Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Sharks aizsargs Kārlsons ar rezultativitāti izceļas jau 14.spēlē pēc kārtas

Sanhosē Sharks komandas zviedru aizsargs Ēriks Kārlsons otrdien jau 14. Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē pēc kārtas izcēlās ar rezultativitāti.

Kārlsons ar trim rezultatīvām piespēlēm palīdzēja Sharks vienībai savā laukumā ar rezultātu 7:2 (3:1, 2:1, 2:0) pārspēt Edmontonas "Oilers", kas komandai bija ceturtais panākums pēc kārtas.

Zviedrs kļuvis par piekto aizsargu NHL vēsturē, kurš 14 mačos pēc kārtas izcēlies vismaz ar vienu rezultatīvu piespēli. Šo spēļu laikā viņš kopumā guvis vienus vārtus un izpildījis 24 rezultatīvas piespēles, turklāt ar trim rezultatīvām piespēlēm viņš atzīmējies jau otrajā mačā pēc kārtas.

Iepriekš 14 mačos pēc kārtas ar vienu rezultatīvu piespēli bija izcēlušies tādi leģendāri NHL aizsargi kā Pols Kofijs, Braiens Līčs, Bobijs Ors un Fils Hauslijs.

"Kārlsons ir bijis lielisks. Viņš tiešām ir pielāgojis savu spēli mūsu komandai," priecīgs bija Sharks uzbrucējs Džo Pavelskis.

Neilgi pirms šīs sezonas sākuma Kārlsons tika iemainīts no Otavas Senators, uz kuru tikmēr devās latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers, kurš jau paguvis sekmīgi debitēt NHL.

Otrdienas mačā pa diviem vārtiem Sharks labā iemeta Evanders Keins un Jonass Donskojs.

Tikmēr citā otrdienas mačā 31 metienu atvairīja krievu vārtsargs Andrejs Vasiļevskis, kamēr viņa pārstāvētā Tampabejas Lightning komanda savā laukumā ar 4:0 (2:0, 0:0, 2:0) apspēlēja Kolumbusas Blue Jackets.

Vasiļevskim šī bija otrā "sausā" uzvara šajā sezonā, turklāt otrdien kļuva zināms, ka krievu vārtsargs otro reizi karjerā piedalīsies NHL Visu zvaigžņu spēlē, jo viņš Atlantijas divīzijas komandā aizstās Monreālas Canadiens ripu ķērāju Keriju Praisu.

Spēlē pret Blue Jackets mājinieku labā ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Breidens Points.

Pēdējo 18 spēļu laikā Lightning izcīnījusi 16 uzvaras, kas ļāvis iegūt drošu vadību NHL kopvērtējumā.

Citviet septīto uzvaru pēc kārtas izcīnīja pagājušās sezonas Stenlija kausa fināliste Vegasas Golden Knights, kas savu skatītāju priekšā ar 4:2 (1:0, 2:0, 1:2) apspēlēja Ņujorkas Rangers.

Līdz ar to tikai otro sezonu aizvadošais Lasvegasas klubs tikai par viena panākuma tiesu atpaliek no savas visu laiku garākās uzvaru sērijas.

Piekto uzvaru pēc kārtas otrdien guva Bostonas Bruins, kas savā laukumā ar 4:0 (3:0, 1:0, 0:0) pārspēja Minesotas Wild.

Somu vārtsargs Tūka Rasks šajā cīņā tika galā ar visiem 24 pretinieku metieniem, kas viņam ļāva izcīnīt savu 250.uzvaru NHL. Šī viņam bija pirmā "sausā" spēle sezonā un kopumā 42.šāds mačs NHL. Soms tikai par divu panākumu tiesu atpaliek no visu laiku uzvarām bagātākā Bruins vārtsarga Tinija Tompsona.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka, pēc savainojuma izārstēšanas laukumā atgriežoties latviešu uzbrucējam Zemgum Girgensonam, Bufalo Sabres komanda otrdien savā laukumā ar rezultātu 5:1 (0:1, 5:0, 0:0) uzvarēja Ņūdžersijas Devils hokejistus.

Austrumu konferences un visas līgas vadībā ar 68 punktiem 43 mačos atrodas Tampabejas Lightning, kam ar 56 punktiem seko Toronto Maple Leafs. Savukārt sestā ar 52 punktiem ir Bufalo Sabres.

Savukārt pēdējā starp 16 vienībām ar 35 punktiem 43 mačos ir Otavas Senators, kur spēlē Balcers.

Tikmēr Rietumu konferences līderpozīcijā ar 58 punktiem 44 cīņās ir Kalgari Flames, bet tikpat punktus 46 spēlēs guvusi Vegasas Golden Knights.

Top komentāri

Lai dzīvo
L
Ēriks Karlsons! Man vienmēr ir bijis tuvs zviedru hokejs. Bērnībā man mīļākais hokejists ( ja neskaita Balderi) bija zviedru uzbrūkošais aizsargs Berje Salmings, vienkārši fenomenāls aizsargs NHL un Zviedrijas izlasē bija Niklāss Lidstrēms. varētu minēt daudzus citus, arī uzbrucējus, no vārtsargiem sevišķi Henriku lundkvistu. Yagad NHL 18 gadu vecumā ir debitējis jaunais aizsargs Rasmuss Dalīns un spēlē lieliski. Kur ne tik milzīgā valstī kā Zviedrijā tik adaudz hokeja talantu - var pabrīnīties.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi