Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Sabres galvenais treneris uzņēmies atbildību par neveiksmi, bet cer saglabāt darbu

Latvijas hokejista Zemgus Girgensona pārstāvētās Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bufalo Sabres galvenais trenris Dens Bailsma cer saglabāt savu amatu arī uz nākamo sezonu, savukārt kluba ģenerālmenedžeris Terijs Marejs savu viedokli par treneru korpusa darbu un tā nākotni sola atklāt trešdien.

LETA jau ziņoja, ka Sabres komanda sesto gadu pēc kārtas neiekļuva Stenlija kausa izcīņā ar 78 punktiem 82 spēlēs paliekot pēdējā - astotajā - vietā Atlantijas divīzijā, bet Austrumu konferencē ieņemot pirmspēdējo vietu 16 klubu konkurencē.

Pirmdien, dienu pēc sezonas noslēguma, Bailsma uzņēmās atbildību par neizdevušos sezonu.

"Pirms sezonas neviens komandā nedomāja, ka mēs būsim galvenie pretendenti uz Stenlija kausa iegūšanu, tomēr mēs centāmies izveidot komandu, kura varētu iekļūt izslēgšanas spēlēs. Tomēr komandas veidošana ir ilgs process, kuru, es ceru, varēšu turpināt arī nākamajā un aiznākamajā sezonā," sacīja treneris.

"Diemžēl, bet šosezon mēs nesasniedzām to, ko gribējām un cerējām, tāpēc es uzņemos pilnu atbildību par šo rezultātu," piebilda Bailsma, kuram jau ir bijušas sarunas ar Mareju par nākotni klubā, tomēr ģenerālmenedžeris savu vērtējumu sezonai sniegs trešdien.

Interesanti, ka arī pats Marejs nevar būt pārliecināts par savu nākotni klubā, jo Sabres īpašnieks Terijs Pegula nav apmierināts ar kārtējo neveiksmīgo sezonu.

Sabres komanda aizvadīja sliktāku sezonu nekā pērn, kad izcīnīja par divām uzvarām un trīs punktiem vairāk. Vēl tikai februāra vidū Bufalo komanda no "play-off" zonas atpalika par punktu, taču izredzes tikt Stenlija kausa izcīņā tika zaudētas nākamajās 12 spēlēs, kurās komanda izcīnīja vien divus panākumus.

"Mums jāpaskatās spogulī un jāatzīst, ka paši esam vainīgi. Domāju, ka neviens nav laimīgs par to, kurā vietā noslēdzām sezonu," paškritisks bija Sabres kapteinis Braiens Džionta.

Savukārt komandas līderis Džeks Aikels, kuram sezonas sākumā nācās ārstēt traumu, uzsvēra, ka komandā trūkst uzvarētāju gara. "Manuprāt vairākiem spēlētājiem svarīgi būtu saprast, ka nevari būt apmierināts tikai tāpēc, ka spēlē NHL. Es šeit esmu, lai uzvarētu, tāpēc tagad ir ļoti sāpīgi," sacīja Sabres otrgadnieks. "Protams, puiši grib uzvarēt, taču ir atšķirība, vai to tikai pasaki, vai pierādi ar darbiem laukumā."

Līdzīgās domās ir arī Girgensons, norādot, ka ne vienmēr visi spēlētāji laukumā atdevuši visus spēkus. "Komandā spēli aizvada 20 hokejisti, un katram laukumā ir jāparāda viss uz ko spēj, bet ja divi spēlētāji to nedara, tad parasti notiek sliktas lietas," norādīja latvietis.

Interesanti, ka sezonas izskaņā Aikels zaudēja savā līgumā iekļautu iespaidīgu bonusu divu miljonu ASV dolāru (1,89 miljonu eiro) apmērā. Kā vēsta televīzijas kanāls NBC, tad uzbrucēja līgumā bija punkts, kurš paredzēja bonusa izmaksu, ja viņš sezonas noslēgumā būs līgas labāko desmitniekā pēc vidēji spēlē nopelnītiem punktiem. Aikels šosezon 61 mačā guva 24 vārtus un atdeva 33 rezultatīvas piespēles, jeb vidēji spēlē nopelnīja 0,934 punktus, kas bija 11.labākais rādītājs. NHL regulārā čempionāta pēdējā dienā Aikelu apsteidza Edmontonas Oilers vācu uzbrucējs Leons Draizaitls, kurš vidēji mačā šosezon tika pie 0,939 rezultativitātes punktiem.

Girgensonam pēc šīs sezonas noslēdzas pērn rudenī parakstītais viena gada līgums, taču viņš saglabās ierobežoti brīvā aģenta statusu, tāpēc Sabres viņam var izteikt kvalifikācijas līguma piedāvājumu.

Šajā sezonā Girgensons 75 mačos izcēlās ar septiņiem vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm, kā arī negatīvu lietderības koeficientu -7. Šī bija viņa mazrezultatīvākā NHL sezona karjerā, no iepriekšējās sezonas, kas arī nebija pārāk veiksmīga, atpaliekot par diviem punktiem.

Pēc sezonas noslēguma Sabres komandā Girgensons tiek gaidīts Latvijas izlasē, kurai maijā jāpiedalās pasaules čempionātā. Tiek ziņots, ka uzbrucējs Rīgā varētu ierasties 22.aprīlī.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi