Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mogo nepārvar IIHF Kontinentālā kausa otro kārtu

Latvijas čempione hokejā Mogo svētdien izšķirošajā mačā nepārvarēja Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Kontinentālā kausa otro kārtu.

Mogo Brovari pilsētā Kijevas pievārtē C apakšgrupas mačā ar 2:3 (0:0, 0:1, 2:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās turnīra saimniecei Doņeckas Donbass.

Otrā perioda otrajā minūtē rīdzinieki mazākumā ielaida vārtus un bija iedzinējos līdz pat trešās trešdaļas 13.minūtei, kad Renārs Demiters panāca 1:1. Trīsarpus minūtes pirms pamatlaika beigām Jānis Ozoliņš izvirzīja vadībā Mogo komandu un Latvijas čempioni bija pozīcijā, kas nodrošinātu vietu nākamajā kārtā. Tiesa, nepilnas divarpus minūtes pirms finālsvilpes Donbass izlīdzināja rezultātu.

Pamatlaikā un pagarinājumā vārti netika gūti, līdz ar to uzvarētāja tika noskaidrota pēcspēles metienu sērijā. Tajā pēc septiņiem nesekmīgiem mēģinājumiem Aleksandrs Vasiļjevs pārspēja Renāru Kazanovu, bet Mogo savu nākamo metienu nerealizēja, tādējādi "bullīšos" piedzīvot neveiksme ar 0:1.

Kontinentālā kausa pirmajā mačā Mogo ar 5:3 pārspēja Rumānijas čempioni Brašovas Corona, bet otrajā duelī ar 6:1 sagrāva Serbijas vadošo komandu Belgradas Crvena Zvezda. Donbass vispirms ar 7:0 pārspēja serbus, bet pēc tam ar 7:1 - rumāņus.

Apakšgrupā ar astoņiem punktiem uzvarēja Donbass, otrā ar septiņiem punktiem bija Mogo, tālāk ar trīs punktiem bija Corona, bet Crvena Zvezda palika bešā.

Donbass iekļuva trešā posma F grupā, kur to sagaida Atirau Beibaris (Kazahstāna), Grodņas Neman (Baltkrievija) un Krakovas Cracovia (Polija). Šīs grupas spēles notiks no 15. līdz 17.novembrim Krakovā.

Donbass klubs ir dibināts 2005.gadā, septiņas reizes kļūstot par valsts čempioniem. Vēl 2011./12. gada sezonā komandas pamatsastāvs spēlēja Krievijas augstākajā hokeja līgā (VHL), bet turpmākajos divos gados vienība jau piedalījās Kontinentālajā Hokeja līgā (KHL). Tomēr militārais konflikts Ukrainas austrumos un Krimas okupācija liedza turpmāku dalību KHL.

Finālturnīrā, kas notiks no 10. līdz 12.janvārim, iekļūs pa divām komandām no trešā posmā grupām. Kontinentālā kausa uzvarētāja iegūs tiesības 2020./2021.gada sezonā spēlēt IIHF Čempionu līgā.

Iepriekšējā sezonā Kontinentālajā kausā triumfēja Kazahstānas komanda Kokšetau Arlan. Kontinentālā kausa priekšpēdējo jeb trešo kārtu sasniedza Latvijas čempione Kurbads, kas grupā ieņēma trešo vietu un finālposmam nekvalificējās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi