Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Islanders pārspēj Devils un svin septīto uzvaru pēc kārtas

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Ņujorkas Islanders ceturtdien izcīnīja jau septīto uzvaru pēc kārtas.

Ņujorkas komanda savā laukumā ar 5:3 (2:0, 2:0, 1:3) uzvarēja Ņūdžersijas "Devils".

Līdz pirmā perioda desmitajai minūtei 2:0 mājinieku labā bija panākuši Mets Mārtins un Edams Peleks, bet vienībai nākamajās trešdaļās gūtā savainojuma dēļ nevarēja palīdzēt Anderss Lī.

Otrā perioda otrajā pusē Noa Dobsons un Džošs Dailijs pārsvaru palielināja līdz četriem vārtiem, taču "Devils" spēlētāji Janne Kukakens un Mihails Maļcevs līdz trešās trešdaļas piektajai minūtei jau bija panākuši 2:4. Atlikušajā laikā vārtus Ņujorkas komandas labā guva Broks Nelsons, bet Džeks Hjūzs izcēlās "Devils" vienībā.

Raiens Puloks Ņujorkas komandā izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm un bija vienīgais spēlētājs šajā mačā, kurš iekrāja vairāk par vienu rezultativitātes punktu.

Citviet Kalgari "Flames" mājās ar 2:1 (0:0, 2:0, 0:1) pārspēja Monreālas "Canadiens". "Flames" komandas abus vārtus otrajā periodā guva Džošs Leivo, bet Korijs Perijs otrā laukuma pusē izcēlās trešā perioda 11.minūtē.

Tikmēr Dalasas "Stars" mājās ar 2:4 (0:1, 0:3, 2:0) piekāpās Čikāgas "Blackhawks". Patriks Keins un Adams Bokvists uzvaru kaldināja ar divām rezultatīvām piespēlēm, kamēr Dalasas komandā precīzi meta Rūps Hincs un Jons Klinberjs.

Negaidītu uzvaru savā laukumā izcīnīja Detroitas "Red Wings", kas ar 6:4 (3:2, 2:0, 1:2) pārspēja aizvadītās sezonas Stenlija kausa čempioni Tampabejas "Lightning".

Vārtus un divas rezultatīvas piespēles Detroitas komandā nopelnīja Entonijs Manta, bet divas piespēles arī Filipa Zadinas un Filipa Hroneka kontā. Arī Ondržejs Palāts izcēlās ar 1+2, kamēr vārti un rezultatīva piespēle kapteinim Stīvenam Stemkosam un Breidenam Pointam.

Detroitas komanda savus ceturtdienas pretiniekus pamatlaikā nebija uzvarējusi kopš 2015.gada.

"Sauso" uzvaru mājās svinēja Bostonas "Bruins", kas ar 4:0 (2:0, 2:0, 0:0) pieveica Ņujorkas "Rangers". Breds Maršāns nopelnīja trīs rezultatīvas piespēles, bet Dāvids Krejči un Patriss Beržerons nopelnīja 1+1.

Jaroslavs Halāks Bostonas komandas vārtos atvairīja visus 27 metienus.

Citā spēlē Filadelfijas "Flyers" savā laukumā ar 3:5 (1:2, 0:2, 2:1) zaudēja Vašingtonas "Capitals". 

Savus 715.vārtus NHL karjerā guva Aleksandrs Ovečkins, viņa komandas biedrs Niks Dauds izcēlās divreiz. "Flyers" rindās Trevis Konečnijs iekrāja 1+1, bet divas rezultatīvas piespēles Kevinam Heisam.

Visbeidzot Kanādā Toronto "Maple Leafs" mājās ar 4:3 (0:1, 1:1, 2:1, 1:0) papildlaikā uzvarēja Vinipegas "Jets".

Uzvaras vārtus papildlaika pirmajā minūtē guva Ostons Metjūss, kuram arī rezultatīva piespēle. Šādu pašu statistiku nopelnīja arī Mičs Mārners, bet Morganam Railijam divas rezultatīvas piespēles. Nikolajs Ēlerss otrā laukuma pusē guva divus vārtus un reizi rezultatīv piespēlēja. 

Jau ziņots, ka Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien NHL spēlē izcēlās ar rezultatīvu piespēli un palīdzēja savai komandai Pitsburgas "Penguins" izcīnīt uzvaru.

"Penguins" viesos ar 5:2 (1:1, 2:1, 2:0) uzvarēja Bufalo "Sabres", kas panākumu nav guvusi jau deviņos mačos pēc kārtas. Savainojuma dēļ "Sabres" šosezon nevar palīdzēt Zemgus Girgensons.

Latvijas izlases hokejists šajā spēlē laukumā pavadīja 15 minūtes un 56 sekundes, no kurām divas minūtes un 22 sekundes nospēlētas mazākumā. Viņš reizi meta pa vārtiem, vienreiz bloķēja pretinieku metienu, uzvarēja četros no 12 iemetieniem un spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Bļugeram šī bija jau trešā spēle pēc kārtas, kurā izdevies nopelnīt rezultativitātes punktu. Iepriekšējās divās spēlēs pret Ņujorkas "Rangers" Bļugers nopelnīja 1+1, bet šosezon viņš 26 mačos guvis četrus vārtus un desmitreiz rezultatīvi piespēlējis.

Savukārt Latvijas hokejists Elvis Merzļikins ceturtdien pēc traumas izdziedēšanas atgriezās ar pieciem ielaistiem vārtiem un zaudējumu papildlaikā.

Latvijas hokejista pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" vienība mājās ar 4:5 (0:0, 2:1, 2:3, 0:1) papildlaikā piekāpās Floridas "Panthers", kas dienu iepriekš bija pārāka ar 4:2.

Merzļikins, kurš pleca traumas dēļ nebija spēlējis kopš 20.februāra, ceturtdien "Blue Jackets" vārtos atvairīja 27 no 32 metieniem un tvēra 84,4% raidījumu.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi