Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kurbads OHL čempionātu turpina bez zaudējumiem

Latvijas Optibet hokeja līgas (OHL) vicečempioni sestdien viesos ar rezultātu 4:0 (0:0, 3:0, 1:0) pārspēja Hokeja skolu Rīga, izcīnot jau ceturto panākumu pamatlaikā, bet sešās spēlēs ne reizi nav piedzīvots zaudējums.

Uzvarētāju rindās precīzi meta Juris Upītis, Hārdijs Parādnieks, Jānis Sprukts un Lauris Rancevs.

Pirmajā periodā rīdzinieki spēja pretoties pieredzējušajam "Kurbadam", bet otrajā periodā salūza, ielaižot trīs vārtus mazāk nekā astoņās minūtēs. Otrā perioda piektajā minūtē rezultātu atklāja Sprukts, bet nepilnas piecas minūtes vēlāk precīzs bija Rancevs. Upītis 33.minūtē bija pirmais pie atlēkušās ripas, realizējot skaitlisko vairākumu, bet Parādnieks ar spēcīgu šķēlienu 13 minūtes līdz spēles beigām panāca drošo 4:0. 

Upītis šajā spēlē atdeva arī divas rezultatīvas piespēles, bet "Kurbads" šosezon vēl ne reizi nav piedzīvojis zaudējumu. Komanda sešās spēlēs izcīnījusi četras uzvaras pamatlaikā, bet vēl divreiz triumfēts papildlaikā vai pēcspēles soda metienu sērijā.

Tikmēr citā spēlē "Zemgale"/LLU viesos ar rezultātu 2:3 (1:1, 0:0, 0:1, 0:0, 1:3) piekāpās "Liepājai".

Zemgaliešiem vārtus guva Vladislavs Adeļsons un Sebastians Janda, bet mājiniekus rindās izcēlās Māris Miezis un Endijs Butāns.

Spēles rezultātu septītajā minūtē atklāja viesi, bet jau piecas minūtes vēlāk Butāns rezultātu izlīdzināja. Otrā perioda vidū "Zemgale"/LLU guva vārtus, tomēr mājinieku treneris pieprasīja video atkārtojuma noskatīšanos, soģim pēc brīža lemjot par labu liepājniekiem - vārti netika ieskaitīti. "Liepāja" otrajā periodā izdarīja uz pusi vairāk metienus (16/7) nekā viesi, tomēr rezultāts aizvien bija neizšķirts 1:1. To noslēdzošā perioda devītajā minūtē ar aktīvu darbību vārtu priekšā mainīja Miezis, bet viesi vien trīs sekundes līdz spēles beigām atspēlējās, maču aizvedot līdz papildlaikam.

Papildlaikā neviena no komandām vārtus neguva, bet "bullīšos" veiksmīgāki bija liepājnieki, realizējot trīs izgājienus, kamēr pretinieki bija precīzi tikai vienu reizi.

Savukārt "Prizma"/IHS viesos ar rezultātu 0:4 (0:4) piekāpās "Olimp", sezonu turpinot bez panākumiem.

Uzvarētāju rindās vārtus guva Renārs Undelis, Kirils Galoha, Nikolajs Jeļisejevs un Ričards Puriņš.

Visbeidzot čempione "Mogo" viesos ar rezultātu 4:1 (1:0, 0:0, 3:1) uzvarēja Daugavpils "Dinaburga".

Viesu sastāvā ar precīziem metieniem izcēlās Juris Ziemiņš, Toms Opelts, Gatis Gricinskis un Elviss Želubovskis.

Turnīra tabulā ar 16 punktiem sešās spēlēs pirmo vietu ieņem "Kurbads", tālāk ar 12 seko jaunpienācēji "Olimp", kas aizvadījuši par vienu maču mazāk, bet "Mogo" ar desmit punktiem sešos dueļos noslēdz labāko trijnieku. Ceturtā ar deviņiem punktiem piecās spēlēs ir "Liepāja", bet vietu zemāk ar tādu pašu statistiku ir "Zemgale"/LLU. Hokeja skola "Rīga" trīs spēlēs tikusi pie trim punktiem, tālāk ar vienu piecās spēlēs seko "Dinaburga", kas ir septītā, bet "Prizma"/IHS sezonu turpina bez punktiem, ieņemot pēdējo, astoto pozīciju.

Šajā sezonā par OHL kausu spēkojas astoņas komandas: "Mogo", "Kurbads", "Zemgale"/LLU, "Prizma"/IHS, "Liepāja", Hokeja skola "Rīga", "Olimp" un Daugavpils "Dinaburga".

Debiju OHL turnīrā piedzīvo "Olimp", bet daugavpilieši Latvijas virslīgā pēdējo reizi piedalījās 2013./14.gada sezonā.

Katra komanda regulārajā čempionātā aizvadīs 35 spēles (piecu apļu turnīrs). Pavisam kopā OHL regulārajā turnīrā tiks izspēlēti 140 mači.

Izslēgšanas turnīrs sāksies 2020.gada 10.martā. OHL "playoff" pusfināla spēlēm automātiski kvalificēsies divas labākās regulārā turnīra komandas. Savukārt 3., 4., 5., un 6. vietās esošās vienības aizvadīs cīņas, lai iekļūtu pusfinālos. Šie mači ilgs līdz kādas komandas divām uzvarām.

Pusfinālu uzvarētāji tiks finālā, kur cīnīsies par zeltu. Savukārt trešo vietu čempionātā iegūst komanda, kas zaudējusi izslēgšanas spēļu pusfinālā, bet ieguvusi augstāku vietu čempionāta pirmajā etapā. Čempionāta uzvarētāji saņems ne tikai OHL kausu, bet arī iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā.

Iepriekšējā sezonā OHL čempionāta finālā "Mogo" sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 uzveica "Kurbads" vienību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi