Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Lightning bez Gudļevska vārtos piedzīvo ceturto zaudējumu pēc kārtas

Pagājušās sezonas Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa fināliste Tampabejas Lightning sestdien piedzīvoja jau ceturto zaudējumu pēc kārtas, bet tās rezervē palika latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis.

Aizvadītajā mačā Lightning ar 1:3 (1:1, 0:0, 0:2) savā laukumā piekāpās Bostonas Bruins komandai.

Pēc divām trešdaļām rezultāts bija neizšķirts 1:1, bet uzvaras vārtus trešās trešdaļas sestajā minūtē guva Brets Konolijs, kurš iepriekš pārstāvēja tieši Lightning rindas. Pēc tam trešo ripu Bruins jau iemeta tukšos vārtos.

Līdz ar to Bruins komanda šosezon uzvarējusi visās piecās izbraukuma spēlēs, bet Lightning cieta ceturto neveiksmi pēc kārtas, turklāt tajās gūti tikai divi vārti. Zīmīgi, ka tieši šīs četras spēles pieteikumā bijis Gudļevskis, tomēr mačā, kad Latvijas vārtsargs devās laukumā, Lightning nopelnījusi šajā laikā vienīgo punktu.

Šoreiz Gudļevskis atkal palika rezervē, bet Lightning pirmais numurs Bens Bišops atvairīja 31 no 33 pretinieku raidījumiem.

Jau svētdien Lightning uzsāks četru izbraukuma spēļu sēriju un paredzams, ka Stenlija kausa finālistiem tajā pievienosies krievu vārtsargs Andrejs Vasiļevskis, kurš sezonas ievadā cīnījās ar veselības problēmām. Turklāt tiek prognozēts, ka svētdienas mačā ar Karolīnas Hurricanes laukumā dosies tieši Vasiļevskis.

Līdz ar to Gudļevskis, iespējams, pat jau svētdien tiks nosūtīts uz Lightning fārmklubu Sirakjūsas Crunch, kas cīnās Amerikas Hokeja līgā (AHL).

Jau vēstīts, ka 23 gadus vecais Gudļevskis pagājušās nedēļas piektdienā tika izsaukts no "Crunch" komandas, bet jau sestdien nodemonstrēja lielisku sniegumu savā NHL atgriešanās mačā, kad "Lightning" viesos ar 0:1 pagarinājumā piekāpās Čikāgas "Blackwahks" vienībai.

Gudļevskis šajā mačā atvairīja 31 no 32 pretinieku komandas mestajām ripām, par ko viņam piešķīra mača trešās zvaigznes godu.

Gudļevskis šosezon "Crunch" rindās aizvadījis divas spēles, kurās guvis divas uzvaras, atvairot 53 no 57 pretinieku metieniem.

Kā zināms, pirms sezonas no neaizsargāto spēlētāju saraksta "Lightning" piesaistīja Kevinu Pulēnu, kurš sezonas sākumā bija tās otrais vārtsargs. Tomēr sestdien viņš atkal tika ievietots neaizsargāto spēlētāju sarakstā, kurā viņu neviena komanda neizvēlējās. Tagad arī Pulēns jau ir "Crunch" rīcībā.

Pagājušā sezona Vasiļevskim bija pirmā Ziemeļamerikā, un tās ievadā viņš kopā ar Gudļevski spēlēja "Crunch" vienībā. Tomēr sezonas laikā krievs no "Lightning" pamatsastāva izkonkurēja savu pieredzējušo tautieti Jevgēņiju Nabokovu.

Vasiļevskis piedalījās 16 regulārās sezonas spēlēs, kurās atvairīja 91,8% metienu, vidēji ielaižot 2,36 vārtus. Tāpat viņš piedalījās četrās Stenlija kausa spēlēs.

Ar 12 punktiem 12 mačos "Lightning" atkritusi uz piekto vietu Atlantijas divīzijas kopvērtējumā, kā arī uz desmito pozīciju Austrumu konferencē.

Pagājušajā sezonā "Lightning" aizkļuva līdz Stenlija kausa finālsērijai, kurā ar 2-4 piekāpās "Blackhawks" komandai. Izšķirošajos mačos Bišops spēlēja ar ieplīsušu labā cirkšņa muskuli, kas vienam mačam lika pieteikt arī Gudļevski.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi