Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Mogo hokejisti dramatiskā cīņā otro gadu pēc kārtas izcīna Latvijas kausu

Rīgas Mogo hokejisti piektdien Arēnā Rīga dramatiskā cīņā Latvijas kausa izcīņas finālā ar 3:2 (0:1, 1:0, 1:1, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Ogres Kurbads komandu, otro gadu pēc kārtas izcīnot šo trofeju, kamēr viņu pretinieki jau kārtējo reizi palika bez panākuma kādā no izšķirošajām spēlēm vai sērijām.

Mogo no zaudējuma izglābās tikai 87 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad precīzs bija Latvijas bobsleja izlases galvenā trenera Sanda Prūša dēls Rūdolfs, savukārt pagarinājuma trešajā minūtē uzvaru Oļega Sorokina trenētajai komandai izrāva Ronalds Cinks.

Mogo Latvijas kausu izcīnīja arī pērn, kad finālā Kurbadu uzvarēja ar 4:3. Kurbads līdz ar to turpināja savu "lāstu" izšķirošos dueļos, jo Anda Pikāna un viņa domubiedru uzturētā komanda iepriekšējās trīs sezonas spēlēja arī Latvijas virslīgas finālsērijā.

Piektdien aizvadītajā mačā pirmajā trešdaļā krietni labāka bija Pētera Ostošova trenētā Kurbads komanda, kura vispirms divas reizes noklaudzināja Henrija Anča sargāto vārtu stabiņus, bet 18.minūtē atklāja rezultātu, kad izgājienā divatā pret vienu aizsargu precīzs bija Jānis Straupe.

Pēc pirmās atpūtas spēles gaita izlīdzinājās un darba netrūka arī Ogres komandas vārtsargam Mārtiņam Raitumam. Mogo uzbruka arvien aktīvāk un 36.minūtē panāca izlīdzinājumu, kad vārtus guva Rustams Begovs. Pirms tam labi nospēlēja Rūdolfs Prūsis, kurš pārķēra Kriša Grundmaņa izdarīto piespēli.

Trešajā periodā laukumā risinājās bezkompromisa cīņa, kurā 46.minūtē Kurbads otro reizi nokļuva vadībā. Metienu no zilās līnijas izdarīja Renārs Valters, ripa atsitās pret laukuma apmali un atlēca Mogo vārtu priekšā, kur to neveiksmīgi savā cietoksnī ievirzīja Krišs Lipsbergs.

Pamatlaika beigās Mogo veica ofensīvu, bet pusotru minūti pirms beigām nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Šāda rīcība nesa veiksmi, jo jau pēc piecām sekundēm Prūsis no vārtu priekšā esošās burzmas spēja panākt 2:2.

Pamatlaikā uzvarētājs netika noskaidrots, tāpēc bija nepieciešams 20 minūšu papildlaiks, kurš gan nebija garāks par trīs minūtēm. Mogo komandā teicamu individuālo meistarību nodemonstrēja Elviss Želubovskis, kurš ar ilgu pauzi apslidoja vairākus spēlētājus un izdarīja izcilu piespēli Cinkam, kuram atlika ieraidīt ripu tukšos Kurbada vārtos.

Abas komandas Latvijas kausa izcīņu sāka no ceturtdaļfināla. Tajā Mogo pirmajā spēlē negaidīti ar 2:5 piekāpās Liepāja juniors komandai, kamēr otrajā mačā rīdzinieki bija pārāki ar 8:0. Pēc tam pusfinālā ar 3:1 un 10:3 tika izcīnītas uzvaras pār Zemgali/LLU.

Savukārt Kurbads vispirms divas reizes ar 8:2 un 14:2 uzveica Latvijas pēc spēka otrās līgas komandu Daugavpils/LDz Cargo. Savukārt pusfinālā viņi ar 7:4 un 9:0 uzvarēja Prizmu.

Šosezon virslīgā labāk klājas Mogo komandai, kas ar 61 punktu 26 spēlēs ir turnīra līdere, par uzvaras tiesu apsteidzot 27 spēles aizvadījušo Zemgali/LLU, bet par sešiem punktiem 26 mačus nospēlējušo Kurbadu.

Mogo kopš oktobra izcīnīja 12 uzvaras pēc kārtas, bet svētdien virslīgas mačā ar 6:7 piekāpās Liepājai, pārtraucot panākumu sēriju. Tikmēr Kurabds hokejisti svinējuši četras uzvaras pēc kārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi