Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Canucks ar Šilovu rezervē svin uzvaru NHL pamatturnīra spēlē

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs otrdien palika uz rezervistu soliņa Vankūveras Canucks komandas uzvarā Nacionālās hokeja līgas (NHL) pamatturnīra spēlē.

Vankūveras "Canucks" mājās pieveica Kalgari "Flames" ar 4:2 (2:0, 0:0, 2:2).

Šilovs spēlei bija pieteikts un to noraudzījās no rezervistu soliņa, laukumā nedodoties.

"Canucks" vārtos Tečers Demko atvairīja 38 metienus.

Kamēr citas komandas jau paspējušas aizvadīt pa divām Stenlija kausa spēlēm, Kalgari un Vankūveras vienības pabeidz iepriekš Covid-19 ierobežojumu dēļ nepaveikto, aizvadot pēdējās pamatturnīra spēles.

Pirmajā trešdaļā mājiniekiem vārtus guva Treviss Heimoniks un Nilss Hoglanders, bet trešā perioda vidū Tailers Maierss panāca 3:0 Vankūveras kluba labā.

Perioda beigās viesi divus vārtus atguva un pēc Endrjū Mengapeina un Metjū Tkačuka precīza metiena, otrajā gadījumā spēlējot ar sešiem laukuma spēlētājiem, minūti pirms spēles beigām panāca 2:3.

Turpinot spēlēt bez vārtsarga, viesi 19 sekundes pirms mača beigām zaudēja ceturtos vārtus, izceļoties Brokam Bouseram.

Sezonas pēdējā spēle pamatturnīrā starp abām Stenlija kausa izcīņā neiekļuvušajām komandām notiks trešdien.

Ziemeļu divīzijā "Flames" ar 53 punktiem 55 spēlēs ieņem piekto vietu, bet "Canucks" ar 50 punktiem 55 mačos ir septītajā vietā septiņu komandu konkurencē.

Floridas "Panthers" savā laukumā piekāpās Tampabejas "Lightning" ar 1:3 (0:2, 1:0, 0:1). Sērijā rezultāts ir 2-0 "Lightning" labā.

Stīvens Stemkoss, Ondržejs Palāts izvirzīja viesus vadībā, "panterām" cerības uz panākumu atgrieza Meisons Mārčments, bet punktu spēlei ar metienu tukšos vārtos pielika Jani Gurds.

Uzvarētāju vārtos Andrejs Vasiļevskis atvairīja 32 pretinieku metienus, bet pretējos vārtos Kriss Drīdžers tika galā ar 26 no 28 viesu metieniem.

Vēl vienā spēlē Vegasas "Golden Knights" savā laukumā revanšējās Minesotas "Wild" ar 3:1 (0:0, 2:1, 1:0), sērijā panākot neizšķirtu 1-1.

Mets Dimba otrā perioda vidū gan izvirzīja "Wild" vadībā, taču jau 18 sekundes vēlāk izlīdzinājumu panāca Žonatans Maršeso.

Uzvaras vārtus perioda beigās guva Alekss Tačs, viņam pašam 53 sekundes pirms mača beigām iemetot vēl vienu ripu vairākumā.

Marks Andrē Flerī Vegasas vienības vārtos atvairīja 34 metienus.

Jau ziņots, ka citā otrdienas spēlē Pitsburgas "Penguins" mājās revanšējās Ņujorkas "Islanders" par zaudējumu pirmajā mačā - 2:1 (2:0, 0:1, 0:0), sērijā līdz četrām uzvarām panākot neizšķirtu 1-1.

Bļugers spēlēja 13 minūtes un 25 sekundes, no tām 28 sekundes aizvadot mazākumā. Viņš divreiz meta pa vārtiem, divreiz pārtvēra ripu un uzvarēja 63% iemetienu.

Vadībā "pingvīni" izvirzījās ceturtajā minūtē, kad precīzs bija Braiena Rasta metiens, bet uzvaras vārtus jau 14.minūtē iemeta Džefs Kārters pēc Kasperi Kapanena un Džereda Makkena piespēlēm. 

Viesi spēja atgūt tikai vienus vārtus, 35.minūtē Džošam Beilijam panākot 1:2.

Uzvarētāju vārtos Tristens Džerijs atvairīja 37 viesu metienus, bet pretējā laukuma galā galā Semjons Varlamovs tika galā ar 43 metieniem.

Sērija ceturtdien un sestdien turpināsies Ņujorkā. 

"Penguins" ir garākā aktīvā izslēgšanas turnīru sērija Ziemeļamerikas profesionālajā sportā - Pitsburgas vienība "play-off" spēlē 15.gadu pēc kārtas.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā vienības katra izspēlēja 56 dueļus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi