Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Mogo fināla atkārtojumā uzvar Kurbads; G.Spruktam 3+3 Zemgales sagrāvē

Latvijas čempionvienība Mogo trešdien Latvijas Optibet hokeja līgas pērnā gada finālsērijas atkārtojumā uzvarēja šosezon labi spēlējušo Kurbads, kamēr citā duelī Gatis Sprukts izcēlās ar trim vārtiem un tikpat rezultatīvām piespēlēm.

Čempionvienība "Mogo" viesos ar rezultātu 5:2 (1:0, 1:2, 3:0) pārspēja "Kurbads", kas šosezon piedzīvoja tikai trešo zaudējumu 16 spēlēs.

"Mogo" rindās ar vārtu guvumiem izcēlās Juris Ziemiņš, Vladimirs Mamonovs, Jānis Ozoliņš, Gatis Gricinskis un Kārlis Ozoliņš, bet "Kurbads" vienībā precīzi meta Sandis Zolmanis un Dāvis Straupe.

Viesus spēles piektajā minūtē vadībā izvirzīja Ozoliņa metiens, bet mājinieki izlīdzinājumu spēja panākt vien otrā perioda trešajā minūtē, pēc Jura Štāla piespēles izceļoties Dāvim Straupem. Nepilnu minūti vēlāk Ziemiņš jau atgrieza pārsvaru 2:1, bet Zolmanis trešdaļas devītajā minūtē vēl reiz panāca līdzsvaru mačā. Arī trešā perioda sākumā viesiem izdevās gūt vārtus, precīzi metot K.Ozoliņam, bet Mamonovs piecas minūtes līdz spēles beigām ar spēcīgu metienu vārtu augšējā stūrī ielika drošu pamatus panākumam.

Kad līdz spēles beigām bija atlikušas aptuveni trīs minūtes, "Kurbads" nolēma noņemt vārtsargu, tomēr par to ātri vien nācās maksāt ar zaudētiem vārtiem Gricinska izpildījumā, tādējādi piedzīvojot trešo neveiksmi šosezon.

Tikmēr "Zemgale"/LLU savā laukumā ar 9:4 (3:1, 2:2, 4:1) droši uzvarēja Daugavpils "Dinaburga".

Sešus rezultativitātes punktus (3+3) iekrāja Gatis Sprukts, Aleksejs Popovs pievienoja divus vārtus un divas piespēles, bet Juliāns Misjuss guva vārtus un trīs reizes rezultatīvi piespēlēja.

Pretinieku rindās pa vārtiem guva Mārtiņš Jakovļevs, Ralfs Jevdokimovs, Romāns Keda un Artjoms Tretjakovs.

Citā spēlē "Liepāja" mājās ar rezultātu 0:4 (0:2, 0:2, 0:0) piekāpās "Olimp". Ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Nikolajs Jeļisejevs, bet vārtus guva Krists Apsītis, Renārs Cipruss, Sandis Mežaraups un Vjačeslavs Truhno.

Ar 29 punktiem 20 mačos pirmo vietu ieņem "Liepāja", tālāk ar 26 punktiem, aizvadot par četrām spēlēm mazāk, seko "Olimp", bet labāko trijnieku ar tikpat punktiem noslēdz "Kurbads". "Mogo" 15 spēlēs iekrājuši 21 punktu, bet "Zemgale"/LLU, aizvadot par trim spēlēm vairāk, tikuši pie 20 punktiem. Tikpat spēlēs desmit punktus nopelnījusi Daugavpils "Dinaburga", Hokeja skola "Rīga" ar astoņiem punktiem 18 spēlēs ir septītā, bet "Prizma"/IHS iekrājusi septiņus punktus 17 dueļos.

Šajā sezonā par OHL kausu spēkojas astoņas komandas. Debiju OHL turnīrā piedzīvo "Olimp", bet daugavpilieši Latvijas virslīgā pēdējo reizi piedalījās 2013./14.gada sezonā.

Katra komanda regulārajā čempionātā aizvadīs 35 spēles (piecu apļu turnīrs). Pavisam kopā OHL regulārajā turnīrā tiks izspēlēti 140 mači.

Izslēgšanas turnīrs sāksies 2020.gada 10.martā. OHL "playoff" pusfināla spēlēm automātiski kvalificēsies divas labākās regulārā turnīra komandas. Savukārt 3., 4., 5., un 6. vietās esošās vienības aizvadīs cīņas, lai iekļūtu pusfinālos. Šie mači ilgs līdz kādas komandas divām uzvarām.

Pusfinālu uzvarētāji tiks finālā, kur cīnīsies par zeltu. Savukārt trešo vietu čempionātā iegūst komanda, kas zaudējusi izslēgšanas spēļu pusfinālā, bet ieguvusi augstāku vietu čempionāta pirmajā etapā. Čempionāta uzvarētāji saņems ne tikai OHL kausu, bet arī iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā.

Iepriekšējā sezonā OHL čempionāta finālā "Mogo" sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 uzveica "Kurbads" vienību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi