Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bruins un Avalanche iekļūst Stenlija kausa izcīņas otrajā kārtā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubi Bostonas Bruins un Kolorādo Avalanche trešdien pārvarēja Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas barjeru, uzvarot savās sērijās ar 4-1.

Bostonas Bruins ceturto panākumu sērijā pār Karolīnas Hurricanes svinēja ar 2:1 (0:1, 2:0, 0:0), sērijā uzvarot ar 4-1.

Bostonas kluba vārtos Jaroslavs Halāks atvairīja 23 pretinieku metienus, bet Davidam Pastrņākam tika divas rezultatīvas piespēles.

Čehijas uzbrucējs Pastrņāks izlaida Bruins pēdējās trīs spēles neizpaustas slimības vai savainojuma dēļ.

"Es jutos mazliet labāk ar katrā maiņu," sacīja čehs. "Bija labi atgriezties laukumā kopā ar citiem puišiem. Vienmēr vērot spēli no tribīnēm ir grūti. Tik tiešām esmu laimīgs, ka esmu atpakaļ ierindā un palīdzēju gūt svarīgu uzvaru."

Davids Krejči un Patriss Beržerons katrs guva pa vārtiem un rezultatīvai piespēlei, Beržeronam uzvaras vārtus iemetot četras sekundes pirms otrās trešdaļas beigām.

Haidns Flerī guva vārtus Karolīnas vienības labā, kura 2019.gada Austrumu konferences finālā pārspēja Bostonu ar 4-0, un Petrs Mrazeks vārtos apturēja 25 pretinieku metienus.

Tikmēr Kolorādo Avalanche sagrāva Arizonas "Coyotes" ar 7:1 (3:0, 3:0, 1:1), noformējot sev ceļazīmi uz Stenlija kausa otro kārtu ar uzvaru sērijā 4-1.

Kolorādo vienība sagrāva pretiniekus ar 7:1 jau otrajā mačā pēc kārtas.

Uzvarētāju labā četrus (2+2) rezultativitātes punktus sakrāja Neitans Makkinons, bet vēl pieci Kolorādo hokejisti guva pa diviem rezultativitātes punktiem, Nazemam Kadri izceļoties ar diviem vārtu guvumiem.

Vārtos Filips Grūbauers tika galā ar 23 Arizonas hokejistu metieniem.

Sēriju jau trešdien nespēja pabeigt Filadelfijas "Flyers", kas piekāpās Monreālas "Canadiens" ar 3:5 (0:1, 2:2, 1:2). Sērijā "Flyers" joprojām ir vadībā ar 3-2.

Niks Suzuki, kuram trešdien arī rezultatīva piespēle, guva uzvaras vārtus trešā perioda vidū, Monreālas Canadiens izvairoties no turnīra atstāšanas jau pirmajā kārtā.

Divus vārtus uzvarētāju labā guva Joels Armia, bet pretinieku rindās visu triju vārtu tapšanā piedalījās Jakubs Vorāčeks - divi vārti un piespēle.

Tikmēr čempionvienība Sentluisas Blues atzina Vankūveras Canucks pārākumu ar 3:4 (2:1, 1:3, 0:0), sērijā nonākot zaudētājos ar 2-3.

Edmontonā galvenais Canucks atspēlēšanās no divu vārtu deficīta varonis bija Tailers Mots, kurš guva spēles pirmo un pēdējos vārtus, palīdzot atspēlēties pēc 1:3. 

Jau ziņots, ka Latvijas vārtsargu Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētā "Blue Jackets" Toronto notiekošā turnīra mačā ar 4:5 (1:2, 2:0, 1:2, 0:1) pirmajā pagarinājumā piekāpās Tampabejas "Lightning".

Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-1 pārāka bija Lightning.

Jonass Korpisalo šajā mačā Blue Jackets vārtos atvairīja 20 metienus, bet Vasiļevskis pretējos tika galā ar 37 raidījumiem.

Merzļikins Stenlija kausa sērijā traumas dēļ palika ārpus pieteikuma, tāpēc Kivlenieks mačiem tika pieteikts kā otrais vārtsargs. Lai komandai būtu pieejams vēl viens ripu ķērājs, Toronto bija ieradies Veini Vehvileinens.

"Blue Jackets" pirms tam pārvarēja Stenlija kausa kvalifikāciju, sērijā līdz trim uzvarām ar 3-2 pārspējot Toronto "Maple Leafs". Šajā sērijā Merzļikins devās laukumā divās spēlēs.

Toronto un Edmontonā notiek 24 komandu izslēgšanas turnīrs, cīņu par Stenlija kausu turpinot 16 vienībām. Vispirms komandas "play-off" kvalifikācijas kārtā aizvadīja sērijas līdz trim uzvarām, bet pēc tam pārgāja uz tradicionālo sēriju formātu līdz četrām uzvarām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi