Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Capitals uzvar bez Ovečkina ierindā un atgūst līderpozīcijas Austrumu divīzijā

Vašingtonas Capitals vienība sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē uzvaru izcīnīja bez kapteiņa Aleksandra Ovečkina palīdzības, kas ļāvis atgūt līderpozīcijas Austrumu divīzijā.

"Capitals" viesos ar 6:3 (2:1, 2:2, 2:0) uzvarēja Ņujorkas "Islanders", kas Austrumu divīzijā iekrājusi par trim punktiem mazāk un ieņem trešo vietu.

Ovečkins mačā nepiedalījās ķermeņa lejasdaļas savainojuma dēļ, taču paredzams, ka viņš tuvākajā laikā būs atpakaļ ierindā.

Jevgēņijs Kuzņecovs uzvaru sekmēja ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, divi "goli" Danielam Sprongam, bet tikpat rezultatīvas piespēles Brendonam Dilonam. "Islanders" komandā vārtus guva Žans Gabriels Pažo, Entonijs Boviljē un Edamss Peleks.

Īpaša šī spēle bija "Capitals" aizsardzības milzim Zdeno Hāram, kurš sestdien NHL aizvadīja savu karjeras 1600.spēli.

"Capitals" ar 66 punktiem 48 spēlēs ir Austrumu divīzijas līdere, bet par punktu mazāk nopelnījusi Teodora Bļugera pārstāvētā "Penguins".

Pārliecinošu uzvaru viesos svinēja izslēgšanas spēlēs jau iekļuvusī Vegasas "Golden Knights", kas ar 5:1 (2:0, 1:0, 2:1) pārspēja Anaheimas "Ducks", svinot jau devīto panākumu pēc kārtas.

Čandlers Stīvensons "Golden Knights" komandā izcēlās ar 2+1, Šejam Teodoram par vieniem vārtiem mazāk, bet divas rezultatīvas piespēles iekrāja Alekss Pietrandželo. Vienīgos "Ducks" vārtus trešā perioda otrajā minūtē guva Sems Stīls.

Spēli ķermeņa augšdaļas savainojuma dēļ priekšlaicīgi pameta "Ducks" kapteinis Raiens Geclafs.

Kanādā Kalgari "Flames" mājās ar 5:2 (1:1, 2:1, 2:0) pieveica Monreālas "Canadiens". Džonijam Gudro divi vārti, bet tikpat rezultatīvas piespēles "Flames" komandā nopelnīja Dereks Raiens. "Canadiens" vienībā divas piespēles Ērika Gustafsona rēķinā.

Tikmēr Detroitas "Red Wings" savā laukumā ar 1:2 (1:0, 0:0, 0:1, 0:1) papildlaikā piekāpās Dalasas "Stars". Džeimijs Bens uzvaras vārtus iemeta papildlaika pirmajā minūtē, bet Detroitas klubā pamatlaikā izcēlās Deniss Čolovskis.

Papildlaiks tiks izspēlēts arī Floridā, kur vietējā "Panthers" ar 4:3 (1:1, 0:1, 2:1, 1:0) uzvarēja Karolīnas "Hurricanes".

Aleksandrs Barkovs "Panthers" uzvaru nokārtoja jau papildlaika 24.sekundē. Makenzijs Vīgars šajā mačā izcēlās ar 1+3, kamēr Džonatans Huberdo pievienoja vārtus un rezultatīvu piespēli. Divi "goli" Karolīnas komandā Dagijam Hamiltona, taču Sebastians Aho izcēlās ar divām piespēlēm.

Citviet Vinipegas "Jets" mājās ar 1:4 (1:2, 0:1, 0:1) zaudēja Toronto "Maple Leafs".

Toronto klubā vārtus guva Mičels Mārners, Džo Torntons, Džons Tavaress un Aleksandrs Kerfūts, bet vienīgos "Jets" vārtus iemeta Nikolajs Ēlerss.

Torntons sestdien kļuva par visu laiku vecāko "Maple Leafs" spēlētāju, kurš guvis vārtus NHL mačā. Viņš to paveica 41 gada un 296 dienu vecumā. Tikmēr Mārners savā 348. NHL spēlē guva 100.vārtus karjerā.

Visbeidzot Sentluisas "Blues" savā laukumā ar 5:3 (3:2, 0:1, 2:0) pieveica Kolorādo "Avalanche".

Raiens O'Railijs uzvaru kaldināja ar "hat-trick" un rezultatīvu piespēli, bet pa divām rezultatīvām piespēlēm nopelnīja Breidens Šens un Torijs Krugs. "Avalanche" vienībā Keilam Makaram un Neitanam Makinonam vārti un divas piespēles, bet ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Andrē Burakovskis.

Jau ziņots, ka Latvijas hokejists Teodors Bļugers sestdien NHL spēlē palīdzēja Pitsburgas "Penguins" izcīnīt uzvaru savā laukumā, kas bija trešais panākums pār pretiniekiem četru dienu laikā.

"Penguins" mājās ar 4:2 (2:0, 1:1, 1:1) uzvarēja Ņūdžersijas "Devils" jau trešo reizi četrās dienās.

Latvijas hokejists laukumā pavadīja tieši 17 minūtes, no kurām minūti un 42 sekundes nospēlētas mazākumā. Viņš trīsreiz meta pa vārtiem, reizi pielietoja spēka paņēmienu, uzvarēja 75% iemetienu un spēli noslēdza ar +/- rādītāju -1.

Bļugers šosezon 35 spēlēs guvis septiņus vārtus un 14 reizes rezultatīvi piespēlējis.

Nākamo spēli Pitsburgas hokejisti aizvadīs jau svētdien, kad savā laukumā uzņems Bostonas "Bruins"

Ar 65 punktiem 48 mačos "Penguins" izvirzījies pirmajā vietā Austrumu divīzijā.

Savukārt Rūdolfs Balcers sestdien izcēlās ar rezultatīvu piespēli, bet viņa pārstāvētā vienība Sanhosē "Sharks" piedzīvoja zaudējumu.

"Sharks" mājās ar 3:6 (0:3, 0:1, 3:2) zaudēja Minesotas "Wild", kurai uzvara ļāvusi nodrošināt dalību izslēgšanas spēlēs.

Balcers rezultatīvu piespēli nopelnīja trešā perioda otrajā minūtē. Liepājnieks laukuma centrā piespēlēja Tīmo Meieram, kurš ripu tālāk nogādāja pie Logana Kutirjē, viņam īsi pēc tam izceļoties ar atkārtotu metienu no tuvas distances. Kutirē tobrīd panāca 1:4.

Latvijas hokejists šajā spēlē laukumā pavadīja 16 minūtes un 15 sekundes, no kurām 32 sekundes nospēlētas mazākumā. Viņš pielietoja četrus spēka paņēmienus, vienreiz atbruņoja pretinieku no ripas, nopelnīja divas soda minūtes, kā arī pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Balcers šosezon 32 spēlēs guvis sešus vārtus un deviņreiz rezultatīvi piespēlējis. Tāpat viņam nopelnījis pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Pirmdien "Sharks" tiksies ar Arizonas "Coyotes".

"Sharks" ar 41 punktu 47 spēlēs Rietumu konferencē ieņem sesto vietu, bet pirmo trīs pozīciju ieguvējas Vegasas "Golden Knights", Kolorādo "Avalanche" un "Wild" jau nodrošinājušas sev vietu "play-off".

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 16.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi