Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Rīgas hokejistiem vēsturisks panākums MHL

Latvijas klubs Rīga svētdien izcīnīja panākumu Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) izslēgšanas turnīra Rietumu konferences astotdaļfināla sērijas izšķirošajā spēlē, pirmoreiz vēsturē kvalificējoties turnīra otrajai kārtai.Sērijas piektajā mačā rīdzinieki ar rezultātu 5:2 (2:1, 0:0, 3:1) savā laukumā pieveica Austrijas komandu Zalcburgas Red Bull.

Spēles rezultātu jau sestajā minūtē atklāja Artūrs Ševčenko, kurš bija sekmīgs izgājienā, bet pirmās trešdaļas izskaņā pēc Ševčenko piespēles vēl vienā izgājienā Kirils Galoha panāca 2:1. Kaut turpinājumā lielāko daļu mača pārsvars piederēja Red Bull komandai, rīdziniekiem spēli izdevās salauzt 53.minūtē, kad 13 sekunžu laikā pa reizei precīzi bija Rūdolfs Maslovskis un Ševčenko, panākot jau 4:1. Drīz pēc tam Latvijas komanda uz minūti palika trijatā pret pieciem pretiniekiem un Red Bull vienus vārtus atguva, bet cīņas izskaņā Ševčenko jau ieraidīja ripu tukšos vārtos, tiekot pie hat-trick.Sērijā līdz trim uzvarām Rīga tika pie panākuma ar rezultātu 3-2. Tās pretinieki izslēgšanas turnīra otrajā kārtā pagaidām vēl nav zināmi.Kā zināms, pirmajā mačā Piņķos pārāki ar 3:0 bija Rīgas hokejisti, bet dienu vēlāk Red Bull vienība revanšējās ar 3:2. Savukārt pirmajā mačā Zalcburgā trešdien rīdzinieki sagrāva pretiniekus ar 9:1, taču dienu vēlāk piekāpās ar 0:1.Regulārajā sezonā savstarpējās spēlēs abas komandas uzvaras dalīja uz pusēm - septembra beigās Latvijā mājinieki svinēja panākumu ar 2:1, bet janvārī Red Bull savā laukumā revanšējās ar 4:2.Rīga regulārajā čempionātā 56 mačos izcīnīja 104 punktus, kas ļāva Rietumu konferencē ierindoties augstajā sestajā vietā. Līdz ar to Latvijas vienībai izslēgšanas spēlēs jāspēkojas ar konferences 11.labāko komandu, par kādu kļuva Red Bull.MHL regulāro čempionātu noslēdza 39 komandas no septiņām valstīm, izslēgšanas cīņas sasniedzot katras konferences 16 spēcīgākajām vienībām.Arī trijās iepriekšējās sezonās Leonīda Tambijeva vadītā Rīgas komanda spēja iekļūt izslēgšanas spēļu turnīrā, ko iepriekš sauca par Harlamova kausa izcīņu, tomēr allaž jau pirmajā kārtā zaudēja Mitišču "Atlanti" komandai. Jāuzsver gan, ka toreiz izslēgšanas spēlēs piedalījās vien 16 nevis 32 komandas kā šogad.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi