Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Mogo pieveic pagājušās sezonas čempioni Liepāju

Mogo komanda otrdien Latvijas hokeja virslīgas pusfināla sērijas izšķirošajā - piektajā - spēlē savā laukumā ar 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) pārspēja pagājušās sezonas čempioni Liepāju un iekļuva finālā, kur tai pretī stāsies Kurbads vienība.

Tikmēr Kurbads otrdien arī izšķirošajā pusfināla sērijas mačā savu skatītāju priekšā ar 3:1 (2:0, 0:1, 1:0) pieveica Zemgale/LLU vienību, sērijā līdz trim uzvarām triumfējot ar 3-2.

Šāds pats rezultāts sērijā bija arī Mogo un Liepājas komandu starpā, bet šo vienību cīņā otrdien vārtus mājinieku labā guva Rustams Begovs un Elviss Želubovskis.

Abu komandu duelis aizritēja spraigā un līdzvērtīgā cīņā, turklāt teicami vienību vārtos darbojās vārtsargi. Viņi neļāva sevi pārspēt, taču pirmos vārtus šī mača 35.minūtē guva Begovs. Spēles izskaņā Liepājas hokejisti par katru cenu centās atspēlēties, taču tas viņiem tā arī neizdevās, jo droši vārtos darbojās Mogo vārtsargs Henrijs Ančs.

Pašās beigās Liepāja nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet tas nenesa cerētos augļus, turklāt pēdējās sekundēs ripu tukšos vārtos raidīja Mogo hokejists Želubovskis.

Savukārt otrā pusfināla sērijas izšķirošajā mačā starp Kurbadu un Zemgale/LLU komandām mājinieki jau pirmajā trešdaļā izvirzījās vadībā ar 2:0, kad pa vārtiem guva Mārcis Zembergs un Mārtiņš Gipters.

Mača 26.minūtē Eduards Hugo Jansons rezultāta starpību samazināja līdz minimumam, tomēr iemest vēl vienu ripu mājinieku vārtos neizdevās. Tā vietā Gipters 44.minūtē atjaunoja divu vārtu pārsvaru par labu Kurbads vienībai. Dueļa izskaņā jelgavnieki centās atspēlēties, taču tas neizdevās, turklāt viesi pēdējā minūtē nopelnīja arī noraidījumu.

Līdz ar to virslīgas finālā gaidāms šī gada Latvijas kausa fināla atkārtojums. Toreiz februārī pagarinājumā uzvaru ar 3:2 izcīnīja Mogo, turklāt pirms diviem gadiem šī vienība kļuva arī par valsts čempioni, finālā ar 4-2 apspēlējot Kurbadu.

Kurbads komanda Latvijas čempionāta finālā spēlēs jau ceturto gadu pēc kārtas, taču visos trijos iepriekšējos gadījumos piedzīvoti zaudējumi.

Latvijas čempionāta finālsērija līdz vienas komandas četrām uzvarām sāksies jau piektdien.

Mogo un Kurbads kā pamatturnīra divas labākās komandas uzreiz tika pusfinālā. Regulārajā čempionātā trešajā vietā palikusī Zemgale/LLU ceturtdaļfināla sērijā ar 3-0 droši pārspēja Rīgas Prizmu, bet pagājušā gada čempione Liepāja, kura ieņēma ceturto vietu, ceturtdaļfinālā daudz sīvākā cīņā tikai ar 3-2 apspēlēja Rīgu.

Ārpus izslēgšanas turnīra palika Pārdaugavas komanda, kas 30 regulārās sezonas spēlēs savāca tikai vienu punktu.

Ceturtdaļfināla un pusfināla cīņas noritēja līdz kādas komandas trīs uzvarām, savukārt fināls tiks aizvadīts līdz četrām uzvarām. Tā kā virslīgā trešo vietu ieguva pusfinālā zaudējusī komanda, kurai bija augstāka vieta regulārajā turnīrā, pie šāda goda tika Zemgale/LLU.

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem hokejā tika kronēti Liepājas hokejisti, kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja Kurbadu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: LOK prezidenta amata kandidātu diskusija

Otrdien, 28. maijā, notika žurnāla Sporta Avīze rīkotā Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta amatu kandidātu tiešraides diskusija, kuru vadīja sporta žurnālists Normunds Melderis.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi