Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Dinamo divreiz atspēlējas, tomēr nespēj uzvarēt Torpedo

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas Dinamo otrdien divreiz spēja panākt neizšķirtu, bet pārāka savstarpējā duelī izrādījās Ņižņijnovgorodas Torpedo.

"Dinamo" mājās ar 4:6 (3:2, 0:1, 1:3) piekāpās Ņižņijnovgorodas "Torpedo", piedzīvojot jau trešo zaudējumu pēc kārtas.

Mājinieku labā vārtus guva Miks Indrašis, Rihards Bukarts, Roberts Bukarts un Jānis Švanenbergs.

Spēli aktīvāk iesāka viesi, kas jau pirmajās minūtēs ripu vairākkārt nogādāja tuvāk Iļjam Proskurjakovam, taču vārtsargs nebija spiests glābt savu komandu. "Torpedo" aktivitāte drīz vien nesa augļus, jo sestajā minūtē ripa no aizvārtes nonāca pie Mihaila Varnakova, kurš vārtu priekšā bija nepiesegts, panākot 1:0.

Desmitajā minūtē pretinieku aizsardzības zonā ar ripu ieslidoja Lauris Dārziņš, kurš to drīz vien piespēlēja Kristapam Zīlem. Aizsargs ripu centās raidīt vārtu virzienā, taču viņam lūza nūja, bet to uzreiz steidza izmantot "Torpedo". Brīdi vēlāk ar ripu pretuzbrukumā jau devās kapteinis Antons Šenfelds, kurš izdarīja metienu potītes augstumā, bet Proskurjakovs bija bezspēcīgs.

Astoņas minūtes līdz perioda beigām Proskurajovs savu komandu glāba no trešā vārtu zaudējuma, atvairot Damira Žafjarova mesto ripu, kas lidoja tukšos vārtos. Četras minūtes vēlāk rīdzinieki jau bija izturējuši skaitlisko mazākumu, bet Džeisī Lipons 18.minūtē piespēlēja Indrašim, kurš prata ripu ieraidīt vārtu augšējā stūrī. Jau minūti vēlāk 2:2 panāca Rihards Bukarts, viņam spējot realizēt izgājienu vienatnē pret vārtsargu. Periods ar to nenoslēdzās, jo sekundi līdz tiesneša svilpei, vārtu priekšā Robertu Bukartu atrada Kristaps Zīle. Uzbrucējs mainīja ripas lidojuma virzienu un vadībā izvirzīja "Dinamo".

Otro trešdaļu apņēmīgāk iesāka "Torpedo", taču arī rīdzinieki pirmajās piecās minūtēs vairākkārt no tuvas distances apdraudēja viesu vārtus. Perioda desmitajā minūtē Endijam Mīlam izdevās panākt neizšķirtu, viņa partneriem iepriekš veicot vairākas ātras un īsas piespēles, kā rezultātā ripa nonāca līdz vārtiem, kur uzbrucējs pie tās bija pirmais.

Aptuveni divas minūtes vēlāk "dinamieši" skaitliskajā vairākumā demonstrēja kvalitatīvu saspēli, pēc kuras arī sekoja vairāki metieni pa vārtiem, bet bez rezultāta. Kad trešdaļā bija atlikušas sešas minūtes, Proskurjakovs "Dinamo" glāba, atvairot metienu no ļoti tuvas distances. Atlikušajā laikā laukumā bija redzama aktīva spēle abu klubu izpildījumā, taču 40 minūtes noslēdzās neizšķirti - 3:3.

Noslēdzošās 20 minūtes iesākās ar zaudētiem vārtiem. Žafjarovs guva savus otros un komandas ceturtos vārtus. "Dinamo" bija nepieciešamas nepilnas desmit minūtes, lai otro reizi panāktu neizšķirtu. Metjū Majone pa zilo līniju ripu piespēlēja Zīlem, bet vārtu priekšā ripu skāra Švanenbergs. Līdzsvars uz rezultāta tablo bija vien nepilnas četras minūtes, jo 5:4 vairākumā panāca Ivans Čehovičs.

Mača 58.minūtē Pēteris Skudra pieprasīja pusminūtes pārtraukumu, pēc kura "dinamieši" laukumā atgriezās ar sešiem laukuma spēlētājiem. Pārsvaru izmantot neizdevās, kamēr "Torpedo" vēl pamanījās tukšos vārtos iemest arī sesto ripu, sagādājot rīdziniekiem trešo zaudējumu pēc kārtas.

Mājas spēļu sērijas ievadā rīdzinieki sestdien ar 1:4 piekāpās Sanktpēterburgas SKA, ciešot otro zaudējumu pēc kārtas. Savukārt "Torpedo" iepriekšējā mačā ar 0:3 piekāpās Čerepovecas "Severstaļ", ciešot otro zaudējumu pēdējās trīs spēlēs. Pirms tam Ņižņijnovgorodas komandai bija sešas uzvaras septiņu spēļu nogrieznī.

Tieši "Torpedo" klubā Pēteris Skudra uzsāka galvenā trenera gaitas un šo vienību vadīja piecas sezonas līdz 2018.gada pavasarim. Viņa vadībā "Torpedo" piecas sezonas pēc kārtas iekļuva Gagarina kausa izcīņā, labāko rezultātu sasniedzot 2016.gadā, kad aizkļuva līdz konferences pusfinālam.

Šobrīd "Torpedo" treneru kolektīvā strādā leģendārais latviešu aizsargs Sandis Ozoliņš.

Nākamo maču rīdzinieki aizvadīs pirmdien, kad spēkosies ar "Soči" vienību, bet gada noslēgumā aizvadīs trīs spēles Minskā, Ņižņijnovgorodā un Maskavā.

Pagājušajā sezonā abas komandas savā starpā tikās divas reizes, katrai izcīnot pa vienai uzvarai. Kopumā KHL čempionātā abi klubi pirms šī mača savā starpā tikušies 33 reizes, no kurām "Dinamo" uzvarējusi 14.

Dinamo" ar 15 punktiem 35 mačos joprojām ir pēdējā vietā līgā un Rietumu konferencē, kamēr "Torpedo" ar 40 punktiem 37 dueļos ir septītā Austrumu konferencē.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi