" un "Metta"/"Latvijas Universitāte". Pusfināla pāru izloze paredzēta ceturtdien, 9.augustā.

RFS sestdien viesos ceturtdaļfināla cīņā ar rezultātu 3:0 droši uzvarēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (ViA) komandu, savukārt svētdien "Riga" ar 3:1 pārspēja Jūrmalas "Spartaku" un "Metta"/LU guva virsroku 4:3 pret pirmās līgas komandu "Daugavpils"/"Progress", panākumu gūstot pēcspēles sitienu sērijā.

Pirms tam astotdaļfinālā "Metta"/LU ar 2:1 pārspēja četrkārtēju šīs trofejas ieguvēju "Jelgavu", "Liepāja"/"Mogo" ar 5:0 sagrāva pirmās līgas komandu RTU/"Skonto Academy", RFS ar 15:0 sakāva otrās līgas vienību "Limbaži", "Valmiera Glass"/ViA ar 3:0 pārspēja pirmās līgas klubu Preiļu BJSS, bet "Spartaks" ar rezultātu 8:1 sagrāva "Ghetto"/"Gvatar", kas spēlē Latvijas otrajā līgā.

Tāpat pārī starp virslīgas un pirmās līgas komandām uzvaru svinēja "Riga", kas ar 2:0 apspēlēja "Super Nova" vienību, kamēr krietni grūtāk astotdaļfinālā klājās "Ventspilij", kas vien ar 2:1 pārspēja "BetLanes" no otrās līgas. Tikmēr divu pirmās līgas komandu duelī "Daugavpils"/"Progress" viesos ar 6:2 sagrāva "Grobiņu".

Pērn rudenī par Latvijas kausa ieguvējiem pirmo reizi tika kronēti "Liepāja"/"Mogo" futbolisti, kuri finālā ar 2:0 pārspēja "Riga". Pērn tika izspēlēti pat divi kausi, jo tika noslēgta 2016./17.gada sezonas kausa izcīņa, tajā pavasarī triumfējot "Ventspilij".

Turpmāk Latvijas kauss tiks izspēlēts kalendārā gada ietvaros.

Latvijas kauss futbolā vienā sezonā tika izspēlēts līdz 2008.gadam, bet kopš 2009./10.gada tas tiek iesākts iepriekšējā sezonā un pabeigts nākamā gada pavasarī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi