Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Rīgas hokejisti pēc četriem zaudētiem vārtiem mazākumā atzīst MHL čempionu Omskije jastrebi pārākumu

Latvijas hokeja komanda "Rīga" Pasaules kausa izcīņas jauniešiem otrajā mačā pirmdien rezultatīvā cīņā piedzīvoja zaudējumu pret sacensību saimniekiem un Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) čempionvienību Omskas "Omskije jastrebi". 
A apakšgrupas otrās kārtas mačā rīdzinieki piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 3:6 (0:2, 1:2, 2:2).

Latvijas kluba labā pirmos vārtus guva Rustams Begovs, kurš pēc Nikolaja Jeļisejeva un Rūdolfa Maslovska piespēlēm otrās trešdaļas piektajā minūtē vairākumā panāca rezultātu 1:3. Savukārt piecas minūtes pirms cīņas beigām lielā vairākuma laikā 2:5 panāca Jeļisejevs, kuram precīzi asistēja Edgars Siksna un Krišs Lipsbergs. Divas minūtes vēlāk "Rīgas" komandai izdevās atgūt vēl vienus vārtus, kad vēlreiz izcēlās Jeļisejevs. 

Līdzās Jeļisejeva diviem gūtajiem vārtiem un vienai rezultatīvai piespēlei ar divām rezultatīvām piespēlēm šajā mačā izcēlās Maslovskis. 

Pirmos četrus vārtus "Omskije jastrebi" guva vairākumā, bet pēc otrajiem zaudētājiem vārtiem pirmās trešdaļas 18.minūtē Nilu Grīnfogelu "Rīga" komandas vārtos nomainīja Rihards Cimermanis. 

Sesto ripu rīdzinieku vārtos mājinieki raidīja cīņas pēdējās sekundēs, kad Cimermanis jau bija nomainīts pret papildu laukuma spēlētāju. 

Kā ziņots, A grupas pirmās kārtas mačā svētdien rīdzinieki ar 5:2 uzvarēja savulaik latviešu uzbrucēja Zemgusa Girgensonaa pārstāvēto Dubjūkas "Fighting Saints" vienību, kas cīnās Savienoto Valstu hokeja līgā (USHL).

Turnīra turpinājumā "Rīga" otrdien mērosies spēkiem ar Čehijas komandu Vitkovices "Steel". 

Pēc divām kārtām A apakšgrupā pirmo vietu ar sešiem punktiem ieņem "Omskije jastrebi", "Rīgas" un "Fighting Saints" vienībām ir pa trim punktiem, bet "Steel" hokejisti punktus pagaidām nav izcīnījuši. 

Tikmēr B grupā sacenšas Ontario hokeja līgas (OHL) vienība Sadberi "Wolves", kas turnīrā triumfēja pagājušajā gadā, Gēteborgas "Frolunda Indians" no Zviedrijas, Somijas klubs Hāmēnlinnas HPK un Latvijas hokeja speciālista Aleksandra Beļavska trenētā Bobruiskas "Dinamo-Šiņņik" komanda no Baltkrievijas. 

"Dinamo-Šiņņik" mačā pret "Wolves" svētdien pārliecinoši uzvarēja ar rezultātu 5:1, bet pirmdien ar 2:5 piekāpās "Frolunda Indians" hokejistiem. 

Salīdzinājumā ar pērnā gada turnīru dalībnieku skaits sacensībās sarucis no 12 līdz astoņiem. Turnīrs norisināsies līdz sestdienai.

Pirmajā turnīra norises gadā "Rīgas" komandai tikai pavisam nedaudz pietrūka līdz iekļūšanai finālā, tomēr turnīra gaitā kā vienīgā spēja pieveikt tā brīža MHL čempionvienību Maskavas "Krasnaja armija", savukārt pērn Latvijas vienība ieņēma ceturto vietu grupā starp sešām vienībām, nekvalificējoties pusfinālam. 

Jaunās sezonas MHL turnīrs startēs septembra ievadā. "Rīgas" komanda tajā piedalīsies ceturto gadu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi