Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Mogo vēlreiz uzvar Kurbadu, nodrošinot pirmo vietu virslīgas regulārajā turnīrā

Rīgas Mogo komanda pirmdien otro reizi nepilnu divu nedēļu laikā uzvarēja Ogres Kurbads vienību, nodrošinot sev pirmo vietu Latvijas hokeja virslīgas regulārajā čempionātā. Mogo savā laukumā svinēja uzvaru ar 5:3 (1:1, 2:2, 2:0).

Rīdziniekiem rezultatīvākais ar divām gūtajiem vārtiem bija Andris Siksnis, kamēr Kurbadam Sandis Zolmanis guva vārtus un reizi piespēlēja.

Mogo spēles gaitā nokļuva iedzinējos ar 1:3, kad 29.minūtē viesiem divu vārtu pārsvaru panāca Rihards Remiņš. Tomēr vēl līdz otrajam pārtraukumam Jānis Ozoliņš un Siksnis panāca izlīdzinājumu, bet trešā perioda beigu daļā Siksnis un Daniels Riekstiņš, izceļoties divu minūšu laikā, nodrošināja Mogo uzvaru.

Abas komandas 17.februārī tikās Latvijas kausa finālā, kur ar 3:2 papildlaikā arī uzvarēja Mogo, piedevām kausa izcīņas finālā Kurbadu uzvarot otro gadu pēc kārtas.

Zīmīgi, ka Kurbads trīs pēdējos gadus ir spēlējuši arī virslīgas izslēgšanas spēļu finālā, taču arī tur viņi ik reizi ir zaudējuši.

Pēc pirmdien aizvadītās spēles virslīgas vadošais četrinieks ir aizvadījis pa 29 spēlēm un Mogo komandu, kura ir izcīnījusi 67 punktus, konkurenti vairs nevar panākt. Tiesa, vēl būs sīva cīņa par otro vietu, jo Jelgavas Zemgale/LLU un Kurbads komandām ir pa 61 punktam.

Pēdējā kārtā Kurbads tiksies ar Prizmu, bet Zemgale/LLU spēlēs pret Liepāju.

Gadījumā, ja abi otrās vietas pretendenti izcīnīs uzvaras, tad augstāk būs Kurbads, kas savstarpējos mačos ar Jelgavas komandu šosezon bija labāka, izcīnot trīs uzvaras piecos mačos, šajos dueļos nopelnot deviņus punktus, kamēr jelgavnieki tika pie sešiem punktiem.

Regulārā čempionāta noslēgumā divas labākās komandas, no kurām viena jau ir Mogo, nodrošinās vietu uzreiz izslēgšanas spēļu pusfinālā.

Tikmēr valsts čempionei Liepājai ir 51 punkts un tā regulāro sezonu noslēgs ceturtajā pozīcijā. Savukārt piektajā vietā ar 36 punktiem atrodas Rīga, kas jau noslēgusi regulāro čempionātu, pie 29 punktiem tikusi Prizma, bet pastarīte Pārdaugava 29 cīņās iekrājusi vienu punktu.

Šosezon turnīrā startē septiņas komandas, kas aizvada piecu apļu turnīru, sešām labākajām sasniedzot "play-off" cīņas. Regulārais čempionāts noslēgsies 1.martā.

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem hokejā tika kronēti Liepājas hokejisti, kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja Kurbadu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi