Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dinamo uzvar pagarinājumā pret Daugaviņa un Karsuma pārstāvēto Maskavas Spartak

Uzvaru nesošos vārtus gūstot zviedram Līnusam Videlam, Latvijas komanda Rīgas Dinamo ceturtdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar rezultātu 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 1:0) pagarinājumā pieveica latviešu uzbrucēju Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvēto Maskavas Spartak.

Rīgas Dinamo sastāvā izcēlās Mārtiņš Dzierkals un Videls, kuram šis bija atgriešanās mačs. Traumas dēļ viņš nebija spēlējis kopš 8.janvāra.

Savukārt pretiniekiem vienīgos vārtus guva Antons Zlobins.

Latvijas komandai spēles sākumā piederēja iniciatīva, bīstamus uzbrukumus izveidojot Vitālijam Pavlovam un Frenkam Razgalam. Rezultāts gan tā arī nemainījās, un spēle izlīdzinājās, turklāt "Spartak" vienubrīd iespieda rīdziniekus zonā, taču droši vārtos spēlēja Kristers Gudļevskis. Savukārt desmitajā minūtē noraidījumu saņēma Uvis Balinskis, tomēr mazākuma laikā Rīgas Dinamo spēlēja ļoti sekmīgi, neitralizējot tikpat kā visus pretinieku uzbrukumus.

Pirmās trešdaļas beigās pie iespējas spēlēt vairākumā tika arī Latvijas klubs, tomēr to izmantot neizdevās, lai gan uz īsu laiku laukumā atgriezās Videls, kurš nebija spēlējis teju visu mēnesi. Viņam šajā mačā gan bija mazāka loma nekā ierasts, viņam lielākoties spēlējot tikai vairākumā. Lai arī šķita, ka pirmās spēles 20 minūtes noslēgsies bez gūtiem vārtiem, Latvijas komandai padevās veiksmīgs uzbrukums, kad teicamu piespēli no Brendona Makmilana saņēma Dzierkals, kurš sešas sekundes pirms finālsignāla atklāja rezultātu.

Otrā trešdaļa iesākās aktīvā hokejā, turklāt pāris vārtu gūšanas bija tieši Rīgas Dinamo komandai, taču tās palika neizmantotas. Spartak gan izlīdzināja rezultātu mača 31.minūtē, kad pēc teicamas Maksima Ciplakova piespēles ripu vārtos, turot nūju tikai ar vienu roku, raidīja Zlobins. Tikai pāris minūtes vēlāk 2+2 minūšu noraidījumu saņēma Emīls Ģēģeris. Lai arī vairākuma laikā Spartak vairākas reizes apdraudēja vārtus, labi vārtos spēlēja Gudļevskis, turklāt pāris reizes uz pretinieku vārtiem izrāvās arī rīdzinieki.

Četras minūtes ilgušo mazākumu Latvijas klubs izturēja, bet līdz otrajam pārtraukuma rezultāts vairs nemainījās, tam esot neizšķirtam 1:1.

Trešā perioda sākumā Rīgas "Dinamo" piederēja iniciatīva, turklāt 45.minūtē Videls izprovocēja pretiniekus uz divu minūšu noraidījumu. Vairākuma laikā rīdzinieki gan spēlēja diezgan blāvi, tomēr neilgi pēc tam vārtus guva Latvijas kluba aizsargs Dmitrijs Šuļeņins. Tiesa, pēc video atkārtojuma noskatīšanās tie netika ieskaitīti, jo Makmilens traucēja "Spartak" vārtsargam.

Pamatlaika izskaņā laukumā bija vērojams aktīvs hokejs, abām komandām tiekot pie vārtu gūšanas iespējām, turklāt 55.minūtē Maskavas komanda atkal nonāca mazākumā, tomēr vairākums rīdzinieku izpildījumā palika neizmantots. Priekšpēdējā minūtē lieliska iespēja izraut uzvaru bija Spartak vienībai, taču tās hokejists Aleksandrs Hohlačovs nespēja trāpīt ripu tukšos vārtos. Pamatlaiks tā arī noslēdzās - ar neizšķirtu 1:1.

Beigās uzvarētājs tika noskaidrots pagarinājumā, kura 27.sekundē uzvaru nodrošināja Videls, ripu vārtos raidot pēc nesekmīga Metjū Majones izgājiena uz vārtiem.

Rīgas komanda iepriekšējā nedēļā piecu mājas spēļu sēriju noslēdza ar divām uzvarām sīvās cīņās, vispirms ar 3:2 pārspējot Bratislavas Slovan, bet pēc tam ar tādu pašu rezultātu pēcspēles metienu sērijā gūstot virsroku pār Minskas Dinamo. Tiesa, sestdien sekoja smagākais zaudējums sezonā, viesos ar 1:7 kapitulējot spēcīgajai Sanktpēterburgas SKA, bet divas dienas vēlāk izbraukumā ar 2:3 tika atzīts Mika Indraša pārstāvētās Maskavas "Dinamo" pārākums.

Rīgas komanda pēdējos 12 mačos cietusi astoņas neveiksmes, taču melnā josla vienību nav pārāk attālinājusi no izslēgšanas turnīra zonas, no kā Latvijas klubs pašlaik atpaliek par punktu.

Pēc šī mača rīdziniekiem būs divi mači izbraukumā pret Rietumu konferences pastarītēm Minskas Dinamo un Bratislavas Slovan. Savukārt izlašu pārtraukumā Latvijas komanda viesos tiksies ar Lielbritānijas valstsvienību.

Rīdzinieki izbraukumā devās ar rezultatīvo Videlu sastāvā, taču viņš šajos mačos vēl nespēlēja. Tāpat nespēlēja uzbrucējs Rihards Marenis, kā arī iepriekš savainotie Koltons Gilīss un Gunārs Skvorcovs.

Dinamo un Spartak komandas savā starpā spēkojušās 28 reizes, rīdziniekiem izcīnot 16 uzvaras. Šosezon četrās savstarpējās spēlēs katra vienība guvusi pa divām uzvarām.

Rīgas Dinamo ar 54 punktiem 55 spēlēs Rietumu konferencē ieņem devīto vietu, bet Maskavas Spartak ar 61 punktu 55 cīņās ir sestā.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, kas rīdziniekiem bija neveiksmīgākā kluba vēsturē, sastāvā notikušas ļoti būtiskas izmaiņas, jo pirmo reizi vienības vēsturē tās sastāvā pašlaik ir 11 leģionāri. Pilnībā nomainījusies vārtsargu līnija, kā arī ierindā palikuši vien trīs aizsargi no iepriekšējās sezonas.

Rīgas Dinamo aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus Dinamo palikusi bez izslēgšanas turnīra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi