Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Kurbads hokejisti finālsērijā atspēlējas no 0-3 un beidzot kļūst par Latvijas čempioniem

Ogres komanda Kurbads trešdien Latvijas čempionāta finālsērijas izšķirošajā - septītajā - spēlē viesos ar 2:1 (0:0, 1:0, 1:1) pārspēja Mogo vienību, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-3.

Kurbads komanda Latvijas čempionāta finālā spēlēja jau ceturto gadu pēc kārtas, taču visos trijos iepriekšējos gadījumos piedzīvoti zaudējumi. Savukārt Mogo pēc 2015.gadā izcīnītā čempiontitula pērn tika pie bronzas.

Kurbads sērijā bija nonākuši iedzinējos ar 0-3, taču uzvarēja četras nākamās spēles.

Ar Ogri saistītās komandas Latvijas čempionāta finālos spēlējušas 11 reizes, bet tikai Kurbads vienība spējusi izcīnīt titulu, tādējādi laužot šīs pilsētas otrās vietas lāstu.

Pirmajā trešdaļā aktīvāki bija laukuma saimnieki, kuri pa pretinieku vārtiem izdarīja 15 metienus, kamēr viesi uz mājinieku cietoksni raidīja deviņas ripas. Otrā perioda devītajā minūtē beidzot tik atklāts mača rezultāts, ar atjautīgu metienu vairākumā izceļoties Blukam. Viesu kapteinis no sāniem meta ripu pa pretinieku vārtsargu Renāru Kazanovu, no kura ripa atrada ceļu vārtos. Trešdaļas beigās Mogo izdarīja spiedienu uz Kurbada vārtiem, taču rezultātu izlīdzināt nespēja.

Tiesa, jau pēc trešajā trešdaļā nospēlētām 28 sekundēm rezultāta tablo vēstīja neizšķirtu 1:1, jo Mogo hokejists Edgars Kurmis prasmīgi no vārtiem izmānīja Kurbada vārtsargu un viņa raidītā ripa pēc rikošeta atrada vietu mājinieku cietoksnī. Par mača galveno varoni kļuva Kurbada uzbrucējs Edgars Brancis, kurš trīs minūtes pirms pamatlaika beigām pēc neatlaidīgas cīņas vārtu priekšā izvirzīja vadībā Ogres komandu. Mogo atlikušajā laikā nespēja atspēlēties, Kurbadam svinot uzvaru un tiekot kronētiem par Latvijas čempioniem.

Par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Kurbada uzbrucējs Toms Hartmanis.

Sērijas pirmajā spēlē Mogo savā laukumā uzvarēja ar 3:1, otrajā cīņā apspēlēja pretiniekus pēcspēles metienu sērijā ar 3:2, bet trešajā mačā jau viesos vēlreiz svinēja panākumu ar 3:2, tādējādi sērijā panākot drošo 3-0.

Tomēr priekšlaicīgi šo sēriju Mogo vienība nenoslēdza, jo Kurbads atbildēja ar trim uzvarām pēc kārtas - 7:4 savā laukumā, 4:3 viesos un visbeidzot pirmdien 4:1 savā skatītāju priekšā.

Abas komandas šosezon spēlēja arī Latvijas kausa izcīņas finālā, kurā dramatisku uzvaru pagarinājumā ar 3:2 svinēja Mogo hokejisti, otro gadu pēc kārtas izšķirošajā spēlē uzvarot tieši Kurbadu.

Zīmīgi, ka jau kopš 2011./2012.gada sezonas nevienai komandai pēc toreizējā Liepājas Metalurga nav izdevies izcīnīt titulus divus gadus pēc kārtas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: LOK prezidenta amata kandidātu diskusija

Otrdien, 28. maijā, notika žurnāla Sporta Avīze rīkotā Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta amatu kandidātu tiešraides diskusija, kuru vadīja sporta žurnālists Normunds Melderis.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi