Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Zemgale/LLU arī otrajā OHL finālsērijas spēlē piekāpjas Olimp/Venta 2002

Zemgale/LLU piektdien arī otrajā Optibet Hokeja līgas (OHL) finālsērijas spēlē piekāpās Olimp/Venta 2002 vienībai.

"Zemgale"/LLU zaudēja "Olimp"/"Venta 2002" ar 1:4 (0:1, 1:1, 0:2).

Viesi panāca divu vārtu pārsvaru ar diviem vairākuma "goliem". 18.minūtē izcēlās Lauris Bajaruns, bet 21.minūtē - Fjodors Jarovinskis.

Vienus vārtus jelgavnieki atguva 33.minūtē, kad Patriks Ozols panāca 1:2.

Izšķirošo pārsvaru Rīgas hokejisti panāca 46.minūtē, kad Arvils Bergmanis un Emīls Ezītis 31 sekundes laikā panāca 4:1.

Mājinieku vārtos Rihards Cimermanis šoreiz atvairīja tikai 11 no 15 metieniem, kamēr viesu vārtos Rūdolfs Gusts Lazdiņš tika galā ar 28 metieniem.

Sērijā līdz četrām uzvarām ar 2-0 vadībā ir "Olimp"/"Venta 2002", kas trešdien Jelgavā pirmo finālspēli uzvarēja ar 3:1.

Jelgavnieki pusfināla sērijā līdz četrām uzvarām bija pārāki pār "Mogo"/LSPA komandu ar 4-2, bet "Olimp"/"Venta 2002" ar 4-1 izrādījās pārāka par "Liepāju".

Līdz šim neviena no abām finālistēm kausu par godu savai uzvarai "play-off" turnīrā virs galvas nav cēlusi. "Olimp"/"Venta 2002" šis ir pirmais fināls, bet Jelgavas klubs vienīgo finālsēriju līdzšinējā komandas vēsturē 2018.gada pavasarī pret Rīgas "Kurbads" zaudēja ar 0-4.

Šosezon komandas pamatturnīrā savā starpā tikās sešreiz, un piecās pārāka bija Jelgavas komanda. Vienreiz tas noticis papildlaikā, bet zaudēts tika tikai vienreiz ar minimālo 1:2.

Mājiniekiem ir stabilāka aizsardzības līnija. Savukārt Rīgas komandā ir vairāki ļoti pieredzējuši hokejisti, kuri vienatnē var izšķirt cīņas gaitu ar savu individuālo meistarību.

Pamatturnīrā uzvarēja "Zemgale"/LLU, kas 36 spēlēs izcīnīja 62 punktus, par sešiem apsteidzot pretiniekus finālā - "Olimp"/"Venta 2002".

2020./2021.gada sezonā OHL spēlē "Mogo"/LSPA, "Olimp"/"Venta 2002", "Zemgale"/LLU, Hokeja skola "Rīga", Daugavpils "Dinaburga", "Prizma"/IHS un "Liepāja".

Iepriekšējā sezonā Latvijas virslīgā spēlēja astoņas komandas, taču 2020./2021.gada sezonā ir par vienu komandu mazāk, jo turnīrā nespēlē "Kurbads".

Iepriekšējā sezonā izslēgšanas spēles netika aizvadītas, bet par vietējā čempionāta uzvarētāju tika pasludināta "Olimp". Turnīra jaunpienācēja izšķirošos punktus ieguva pēc tam, kad "Rīga" neieradās uz sezonas pēdējo maču ar "Kurbads" vienību.

"Olimp" līdz ar panākumu OHL nopelnīja iespēju startēt Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā, taču starptautiskās sacensības tika atceltas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi