Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mogo hokejisti par Kurbadu: Attiecības ir saspringtas, tāpēc šādā spēlē uzvarēt ir ļoti patīkami

Mogo un Kurbada komandu savstarpējām cīņām Latvijas mērogā izveidojies derbiju statuss, tāpēc uzvarēt šos pretiniekus ir īpaši patīkami, sarunā ar aģentūru LETA pauda Mogo vienības vārtsargs Henrijs Ančs.

Pagājušajā piektdienā Latvijas kausa finālspēlē Arēnā Rīga Mogo dramatiskā cīņā ar 3:2 pagarinājumā uzvarēja Ogres Kurbada komandu, otro gadu pēc kārtas izcīnot šo trofeju.

"Spēle bija ļoti smaga. Arēnā Rīga ir ļoti karsts, turklāt mums bija nopietna trīs nedēļu gatavošanās tieši šai spēlei un izslēgšanas turnīram," sarunā ar aģentūru LETA finālu atcerējās Ančs. "Spēks pazuda jau spēles vidū, tomēr trešajā periodā atguvām otro elpu. Savukārt pagarinājumā sapratām, ka atkāpšanās ceļa nav un ātri jāgūst vārti."

"Likās, ka Arēnā Rīga tieši vārtsargu laukumā pūš silto gaišu un svīsti pat tad, kad nekusties. Tomēr nekas, vismaz nometu liekos kilogramus," pauda vārtsargs, kurš pauda prieku par turnīru. "Šāda tipa sacensības priecē, turklāt spēlēt Arēnā Rīga ir ļoti patīkami."

Latvijas virslīgas kopvērtējumā neilgi pirms regulārās sezonas beigām Mogo atrodas līderpozīcijā, bet Kurbads ieņem trešo vietu, atpaliekot arī no Zemgale/LLU komandas. Ančs pauda cerību, ka arī virslīgas finālā savā starpā tiksies tieši Rīgas un Ogres vienības.

"Nevar par zemu novērtēt pārējās komandas, bet ceru, ka tiksimies finālā un tad tas būs vēl interesantāks," teica Ančs. "Starp mums un Kurbadu izveidojies tāds kā Latvijas derbijs hokejā. Attiecības ir saspringtas, tāpēc šādā spēlē uzvarēt ir ļoti patīkami."

Aizvadītajā kausa finālā izšķirošos vārtus pagarinājumā iemeta Ronalds Cinks, kurš savulaik 23 mačus aizvadījis arī Kontinentālajā hokeja līgā (KHL).

"Sezonas laikā spēļu ir daudz, bet šāda finālspēle dod citas sajūtas - visas spēles garumā bija emocionāls lādiņš. Arī tad, kad bijām iedzinējos, visu laiku ticējām, ka varam uzvarēt," uzskata Cinks. "Pērn pirmajā gadā vēl nebija tāda sajūta cik Latvijas kauss ir svarīgs, tāpēc šoreiz aizstāvēt to ir patīkamāk. Arēnā Rīga arī piešķir papildus gaisotni, jo šeit spēlēt mums nav ikdiena. Tāpat mums ir sīva sāncensība ar Kurbadu un šos pretiniekus uzvarēt vienmēr ir patīkami."

Mogo komandai nesen bija 12 uzvaru sērija virslīgas ietvaros, bet 11.februārī tā pamanījās ar 6:7 piekāpties Liepājas komandai. Toreiz spēles vidū Mogo bija priekšā ar 3:1 un komanda veica vārtsargu maiņu - ja Renārs Kazanovs pirmajās 30 minūtēs kapitulēja tikai reizi, turpinājumā Ančs tika pārspēts sešas reizes.

"Sezonas sākums varbūt mums bija lēnāks, bet turpinājumā tagad esam zaudējuši tikai reizi. Pirms Liepājas spēles bijām aizvadījuši ilgāku sagatavošanās posmu. Ja iepriekš mums bija trīs treniņi nedēļā, tagad trenējamies katru dienu," Cinks teica par Mogo komandas gatavošanos izslēgšanas turnīram. "Mogo būs Latvijas čempionāta finālā, tomēr otrus pretiniekus vēl nezinu."

Šosezon turnīrā startē septiņas komandas, kas aizvada piecu apļu turnīru, sešām labākajām sasniedzot "play-off" cīņas. Pirmās divas izslēgšanas sacensības sāks no pusfināla, bet pārējās aizvadīs ceturtdaļfināla kārtu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi