Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Viesos pēriens no amatieriem

Izvazāti laukumā un turēti bumbas badā tā, it kā spēlētu pret Eiropas mēroga grandu, bet pretiniekos bija amatieru komanda. FK Ventspils futbolisti UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmās kārtas atbildes spēli Islandē pret vietējo Valur aizvadīja bezzobaini, cieta zaudējumu ar 0:1 (divu spēļu summā 0-1) un izstājās no eirokausiem. Tik ātri Ventspils nebija beidzis savu eirokausu sezonu kopš 2011. gada.

Pēc pirmās spēles Ventspilī Valur galvenais treneris Olafurs Johannesons neslēpa piesardzību. "Ieradāmies šeit, lai nospēlētu neizšķirti un varbūt gūtu vārtus," teica bijušais Islandes izlases treneris. Laikam jau "dzeltenzilo" sniegums Kurzemē nebija tik pārliecinošs, lai savu piesardzību islandieši saglabātu arī atbildes mačā. Atteikušies no piecu aizsargu shēmas un spēlējot ar trim uzbrucējiem, Valur nepārprotami norādīja, ka Latvijas kluba barjeru grasās pārvarēt no pirmā numura pozīcijām. Un tikpat nepārprotami jau no spēles pirmajām minūtēm kļuva skaidrs, ka viņiem tas izdodas. Ja ne lielisks sniegums vārtsarga Andreja Pavlova izpildījumā un vārtu stabs 36. minūtē, kurzemnieku vārti tiktu atslēgti jau pirmajā puslaikā. Cits pēc cita mājinieku uzbrukuma viļņi vēlās uz ventspilnieku vārtiem, bet paši viesi lielākoties spēlēja bez bumbas un par savu spēles galveno uzdevumu vārtu gūšanu varēja tikai sapņot – vispirms bija jātiek pāri laukuma centram, kas tā pa īstam izdevās vien otrajā puslaikā.

Laikam jau ne bez iemesla pērn Islandes čempionātā 5. vietu ieguvušais klubs šosezon ir pārliecinošs līderis. Kurš to būtu domājis, ka pirmajā kārtā izlozes piespēlētais pretinieks no Islandes izrādīsies klasi pārāks par Ventspils futbolistiem?! Otrā puslaika vidū Valur guva vienīgos vārtus divu maču duelī – vispirms Pavlovs neitralizēja mājinieku izgājienu viens pret vienu, bet pie kurzemnieku vārtsarga atsistās bumbas pirmais piesteidzās Sigurdurs Larussons. Ventspils centra aizsargi Ņikita Koļesovs, Vadims Žuļevs un Antons Jemeļins bieži zaudēja ātrumā pretinieku uzbrucējiem arī abu komandu pirmajā tikšanās reizē.

Tikai pēc nonākšanas iedzinējos Ventspils izpildīja vienīgo sitienu spēlē, kad no tālās distances laimi pārbaudīt mēģināja traumu sadziedējušais baltkrievs Artjoms Vasjkovs, kura sitienu mājinieki bloķēja. Uzreiz pēc tam Pavlovs tika noraidīts no laukuma par pēdējās cerības sodu, glābjot epizodē viens pret vienu. Mazākumā ventspilniekiem pat nebija iespēju gūt vienus vārtus, kas būtu dāvājuši ceļazīmi uz nākamo kārtu. Pēdējās sešās spēlēs divus vārtus guvušās Ventspils uzbrukums buksē pamatīgi. Turklāt, ja virslīgas kontekstā ir iespējas, bet pieviļ to realizācija, pret Valur nesekmējās pat ar vārtu gūšanas iespēju veidošanu.

Divās spēlēs Ventspils ne tikai zaudēja dueli, bet arī vairākus spēlētājus. Ritvars Rugins cieta asā sadursmē ar pretiniekiem pirmajā mačā, bet Islandē puslaiku pārtraukumā uz slimnīcu acs traumas dēļ devās Jemeļins, kura vietu laukumā ieņēma atlētiskas divcīņas ne pārāk mīlošais ganiešu aizsargs Abduls Rašids Obuobi.

Otrajā kārtā Valur spēkosies ar Slovēnijas klubu Domžale, kas divu spēļu summā ar 5-2 apspēlēja Tallinas Flora. No Latvijas klubiem Eiropas līgā turpinās spēlēt vien Liepāja/Mogo, kas pēc brīnumainās izglābšanās pret ziemeļīru Crusaders (3-3 divu spēļu summā, bet liepājnieki tika tālāk, pateicoties izbraukumā vairāk gūtajiem vārtiem) spēlēs ar Lietuvas Sūduva, kas ar 2-1 uzveica baltkrievu Shakhtyor.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi