Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Kurbads un Zemgale/LLU sarūpē zaudējumus OHL līderēm Liepājai/Opibet un Mogo

Pagājušās sezonas Latvijas čempione Kurbads un Zemgale/LLU Optibet Hokeja līgas (OHL) mačos sestdien pārspēja kopvērtējuma līderes Liepāja/Opibet un Mogo.

Kopvērtējuma pašlaik vien ceturtajā vietā esošā "Kurbads" savā laukumā ar rezultātu 5:2 (2:2, 1:0, 2:0) pārspēja Liepāja/Optibet.

Komandas pirmajā periodā guva četrus vārtus. Vispirms sestajā minūtē liepājnieks Valters Freijs izvirzīja vadībā viesus, bet pēc nepilnas minūtes Jānis Sprukts panāca izlīdzinājumu. Piecas minūtes pirms perioda beigām no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas Dinamo nosūtītais uzbrucējs Georgs Golovkovs vēlreiz izvirzīja vadībā Liepājas vienību, bet trešdaļas pēdējā minūtē Aleksandrs Galkins panāca 2:2.

Otrajā trešdaļā mājiniekiem vārtus guva Mārtiņš Porejs, bet trešajā periodā ar precīziem metieniem atzīmējās Gatis Gricinskis un Jānis Straupe, nodrošinādami Kurbadam uzvaru.

Tikmēr kopvērtējuma trešās vietas īpašniece Zemgale/LLU savā laukumā uzvarēja Mogo rezultātu 3:1 (2:0, 0:0, 1:1).

Jelgavnieki pirmo periodu, pateicoties Emīla Potāpova un Kristapa Millera vārtu guvumiem, uzvarēja ar 2:0. Sešas minūtes pirms pamatlaika beigām Mogo hokejists Juris Ziemiņš vienus vārtus atguva, bet pusminūti pirms finālsvilpes Lauris Rancevs ieraidīja ripu tukšos viesu vārtos.

Vēl sestdien pastarīšu duelī Rīga savā laukumā ar 3:2 (0:0, 2:1, 0:1, 1:0, 0:0) pagarinājumā pārspēja Prizmas vienību.

Uzvarētājiem abus vārtus pamatlaikā guva Rūdolfs Builis, bet uzvaru nodrošināja Sergeja Piskunova precīzais metiens pagarinājuma piektajā minūtē. Prizma komandas rindās ar gūtiem vārtiem atzīmējās Aleksandrs Baburins un Kristaps Riekstiņš.

Virslīgas kopvērtējumā Mogo un Liepāja/Optibet komandām ir pa 32 punktiem attiecīgi 15 un 16 spēlēs, bet trešajā vietā ar 28 punktiem 16 dueļos ir Zemgale/LLU vienība, kas par trim punktiem apsteidz pagaidām vien 14 mačus nospēlējušo Kurbadu.

Vēl Rīgai ir 15 punkti, bet Prizma savākusi sešu punktus.

Turnīra 17.kārtas spēles notiks nākamajā trešdienā, kad centrālajā mačā Liepāja/Optibet hokejisti uzņems Zemgale/LLU.

Šosezon Latvijas totalizatoru kompānija Optibet kļuvusi par hokeja virslīgas ģenerālsponsoru. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, virslīgā vairs nespēlē Pārdaugava.

Katra komanda kopumā aizvadīs 30 spēles regulārajā čempionātā, izslēgšanas turnīrā iekļūstot četrām labākajām vienībām, kas pusfinālā un finālā spēkosies līdz četrām uzvarām. Savukārt pēdējās divas komandas izspēlēs vēl vienu turnīru ar pirmās līgas pirmajām divām vienībām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi