Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Virslīgas līdere Riga gūst graujošu uzvaru pār Daugavpili

Optibet Latvijas futbola virslīgas līdere Riga sestdien mājās ar 4:0 (2:0) droši pārspēja Daugavpils komandu.

Vārtus uzvarētāju labā guva Vjačeslavs Šarpars, Štefans Paničs, Elvis Stuglis, Kamils Bilinskis

Spēles pirmais puslaiks pagāja Riga zīmē, kas visai regulāri saasināja situāciju pie pretinieku vārtiem, bet pirmais rezultatīvais sitiens padevās 21.minūtē, kad Šarpars, neapturot bumbu, no aptuveni 25 metru distances raidīja to apakšējā vārtu stūrī, panākdams 1:0 virslīgas līderu labā. Nepilnas desmit minūtes vēlāk Riga bija vēl divas lieliskas iespējas pretinieku soda laukumā, tomēr abās Daugavpils aizsargi un vārtsargs Ivans Dubodelovs spēja nosargāt savus vārtus neskartus. Tas gan nenotika uz ilgu laiku, jo jau 41.minūtē Paničs uzlēca augstāk par pārējiem un, sitot ar galvu, panāca 2:0. Divas minūtes vēlāk Deniss Rakels centās panākt 3:0, tomēr nesekmīgi, jo bumbu atsita pretinieku vārtsargs.

Mača otrais puslaiks turpinājās ar rīdzinieku dominanci, bet pirmā vārtu gūšanas iespēja pavērās vien 66.minūtē, kad bumba pēc sitiena atdūrās pret vārtu stabu. Daugavpils trīs minūtes vēlāk atbildēja ar diviem bīstamiem sitieniem no soda laukuma, tomēr ne reizi bumba netika līdz Maksimam Uvarenko. Tikmēr Riga 75.minūtē pēc izspēlēta stūra sitiena panāca 3:0, kad laicīgi soda laukumā ieskrēja Stuglis, raidot bumbu vārtos. Daugavpils komandai ar to spēle nebeidzās, jo jau pēc piecām minūtēm ceturtos vārtus mačā guva Bilinskis, kurš pēc piespēles soda laukumā, palika nepiesegts un droši ar galvu raidīja bumbu vārtu tīklā.

Pēc 21.kārtas Latvijas futbola virslīgā tika ieturēta divu nedēļu pauze, jo vairāki klubi spēkojās UEFA Čempionu līgas un Eiropas līgas kvalifikācijas turnīros, bet 22.kārtu izlaidīs Jūrmalas Spartaks futbolisti.

Riga šajā nedēļā aizvadīja otro spēli UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā, kad pēc spēles soda sitienos tika atzīts Īrijas Dundalk komandas pārspēks. Līdz ar to rīdzinieki cīņu par starptautiska mēroga trofeju turpinās UEFA Eiropas līgā, kurā otro kvalifikācijas kārtu sasniedza Liepāja un Ventspils futbolisti. Šajā turnīrā spēlēja arī RFS.

Zīmīgi, ka aizvadītajā nedēļā Riga sastāvam pievienojās Grieķijas izlases aizsargs Georgijs Valerjanoss, bet mēneša sākumā tās rindas papildināja brazīliešu pussargs Rodrigess Figeiru jeb Rožers. Tikmēr Daugavpils rindas jūlija sākumā pameta pieredzējušais azerbaidžāņu uzbrucējs Vugars Askerovs, kurš šosezon ilgstoši bija labākais vārtu guvējs virslīgā, bet šobrīd viņš šajā rādītājā dala otro vietu.

Ar 40 punktiem 20 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir Riga komanda, kurai ar 34 punktu 19 cīņās seko RFS. Trešā ar 30 punktiem ir Spartaks komanda, bet tālāk ar 27 punktiem Ventspils. Piektajā vietā ar 26 punktiem 18 mačos ir Valmiera Glass/ViA, kas par diviem punktiem apsteidz Liepāju. Septītā ar 21 punktu ir 18 mačus aizvadījusī Daugavpils, tālāk ar 19 punktiem 19 dueļos seko Jelgava, bet pēdējā ar 17 punktiem 19 cīņās ir Metta.

Kā zināms, šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi