Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kurbads otro gadu pēc kārtas panāk septīto spēli Latvijas čempionāta finālsērijā

Kurbads komandas hokejisti pirmdien savā laukumā Ogrē Latvijas čempionāta finālsērijas sestajā spēlē ar 4:1 (2:0, 1:0, 1:1) uzvarēja Mogo vienību, otro gadu pēc kārtas panākot izšķirošo septīto spēli, kura trešdien notiks Rīgas kluba laukumā.

Kurbads izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas, bet sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām rezultāts ir neizšķirts 3-3, līdz ar to Mogo hokejisti jau trīs spēlēs pēc kārtas nav izmantojuši iespēju tikt pie čempionu titula.

Pērn Kurbads finālsērijā pret Liepāju sērijā zaudēja ar 1-3, taču pēc tam guva divas uzvaras, panākot septīto maču, taču tajā piedzīvoja neveiksmi, trešo gadu pēc kārtas zaudējot finālā.

Sērijas sestajā mačā laukuma saimniekiem vārtus guva Toms Hartmanis, Juris Upītis, Toms Bluks un Aleksandrs Macijevskis, bet divas reizes partneriem asistēja Juris Štāls un Bruno Zabis. Savukārt Mogo rindās jau mača beigu daļā izcēlās Rustams Begovs.

Spēli aktīvāk sāka mājinieki, astotajā minūtē pēc Hartmaņa metiena, kurš bija palicis viens pret Mogo vārtiem, atklājot rezultātu. Savukārt vēl pēc 24 sekundēm kļūdījās viesu vārtsargs Henrijs Ančs, kurš nespēja ķert Upīša vieglu ripas uzmetienu uz vārtiem.

Arī turpinājumā Mogo neklājās viegli, jo otrajā priodā viņi vienu brīdi spēlēja trijatā pret pieciem pretiniekiem, tomēr vārti netika gūti, līdz otrās trešdaļas pēdējā minūtē Kurbads tomēr realizēja vairākumu, pēc rikošeta izceļoties Blukam.

Pēc trešajiem ielaistajiem vārtiem Mogo galvenais treneris Oļegs Sorokins izlēma veikt vārtsargu maiņu, Anča vietā laukumā sūtot Renāru Kazanovu.

Trešajā periodā cīņa kļuva asāka un spēlētāji pāris reizes izpildīja rupjus pārkāpumus, savukārt 53.minūtē pieredzējušais Macijevskis trāpīja Mogo vārtu augšējā stūrī, panākot jau 4:0.

Pēc minūtes Begovs vienus vārtus atguva, tomēr Mogo neko vairāk neiespēja. Mačam tuvojoties noslēgumam, laukumā izcēlās kautiņš, kurā pa četrām soda minūtēm nopelnīja Kurbada spēlētāji Bluks un Aleksandrs Galkins, bet pretinieku nometnē pa četrām soda minūtēm tika Rūdolfam Prūsim un Andrim Siksnim, kamēr Andrejs Lavrenovs tika pie 25 soda minūtēm un tika noraidīts līdz mača beigām.

Uzvarētāju rindās vārtsargs Mārtiņš Raitums atvairīja 22 no 23 pretinieku metieniem.

Septītā spēle trešdien notiks Mogo laukumā.

LETA jau ziņoja, ka sērijas pirmajā spēlē Mogo savā laukumā uzvarēja ar 3:1, otrajā cīņā apspēlēja pretiniekus pēcspēles metienu sērijā ar 3:2, bet trešajā mačā otrdien jau viesos vēlreiz svinēja panākumu ar 3:2. Savukārt trešdien Kurbads hokejistiem rezultatīvā cīņā izdevās savā laukumā tikt arī pie pirmās uzvaras – 7:4, bet piektdien viesos uzvarēt ar 4:3.

Abas komandas šosezon spēlēja arī Latvijas kausa izcīņas finālā, kurā dramatisku uzvaru pagarinājumā ar 3:2 svinēja Mogo hokejisti, otro gadu pēc kārtas izšķirošajā spēlē uzvarot tieši Kurbadu.

Kurbads komanda Latvijas čempionāta finālā spēlē jau ceturto gadu pēc kārtas, taču visos trijos iepriekšējos gadījumos piedzīvoti zaudējumi. Savukārt Mogo pēc 2015.gadā izcīnītā čempiontitula pērn tika pie bronzas.

Ar Ogri saistītās komandas Latvijas čempionāta finālos spēlējušas desmit reizes, bet allaž nācies samierināties ar sudrabu.

Zīmīgi, ka jau kopš 2011./2012.gada sezonas nevienai komandai pēc toreizējā Liepājas Metalurga nav izdevies izcīnīt titulus divus gadus pēc kārtas.

Mogo un Kurbads kā pamatturnīra divas labākās komandas uzreiz tika pusfinālā. Savukārt pusfinālā Mogo sērijā līdz trim uzvarām ar 3-2 pārspēja pērnās sezonas čempioni Liepāju, bet Kurbads ar tādu pašu rezultātu uzveica Zemgale/LLU hokejistus, kuri tika pie Latvijas čempionāta bronzas medaļām, jo pamatturnīrā bija augstāk par Liepāju.

Pirms tam ceturtdaļfinālā regulārajā čempionātā trešajā vietā palikusī Zemgale/LLU ar 3-0 droši pārspēja Rīgas Prizmu, bet Liepāja, kura ieņēma ceturto vietu, ceturtdaļfinālā daudz sīvākā cīņā tikai ar 3-2 apspēlēja Rīgu.

Ārpus izslēgšanas turnīra palika Pārdaugavas komanda, kas 30 regulārās sezonas spēlēs savāca tikai vienu punktu.

Ceturtdaļfināla un pusfināla cīņas noritēja līdz kādas komandas trīs uzvarām, savukārt fināls tiek aizvadīts līdz četrām uzvarām.

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem hokejā tika kronēti Liepājas hokejisti, kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja Kurbadu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi