Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mogo hokejisti nonāk vienas uzvaras attālumā no Latvijas čempiontitula

Regulārās sezonas uzvarētāji Mogo piektdien nonāca vairs tikai vienas uzvaras attālumā no triumfa Optibet Hokeja līgas (OHL) finālsērijā.

Finālsērijas piektajā spēlē Mogo savā laukumā ar 4:3 (1:0, 1:1, 1:2, 1:0) pagarinājumā uzvarēja iepriekšējo divu gadu Latvijas čempioni Kurbadu, sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3-2 vadību.

Uzvaru jau pagarinājuma 27.sekundē nodrošināja Juris Ziemiņš, kurš tādējādi šajā mačā iemeta divus vārtus.

Fināla sestā spēle notiks svētdien Kurbads laukumā, bet nepieciešamības gadījumā izšķirošā, septītā, cīņa otrdien atgriezīsies Mogo hallē.

Jau mača piektajā minūtē rezultātu atklāja Mogo hokejists Ziemiņš, turklāt 32.minūtē Gatis Gricinskis ar metienu no neērtās nūjas puses panāca jau 2:0. Tiesa, Kurbads hokejisti nepadevās, bet 36.minūtē Mārtiņš Oskars Freimanis samazināja rezultāta starpību līdz minimumam.

Savukārt 44.minūtē Juris Upītis jau panāca neizšķirtu, bet astoņas minūtes vēlāk Mārtiņš Porejs vadībā izvirzīja Kurbads vienību. Pēc šāda pavērsiena Mogo centās pārņemt iniciatīvu, kas arī izdevās, jo 56.minūtē 3:3 panāca Deivids Sarkanis.

Pamatlaiks noslēdzās ar neizšķirtu, tāpēc cīņa turpinājās pagarinājumā, kur jau 27.sekundē uzvaru mājiniekiem nodrošināja Ziemiņš.

Pirmajās divās spēlēs uzvarēja Mogo hokejisti - 3:2 un 4:3 "bullīšos", kamēr nākamajos divos mačos pārāki ar 3:1 un 1:0 bija Kurbada spēlētāji. Visās līdzšinējās piecās spēlēs uzvarējuši mājinieki.

Abas komandas finālsērijā tikās arī pirms diviem gadiem, kad Kurbada hokejisti sērijā bija nonākuši iedzinējos ar 0-3, taču uzvarēja četras nākamās spēles un pirmo reizi vēsturē kļuva par čempioniem. Tāpat abas vienības pēc Latvijas kausa atjaunošanas trīs reizes tikās šīs trofejas izcīņas finālā, visos trīs mačos sīvā cīņā uzvarot Mogo komandai.

Kurbada hokejisti ir iepriekšējo divu sezonu Latvijas čempioni, kamēr Mogo virs galvas trofeju cēla pirms četriem gadiem.

Šosezon aizvadītajās sešās savstarpējās regulārā čempionāta spēlēs Mogo un Kurbads uzvaras un zaudējumus dalīja uz pusēm.

Izslēgšanas turnīrā Mogo pusfinālā ar 4-0 apspēlēja Prizma vienību, bet Kurbads ar 4-0 guva virsroku pār Zemgali/LLU.

OHL regulārā čempionāta kopvērtējumā uzvarēja Mogo, otrie bija Kurbads hokejisti, trešo vietu ieņēma Zemgale/LLU, bet ceturtā bija Prizma. Šīs četras vienības nodrošināja iespēju sacensties pusfinālā.

Aiz pirmā četrinieka sekoja Liepāja, Hokeja skola Rīga un Lido, kurām "play-off" gāja secen.

OHL regulārajā čempionātā septiņas komandas aizvadīja sešu apļu turnīru, katrai vienībai nospēlējot pa 36 spēlēm.

Pusfinālu uzvarētāji tika finālā, kur cīnīsies par zeltu, savukārt trešo vietu ieņēma tā komanda, kas ieguva augstāku pozīciju regulārajā turnīrā - Zemgale/LLU. Čempionāta uzvarētājkomanda saņems ne tikai Latvijas čempionu kausu, bet arī iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā.

Iepriekšējās OHL sezonas finālā Kurbads sērijā ar 4-0 uzvarēja Zemgale/LLU vienību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi