Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Dinamo piedzīvo zaudējumu, ielaižot izšķirošos vārtus pēdējā minūtē

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas Dinamo ceturtdien pašā mača izskaņā zaudēja vārtus, kā rezultātā tika piedzīvots jau 12.zaudējums pēc kārtas.

Rīgas Dinamo mājās ar 1:2 (1:1, 0:0, 0:1) zaudēja Kazaņas Ak Bars.

Vienīgos Dinamo vārtus guva Andris Džeriņš.

Jau spēles pirmajā minūtē uz pretinieka provokāciju "iekrita" Reinis Lejnieks, kurš cīņā iepretim vārtiem apķēra Ak Bars hokejistu, īsi pēc tam nometa cimdus un reizi iesita viņam pa seju. Par šādu gājienu Lejnieks tika sodīts ar 5+10 minūšu sodu, kā rezultātā viņš tika aizsūtīts uz ģērbtuvēm.

Viesi laiku velti netērēja un izmantoja savu iespēju skaitliskajā vairākumā, precīzi metot Emīlam Gaļimovam. Perioda turpinājumā abas vienības spēkojās līdzīgi, bet tuvojoties pārtraukumam, aktīvāku sniegumu demonstrēja rīdzinieki, vairākkārt mēģinot apdraudēt Ak Bars vārtus. Šāds spēles stils nesa augļus, jo pretinieki nopelnīja divu minūšu sodu, bet īsi pēc tam Džeriņš ar spēcīgu metienu augšējā vārtu stūrī panāca izlīdzinājumu.

Otro periodu mājiniek iesāka skaitliskajā vairākumā, ko gan neizdevās izmantot, bet neilgi pēc tam viesi vēlreiz pārkāpa noteikumus, taču arī šoreiz Timurs Biļalovs palika nepārspēts. Mača turpinājumā abas komandas ar ripu lielākoties spēlēja gar laukuma apmalēm, skatītājiem gana bieži redzot arī spēka divcīņas.

Četras minūtes līdz otrās trešdaļas beigām noraidījumu par pretinieka turēšanu saņēma Kārters Eštons. Viesi skaitliskajā vairākumā aktīvi uzbruka un trīs minūtes līdz spēles beigām pat iesaistītājās asumos, kas gan ātri aprimās. Pēdējā minūtē viesi uz ilgāku laiku iespieda Dinamo savā aizsardzības zonā, taču 40 minūtes noslēdzās neizšķirti 1:1.

Noslēdzošais periods iesākās ar iespēju spēlēt skaitliskajā vairākumā, kurā Miķelis Rēdlihs izdarīja bīstamu metienu no tuvas distances, kas gan nebija precīzs. Līdz pat trešdaļas pēdējai minūtei abas komandas spēlēja līdzīgi un bieži iesaistījās divcīņās par ripu, taču ripas vārtu virzienā lidoja visai reti. Tuvojoties mača beigām, virsroku ņēma Ak Bars komandas, kas aktīvi lūkoja pēc iespējām gūt vārtus.

Viesu neatlaidība atmaksājās, jo pēc aizsarga metiena, vārtu priekšā "nokapāja" Dmitrijs Voronkovs, panākdams 2:1. Atlikušajās sekundēs Dinamo spēlēja ar sešiem laukuma spēlētājiem, taču "golu" neizdevās iemest, piedzīvojot jau 12.neveiksmi pēc kārtas.

Jau ziņots, ka Rīgas komanda otrdien mājās ar 1:2 piekāpās Minskas Dinamo. Zaudējums rīdziniekiem liedza pamest pēdējo vietu līgā, turklāt tika piedzīvota jau 11.neveiksme pēc kārtas.

Rīgas komandas neveiksmēs lielā mērā vainojams vājais skaitliskais vairākums, proti, Dinamo, spēlējot nevienādos sastāvos, līdz otrdienai vārtus nebija guvusi jau 45 piegājienos pēc kārtas. Tāpat komanda šosezon kopumā iemetusi vien 87 vārtus, kas ir līdz šim vājākais sniegums kopš vienība piedalās KHL čempionātā.

Rīgas Dinamo ar 34 punktiem 56 mačos ieņem pēdējo, 12.vietu Rietumu konferencē, bet Ak Bars ar 85 punktiem 56 cīņās ir vadošā komanda Austrumos. 

Abas komandas līdz šim KHL čempionātā tikušās 23 reizes, Rīgas vienībai uzvaru izcīnot sešas reizes.  

Pēc šī dueļa rīdziniekiem mājās vēl priekšā tikšanās ar Mika Indraša pārstāvēto Maskavas Dinamo un Jekaterinburgas Avtomobilist

Sezonu rīdzinieki noslēgs ar četru spēļu izbraukumu sēriju. Šīs sezonas pēdējais duelis paredzēts 26.februārī Novosibirskā.

Rīgas Dinamo iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./14.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.

Top komentāri

Salašņa
S
Kāda mārrutka pēc tiek algoti 6.šķiras viesspēlētāji no ārvalstīm
Jēē
J
Ha ha
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi