Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Dinamo jaunieguvums Gudļevskis: Šogad ir jauna sezona un viss ir mūsu pašu rokās

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas Dinamo galvenais mērķis gaidāmajā sezonā būs iekļūt izslēgšanas turnīrā, atklājis vienības vārtsargs Kristers Gudļevskis.

Gatavojoties 2018./2019.gada KHL sezonai, Rīgas komanda piedalīsies tradicionālajā Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņā Arēnā Rīga, kopumā sagatavošanās ciklā aizvadot desmit pārbaudes mačus.

"Sagatavošanās sezonai norit ļoti labi," aģentūrai LETA sacīja 26 gadus vecais Gudļevskis. "Sākumā pastiprināti pievērsām uzmanību fiziskajai sagatavotībai, bet šobrīd lēnām sākam trenēt arī taktiku, lai varētu aizvadīt noslēdzošo pārbaudes turnīru pirms sezonas."

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka aizvadītajā Gubernatora kausa izcīņā Ņižņijnovgorodā Rīgas vienība ar 1:4 piekāpās Mika Indraša pārstāvētajai Maskavas Dinamo, pēc tam ar 4:2 uzvarēja Minskas Dinamo vienību, bet vēlāk ar 1:0 pārspēja turnīra saimnieci Ņižņijnovgorodas Torpedo. Vēlāk ar 2:3 tika zaudēts Jekaterinburgas Avtomobilist, bet noslēdzošajā cīņā sekoja uzvara ar 4:3 pēcspēles metienu sērijā pret Maskavas Spartak, kura sastāvā spēlē Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums.

"Līdz šim pārbaudes spēlēs treneri ir devuši konkrētus uzdevumus, bet viņiem svarīgi ir izvērtēt spēlētāju pašreizējo fizisko sagatavotību. Tas sevišķi attiecas uz tiem hokejistiem, kuriem ir pārbaudes laika līgumi," sacīja Gudļevskis. "Manuprāt, sastāvs šobrīd ir ļoti konkurētspējīgs. Vieta pirmajās divās maiņās nevienam nav garantēta un par tām būs jācīnās, kas ir ļoti svarīgi."

Tāpat Gudļevskis sacīja, ka komandas mērķis nākamajā sezonā ir sasniegt izslēgšanas turnīru. "Tas ir galvenais mērķis un zemākas ambīcijas nemaz nedrīkst būt. Šogad ir jauna sezona un viss ir mūsu pašu rokās."

Vārtsargs iepriekšējās piecas sezonas pavadīja Ziemeļamerikā, pārstāvot Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Tampabejas Lightning un Ņujorkas Islanders sistēmas. NHL viņš nospēlējis vien piecas spēles, bet lielāko daļu laika ASV pavadīja Amerikas Hokeja līgas (AHL) klubos.

Gudļevskis uzskata, ka sagatavošanās process kopā ar komandu ilgāks ir KHL.

"NHL pirms sezonas ir visai individuāla sagatavošanās, jo, braucot uz nometni, ir jābūt maksimāli labākajā formā un pēc tam klubā neviens īsti vairs nestrādā, lai uzlabotu fizisko kondīciju, jo ir ļoti īss laiks, aptuveni divas nedēļas, līdz sezonas sākumam," sacīja vārtsargs. "Turpretim KHL sagatavošanās posms ir aptuveni divi mēneši un lielisku fizisko bāzi var ielikt kopā ar komandu."

Vārtsargs arī sacīja, ka šobrīd viņam nav savainojumu, kas traucētu gatavoties sezonai. Tāpat viņš atzinīgi vērtēja arī pārējos komandas vārtsargus.

"Manuprāt, Maksims Tretjaks ir ļoti labs, tehnisks un ātrs vārtsargs. Viņš ar Timuru Biļalovu sastāda labu konkurenci. Arī Biļalovam ir laba tehnika un viņš ir ļoti spējīgs vārtsargs. Domāju, ka vārtsargu līnija mums ir visai droša."

Tāpat Gudļevskis atzina, ka šobrīd komandā ir labs mikroklimats.

Rīgas Dinamo aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi