Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Blackhawks hokejisti pirmo reizi desmit sezonās neiekļūst Stenlija kausā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Čikāgas Blackhawks pirmo reizi pēdējo desmito sezonu laikā tā nepiedalīsies Stenlija kausa izcīņā.

Tas oficiāli kļuva zināms pēc tam, kad Čikāgas klubs otrdien savās mājās ar 1:5 (1:0, 0:3, 0:2) piekāpās Kolorado Avalanche.

Blackhawks pēc pirmās trešdaļas bija vadībā, kad ar vārtu guvumu izcēlās Brents Sībruks, taču otrajā spēles nogrieznī Avalanche atbildēja ar trīs vārtiem, savukārt pēdējā trešdaļā pievienoja vēl divus un neatstāja izredzes Čikāgas vienībai.

Līdz ar šo zaudējumu Blackhawks ir atvadījusies no teorētiskām izredzēm kvalificēties Stenlija kausa izcīņai. Čikāgas vienība pēdējās deviņās sezonas ik gadu piedalījās play-off turnīrā, turklāt trīsreiz izcīnījusi pašu kausu.

"Tas ir apkaunojoši," izteicās Čikāgas komandas aizsargs Konors Mērfijs. "Smaga sajūta. Tu spēlē, lai iekļūtu izslēgšanas turnīrā un mērķa nesasniegšana noteikti ir izgāšanās. NHL tā notiek - ir jānopelna sava vieta un uzvaras. Priekšā gan vēl ir spēles, kas mums jāaizvada regulārajā sezonā."

Tikmēr Sanhosē Sharks izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas, savās mājās ar rezultātu 6:2 (3:1, 3:0, 0:1) uzveicot Ņūdžersijas Devils.

Savukārt viena no spēcīgākajām NHL komandām Vegasas Golden Knights mājās ar rezultātu 4:1 (3:0, 1:0, 0:1) pārspēja turnīra pastarīti Vankūveras Canucks. Spēles laikā savainojumu guva uzvarētāju komandas vārtsargs Marks Andrē Flerī, kurš spēlē aizvadīja 20 minūtes.

NHL kopvērtējuma otrajā vietā esošā Tampabejas Lightning mājās uzveica Toronto Maple Leafs 4:3 (0:1, 1:2, 3:0). Uzvarētāju komandas sastāvā vienus vārtus guva NHL rezultatīvākais spēlētājs Ņikita Kučerovs, kuram tas bija jau 94.rezultativitātes punkts un 37.vārtu guvums sezonā.

Kopvērtējumā Austrumu konferences vadībā ir Lightning, kas izcīnījusi 104 punktus 73 mačos. Tai ar 99 punktiem 71 spēlē seko Bostonas Bruins, bet trešā ar 93 punktiem 73 spēlēs ir Toronto Maple Leafs.

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvēta Bufalo Sabres ar 58 punktiem 72 spēlēs ieņem pēdējo 16.vietu konferencē, par pieciem punktiem atpaliekot no Otavas Senators. Visas līgas kopvērtējumā Bufalo komanda atrodas pēdējā pozīcijā, par vienu punktu atpaliekot no Vankūveras Canucks un Arizonas Coyotes.

Rietumu konferencē un visā līgā līderpozīcijā ar 106 punktiem 72 mačos ir Nešvilas Predators, bet aiz tās ar 99 punktiem 73 spēlēs atrodas NHL debitante Vegasas Golden Knights, kamēr 98 punktus 73 cīņās iekrājusi Vinipegas Jets komanda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi