Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas hokejisti sīvā cīņā zaudē arī otrajā MHL play-off spēlē

Latvijas komanda Rīga trešdien piedzīvoja zaudējumu Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) izslēgšanas turnīra jeb Harlamova kausa Rietumu konferences ceturtdaļfināla otrajā spēlē.

Rīdzinieki viesos ar 2:4 (1:1, 1:1, 0:2) zaudēja Jaroslavļas "Loko", sērijā līdz trim uzvarām nonākot iedzinējos ar 0-2.

Pirmo ripu Jāņa Vora sargātajos vārtos ieraidīja Maksims Deņežkins, kurš piecarpus minūtes pirms pirmā perioda beigām lielajā vairākumā izmantoja situāciju, kurā viens no latviešu hokejistiem bija zaudējis nūju. Pēc trīsarpus minūtēm Jānis Švanenbergs pēc pretuzbrukuma panāca 1:1.

Arī spēles otrajā nogrieznī komandas apmainījās gūtiem vārtiem. Vispirms perioda pirmajā minūtē Jegors Maņins veica reidu no laukuma viduslīnijas un meistarīgi noslēdza uzbrukumu. Pāris minūtes vēlāk rīdzinieki ātrā pretuzbrukumā savērpa pamatīgu viesuli pie "Loko" vārtiem, Bulatam Gaļimovam panākot 2:2. Lai arī otrā perioda sākumā komandas apmainījās ar vārtu guvumiem, atlikušajā laikā neviens no vārtsargiem vairs netika pārspēts. Vadību mājinieki ieguva nepilnas četras minūtes līdz mača beigām, kad precīzu metienu izdarīja Vladislavs Ribakovs.

Rīdzinieki nepilnas divas minūtes līdz spēles beigām vēl ieguva iespēju spēlēt skaitliskajā vairākumā, kā arī pusminūti līdz dueļa beigām noņēma vārtsargu. Aptuveni desmit sekundes līdz finālsvilpei "Rīgas" uzbrucēji pēc bīstama metiena pa trijiem nespēja iestumt ripu "Loko" vārtos. Īsi pēc tam ripu ieguva Maņins, kurš ar tālu metienu tukšos vārtos panāca 4:2.

Jau ziņots, ka otrdien rīdzinieki zaudēja ar 0:4.

Turpinājumā abas komandas dosies uz Latviju, kur sestdien aizvadīs sērijas trešo spēli. Ja būs nepieciešams ceturtais mačs, tas notiks svētdien Latvijā, bet piektā spēle iecerēta otrdien Jaroslavļā.

Galvenā trenera Raimonda Vilkoita un viņa asistentu rīcībā izbraukumā bija 24 hokejisti (divi vārtsargi, astoņi aizsargi un 14 uzbrucēji).

Rīgas komanda regulārajā čempionātā ieņēma septīto vietu Rietumu konferencē, bet "Loko" bija otrā, tādējādi izslēgšanas turnīrā ieguva sava laukuma priekšrocības. Jaroslavļas komanda MHL triumfējusi trīs no pēdējām četrām sezonām, tajā skaitā iepriekšējo divos gados.

Šosezon savstarpējās spēlēs regulārajā čempionātā oktobrī Jaroslavļā "Rīga" uzvarēja ar 5:2 un 3:2, bet janvāra beigās Latvijas vienība savā laukumā piekāpās "bullīšos" ar 5:6 un zaudēja pamatlaikā ar 1:2.

Par "Rīga" galveno treneri pērnvasar tika apstiprināts Raimonds Vilkoits, bet viņam asistē Aleksandrs Ņiživijs. Tikmēr par vārtsargu treneri strādā Nikolajs Žurkovs, savukārt par komandas menedžera pienākumus turpina pildīt Juris Opuļskis.

Pirmajās piecās sezonās "Rīgas" komanda spēja sasniegt MHL izslēgšanas turnīru, tomēr nākamās četras sezonas pēc kārtas vienībai gads noslēdzās jau pēc regulārā turnīra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi