Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lightning otro gadu pēc kārtas izcīna Stenlija kausu

Tampabejas "Lightning" hokejisti trešdien jau otro sezonu pēc kārtas tika kronēti par Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa čempioniem.

"Lightning" mājās ar 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) finālsērijas piektajā spēlē uzvarēja Monreālas "Canadiens".

Sērijā līdz četrām uzvarām "Lightning" bija pārāka ar 4-1.

Uzvaras vārtus otrā perioda 14.minūtē guva Ross Koltons. Uzbrucējs iepretim vārtiem saņēma spēcīgu piespēli no Deivida Savarda un ar vienu pieskārienu novirzīja ripu vārtos.

Andrejs Vasiļevskis čempionvienības vārtos atvairīja visus 22 metienus. Kerijs Praiss otrā laukuma pusē tika galā ar 29 no 30 raidījumiem.

Vasiļevskis šogad izslēgšanas spēlēs piecas reizes savus vārtus nosargāja neskartus. Viņš pēc mača saņēma Kona Smita vārdā nosaukto balvu, ko piešķir izslēgšanas spēļu vērtīgākajam spēlētājām.

"Tas ir neticami. Skan pēc klišejas, bet man nav vārdu," pēc uzvaras emocijas neslēpa Stīvenss Stemkoss. "Vēl pagājušajā gadā spēles aizvadījām "burbulī", tāpat šīs sezonas laikā esam gājuši cauri visādiem pārbaudījumiem... Esmu gandarīts, ka ar šo komandu spējām izcīnīt otro titulu pēc kārtas."

"Lightning" kopš 2016./17.gada sezonas ir pirmā komanda, kurai divus gadu pēc kārtas izdevies izcīnīt Stenlija kausu. Iepriekš to paveica Pitsburgas "Penguins".

Izslēgšanas spēlēs šosezon rezultatīvākais bija "Lightning" uzbrucējs Ņikita Kučerovs, kurš 23 spēlēs izcēlās ar astoņiem vārtiem un 24 rezultatīvām piespēlēm. Tuvākais sekotājs komandas biedrs Breidens Points nopelnīja 14+9. Pirmās piecas vietas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā aizņēma Tampabejas hokejisti.

Tikai pirms deviņiem mēnešiem "Lightning" Kanādas pilsētā Edmontonā "burbuļa" apstākļos sešās spēlēs Stenlija kausa finālā uzvarēja Dalasas "Stars".

Pēdējais Stenlija kauss savā laukumā tika izcīnīts 2015.gadā, kad to paveica Čikāgas "Blackhawks".

Zīmīgi, ka "Lightning" spēlētājs Pets Marūns Stenlija kausu virs galvas cēlis jau pēdējās trīs sezonas. Aizpagājušajā sezonā viņam tas izdevās Sentluisas "Blues" rindās.

"Lightning" "play-off" uzvarēja 16 no 23 spēlēm, bet "Canadiens" panākumu svinēja 13 no 22 mačiem.

Uzvarētājiem šis ir jau trešais Stenlija kauss. Pirmo izdevās izcīnīt 2004.gadā. "Canadiens" šis bija pirmais Stenlija kausa fināls kopš 1993.gada.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā vienības katra izspēlēja 56 dueļus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi