Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Dinamo zaudējumu sērija turpinās ar kapitulāciju Kazaņas Ak Bars klubam

Latvijas komanda Rīgas Dinamo pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar rezultātu 1:3 (0:1, 1:1, 0:1) piekāpās Gagarina kausa čempionei Kazaņas Ak Bars, tādējādi ciešot jau septīto zaudējumu pēc kārtas.

Rīgas Dinamo labā vārtus šajā mačā guva Lauris Dārziņš, kamēr Ak Bars rindās divreiz izcēlās Jirži Sekačs, bet ar vienu precīzu metienu atzīmējās Vladimirs Tkačovs.

Spēli aktīvāk iesāka rīdzinieki, vairākkārt pakavējoties Ak Bars aizsardzības zonā. Tiesa, uzreiz pēc tam jau pamodās arī Kazaņas vienības hokejisti, kuri pa Kristera Gudļevska vārtiem izdarīja vairākus metienus, turklāt viens no tiem bija precīzs, kad izcēlās Tkačovs. Sākotnēji gan spēle tika turpināta, bet pēc video atkārtoja noskatīšanās tiesneši vārtu guvumu ieskaitīja.

Jau vienā no nākamajiem uzbrukumiem vārtus guva arī Gints Meija, tomēr viņš to paveica, pārkāpjot noteikumus pret Ak Bars vārtsargu Emiļu Garipovu, tāpēc tiesneši vārtus neieskaitīja.

Septītajā minūtē rīdzinieki ieguva tiesības spēlēt vairākumā, tomēr viena hokejista pārsvars palika neizmantots. Pēcāk vairākas reizes labi vārtos nospēlēja Gudļevskis, bet pirmā perioda izskaņā vienības ar dažu sekunžu intervālu nopelnīja pa noraidījumiem. Rezultāts pirmajās 20 minūtēs gan tā arī nemainījās, lai gan Rīgas Dinamo demonstrēja atzīstamu sniegumu un regulāri apdraudēja Ak Bars vārtus.

Otro periodu Rīgas Dinamo ievadīja ar nelielu iniciatīvu, turklāt 26. minūtē Ak Bars nopelnīja noraidījumu. Vairākuma laikā rīdzinieki uz pretinieku vārtiem izdarīja spiedienu, kas vainagojās panākumiem, bet tā pašā pēdējā sekundē Dārziņš panāca 1:1. Arī turpinājumā Latvijas klubam piederēja pārsvars, kamēr Kazaņas hokejisti turpināja saskarties ar disciplīnas problēmām, jo 32.minūtē Mihails Gluhovs devās uz noraidīto soliņa. Tiesa, šoreiz mājiniekiem neko ievērības cienīgu izveidot neizdevās.

Lai arī jau šķita, ka otrā trešdaļa noslēgsies ar rezultātu 1:1, citās domās bija Ak Bars hokejists Sekačs, kurš ar ļoti tehnisku sniegumu 39. minūtē atkal izvirzīja vadībā viesus. Līdz pārtraukumam abpusēju noraidījumu nopelnīja Kevins Klārks un Romands Abrosimovs, tādējādi otro periodu komandas noslēdza ar spēli četri pret četri.

Jau cīņas 45. minūtē Sekačs ar metienu vārtu devītniekā panāca 3:1, tādējādi gūdams savus otros vārtus šajā spēlē. Tikai dažas sekundes vēlāk Meija nopelnīja divu minūšu noraidījumu un vairākuma laikā viesiem bija pāris labas iespējas vēl vairāk palielināt savu pārsvaru. Rīgas Dinamo hokejistiem nesekmējās ar atspēlēšanos, bet nepilnas astoņas sekundes līdz pamatlaika beigām Ak Bars nopelnīja vēl vienu noraidījumu, turklāt vairākuma izskaņā mājinieki nomainīja Gudļevski pret sesto laukuma spēlētāju.

Viena hokejista pārsvaru Latvijas klubs gan neizmantoja, turklāt teicams vārtos bija Garipovs. Savukārt divas minūtes un deviņas sekundes pirms beigām divu minūšu noraidījumu jau saņēma Rīgas Dinamo uzbrukuma līderis Līnuss Videls, kas arī kliedēja Latvijas komandas izredzes uz labvēlīgu rezultātu.

Šī abām vienībām bija otrā tikšanās šajā sezonā - 17. novembrī Ak Bars savā laukumā guva uzvaru pēcspēles metienos ar 2:1.

Rīgas klubs pēdējā laikā neaizvada veiksmīgāko sezonas nogriezni, jo ciesti jau septiņi zaudējumi pēc kārtas, turklāt pēdējos desmit mačos piedzīvotas deviņas neveiksmes. Zīmīgi, ka šī melnā josla tika sākta tieši pret Kazaņas komandu. Zaudējumu sērija likusi arī izkrist no Rietumu konferences pirmā astoņnieka, kas pēc regulārā čempionāta nodrošina vietu izslēgšanas turnīrā.

No pirmā astoņnieka rīdzinieki atpaliek jau piecus punktus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi