Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Sabres svin uzvaru NHL mačā; Ovečkins apsteidz līgas leģendu Halu

Uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā piektdien izcīnīja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo Sabres, bet bez Elvja Merzļikina spēlējusī Kolumbusas Blue Jackets savā laukumā piekāpās Vašingtonas Capitals, kuras rindās Aleksandrs Ovečkins guva savus 742.vārtus karjerā.

Bufalo "Sabres" mājās pieveica Edmontonas "Oilers" ar 3:2 (0:0, 3:2, 0:0).

Girgensons spēlēja 14 minūtes un 56 sekundes, no tām divas minūtes un 11 sekundes vairākumā un minūti un 44 sekundes - mazākumā. Latviešu uzbrucējs divreiz meta pa vārtiem, kā arī nopelnīja divas soda minūtes, kuru laikā vārti netika zaudēti.

Lai arī pirmajā periodā ripa divreiz pabija vārtos, pa reizei - abos, nevienā no gadījumiem pēc video noskatīšanās vārtu guvums netika ieskaitīts.

Visi "derīgie" vārti tika gūti otrajā trešdaļā, kad vispirms Enderss Bjorks izvirzīja vadībā mājiniekus, tad ar diviem gūtiem vārtiem vairākumā divu minūšu un 49 sekunžu laikā izcēlās Leons Draizaitls, bet galavārds piederēja "Sabres" hokejistiem. Pēc diviem Dilana Kozena precīziem raidījumiem mājinieki pārtrauca piecu zaudētu spēļu sēriju - 3:2.

Dastins Tokarskis vārtos atvairīja 33 "Oilers" hokejistu metienus, bet viesu rindās divas rezultatīvas piespēles sakrāja Raiens Nūdžents-Hopkinss.

Citā spēlē Kolumbusas "Blue Jackets" savā laukumā ar Latvijas vārtsargu Merzļikinu rezervē piekāpās Vašingtonas "Capitals" ar 3:4 (1:1, 2:2, 0:1).

Šajā mačā, gūdams savus 742.vārtus, Ovečkins NHL visu laiku labāko snaiperu sarakstā apsteidza citu leģendāru hokejistu Bretu Halu un ieņem ceturto pozīciju šajā rādītājā. Vairāk vārtu NHL ir guvis tikai Jaromīrs Jāgrs (766), Gordijs Hovs (801) un Veins Greckis (894).

Ovečkinam 742 vārtu gūto robežu izdevās sasniegt 1211 spēlēs 17 sezonu laikā, kamēr Hals par vieniem vārtiem mazāk guva 19 sezonu 1269 spēlēs.

"Tas nozīmē ļoti daudz," pēc spēles sacīja Ovečkins. "Kad sākat spēlēt hokeju, kad atnākat uz NHL, jūs nekad nedomājat, ka nonāksiet šajā pozīcijā kopā ar šiem spēlētājiem."

Ovečkins vārtus guva mača 11.minūtē, panākot izlīdzinājumu - 1:1. Viņam šajā spēlē arī rezultatīva piespēle.

Ovečkins šosezon guvis 12 vārtus 14 mačos un ir līgas otrs labākais snaiperis aiz Draizaitla, kuram ir 14 "goli".

Mājinieku labā divus vārtus guva Šons Kuralijs, vienus - Gustavs Nīkvists. Viesiem divreiz precīzs bija Gārnets Hetevejs, bet uzvaras vārtus 82 sekundes pirms mača beigām iemeta Konors Šīrijs. Divas rezultatīvas piespēles uzvarētāju rindās sakrāja Larss Ellers.

Merzļikina konkurents uz vietu Kolumbusas komandas vārtos Jonass Korpisalo atvairīja 24 no 28 metieniem.

"Sabres" ar 14 punktiem 13 spēlēs ieņem 12.vietu Austrumu konferencē, bet "Blue Jackets" ar 14 punktiem 11 mačos ir divas vietas augstāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi