Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Hurricanes papildlaikā uzvar Ņujorkas Islanders

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas konferenču pusfinālu pirmajās spēlēs piektdien uzvaras guva Karolīnas Hurricanes un Sanhosē Sharks komandas.

Neatlaidīgu hokeju turpina demonstrēt Austrumu konferencē spēlējošā Karolīnas Hurricanes, kas piektdienas naktī tikai papildlaikā izbraukumā ar rezultātu 1:0 (0:0, 0:0, 0:0, 1:0) pārspēja Ņujorkas Islanders vienību, sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0. Uzvaras vārtus Karolīnas komandā guva Džordans Stāls, kuram tie bija jau ceturtie vārti izslēgšanas spēlēs.

Spēles uzvarētāju nācās noskaidrot papildlaikā, jo vārtos lieliski darbojās abu komandu vārtsargi, abiem atvairot vienādu metienu skaitu - 31 raidījums pa vārtiem. Hurricanes vārtos lielisks bija čehs Petrs Mrāzeks un tikpat labu sniegumu otrā laukuma galā rādīja Islanders zviedrs Robins Lēners.

To gan papildlaika ceturtajā minūtē izdevās labot Stālam, kurš pēc Nino Nīderreitera piespēles guva uzvaru, panākot 1-0 sērijā. "Ripa negaidīti no borta atlēca pie manis, es pats nesapratu, kā tā nokļuva uz manas nūjas lāpstiņas," pēc gūtajiem vārtiem izbrīni neslēpa Stāls.

Hurricanes komanda spējusi uzvārēt trīs spēles pēc kārtas un pēdējo sešu spēļu laikā izcīnījusi piecas uzvaras. Uzbrucējs Stāls ar vārtu guvumu izcēlies jau trīs spēlēs pēc kārtas.

"Mums jākoncentrējas uz visu sēriju, pēc šodienas spēles mums ir viela pārdomām, bet svētdien mums jābūt pārākiem un jāuzvar," pēc spēles sacīja Islanders kapteinis Anderss Lī.

Islanders šis bija pirmais zaudējums Stenlija kausa izslēgšanas spēlēs. Pirmajā kārtā Ņujorkas vienība ar rezultātu 4-0 sērijā, mājās aizsūtīja Teodora Bļugera pārstāvēto Pitsburgas Penguins komandu.

Tikmēr Hurricanes, kas Stenlija kausā spēlē pirmo reizi kopš 2009.gada, pirmajā kārtā negaidīti ar 4-3 apspēlēja pagājušā gada čempioni Vašingtonas Capitals. Sērijas nākamais mačs notiks svētdien Ņujorkā.

Rietumu konferencē izcilu sniegumu turpina demonstrēt Sanhosē Sharks, kas iepriekšējā kārtā spēja atspēlēties no 1-3 sērijā pret Vegasas Golden Knights, bet izslēgšanas spēļu otro kārtu iesāka ar pārliecinošu 5:2 (1:1, 3:1, 1:0) uzvaru savā laukumā pār Kolorādo Avalanche, sērijā panākot 1-0.

Sharks komandai uzvarēt palīdzēja pieredzējušā aizsarga Brenta Bērnsa gūtie vārti un trīs rezultatīvās piespēles, bet veterāns Džo Torntons guva vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli.

Izcili vārtos jau ceturto spēli darbojās Martins Džonss, kurš guvis jau četrus panākumus pēc kārtas, un aizvadītajā mačā spēja apturēt 26 pretinieku metienus pa vārtiem.

"Protams, spēlēt nebija viegli, īpaši pēc septītās spēles Lasvegasā, bet mēs izdarījām labu darbu. Man patika, kā komanda iesāka spēli, bijām aktīvi - īpaši trešajā periodā, kad neļāvām viņiem iziet no aizsardzības zonas," sacīja Sharks vārtsargs. Otro spēli komandas aizvadīs svētdien, tiekoties Sanhosē arēnā.

Pērn Stenlija kausā triumfēja Vašingtonas Capitals, kas finālsērijā ar 4-1 pārspēja debitanti Vegasas Golden Knights, pirmo reizi vēsturē kļūstot par NHL čempioni.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi