Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Kurbads Lionā vāji sāk un pārliecinoši piekāpjas baltkrievu Gomeļ

Latvijas čempionvienība hokejā Kurbads piektdien vāji iesāka spēli un Lionā Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Kontinentālās kausa izcīņas trešās kārtas pirmajā cīņā ar 2:6 (0:3, 2:1, 0:2) piekāpās Baltkrievijas komandai Gomeļ.

Trešā posma D grupas mačā Latvijas komandas labā vārtus guva Toms Bluks un Edgars Homjakovs.

Kurbads ļoti neveiksmīgi sāka šo spēli, jo nedaudz vairāk nekā 15 minūšu laikā zaudēja trīs vārtus un nonāca iedzinējos ar 0:3. Tiesa, 26.minūtē Bluks vairākumā vienus vārtus atguva, bet Homjakovs 33.minūtē mazākumā pamanījās rezultāta starpību līdz minimumam.

Gomeļ komandu gan Kurbadam panākt neizdevās, turklāt jau 35.minūtē Baltkrievijas klubs atjaunoja divu vārtu pārsvaru, bet 47.minūtē rezultāts kļuva 5:2.

Pēdējās minūtēs laukumā bija vērojams aktīvs hokejs, Latvijas čempioniem cenšoties atspēlēties, bet tā vietā pašā pēdējā sekundē nācās saņemt ripu savos vārtos pēc Gomeļ hokejista Jevgēņija Huzejeva izgājiena.

Otrā šīs apakšgrupas mačā plkst.21.30 pēc Latvijas laika mājiniece Lionas Lions, ko pārstāv Latvijas uzbrucēji Martins Lavrovs un Artūrs Mickevičs, tiksies ar Kazahstānas vienību Kokšetau Arlan.

Sestdien "Kurbads" spēkosies ar Arlan komandu, bet svētdien tiksies ar Lions vienību.

Finālposmā iekļūs divas labākās D grupas komandas.

Tikmēr trešā posma E grupā cīnīsies Lielbritānijas komanda Belfāstas Giants, Polijas klubs Katovices GKS, horvātu vienība Zagrebas Medveščak, kā arī Imanta Ļeščova un Oļega Šišļaņņikovs pārstāvētā Itālijas komanda Ritten Sport, kas cīnās Alpu hokeja līgā. E grupas cīņas šonedēļ notiek Belfāstā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Kurbads oktobrī triumfēja savā laukumā notikušajā C grupas turnīrā. Latvijas čempione ar 9:2 sagrāva Islandes klubu Agireiri Skautafelag, ar 8:1 apspēlēja Spānijas vienību Sansevastjanas Txuri Urdin un ar 2:1 guva virsroku pār Ukrainas klubu Doņeckas Donbass.

Kurbads Kontinentālā kausa izcīņas posmu uzņēma otro gadu pēc kārtas.

Latvijas čempione šonedēļ pastiprināja sastāvu ar 35 spēles Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) aizvadījušo uzbrucēju Elizeru Šerbatovu.

Kurbads ar 24 punktiem 14 spēlēs Latvijas čempionāta kopvērtējuma tabulā ieņem trešo vietu, kamēr Gomeļ ar 40 punktiem 23 mačos ir ceturtā Baltkrievijas meistarsacīkstēs.

Gomeļas komandas sastāvu veido vietējie hokejisti. Gomeļ 2003.gadā tika kronēta par Baltkrievijas čempioni, bet iepriekšējā sezonā apstājās izslēgšanas turnīra ceturtdaļfinālā.

Gomeļ rindas savulaik pārstāvējuši tādi Latvijas hokejisti kā Lauris Dārziņš, Edijs Brahmanis, Elvis Želubovskis, Aleksandrs Kerčs, Sergejs Naumovs, Viktors Bļinovs un Atvars Tribuncovs.

Aizvadītajā sezonā Kurbads nesasniedza Dānijā notikušā Kontinentālā kausa izcīņas finālu, izšķirošajā trešās kārtas spēlē zaudējot latviešu vārtsarga Ervīna Muštukova pārstāvētajai Lielbritānijas vienībai Šefīldas Steelers.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi