Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Ābols: Turpmāk pretinieki par šādām kļūdām mūs sodīs

Latvijas hokeja izlasei ir ļoti spēcīgs vārtsargu trio, tomēr atkal tika pieļauts pārāk daudz kļūdu, bieži vārtu vīru atstājot neapskaužamā situācijā, pēc pasaules čempionāta spēles pret Kazahstānu sarunā ar Sporta Avīzi teica valstsvienības uzbrucējs Rodrigo Ābols.

Latvijas izlase otrdien Ostravā ar 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) apspēlēja Kazahstānu, tiekot pie trešā panākuma trijos mačos. Tomēr čempionātu mūsējie iesāka ar dueļiem pret potenciāli vājākajām apakšgrupas komandām.

"Sākums gan šajā, gan iepriekšējā spēlē bija apmierinošs, bet tad mūs pieviļ disciplīna un dueļi sanāk smagnēji - atdodam pretiniekiem iniciatīvu un pēc tam to ir ļoti grūti atgūt. Šajā mačā mums pirmajā periodā sešas minūtes vajadzēja spēlēt mazākumā. Tas pretiniekiem dod lielu priekšrocību, viņi sajūt ripu, kamēr mums ir ļoti grūti atgriezties ritmā," pauda Latvijas izlases pirmās maiņas centra uzbrucējs. "Iespējas mums ir, tās nepieciešams realizēt. Apzināmies, ka, jo tālāk ritēs čempionāts, jo momentus iegūt būs grūtāk."

Šajā mačā Ābols piedalījās 21 iemetienā, kas bija lielākais skaits starp visiem hokejistiem, un uzvarēja 16 no tiem jeb 76%. "Iemetieni ir svarīga komponente. Pagājušajā mačā man negāja tik labi, tāpēc to uztvēru mazliet personīgi un uzliku mērķi, ka šos mikromačus vēlos uzvarēt, lai dotu komandai iespējas. Tā ir daudz vieglāk, nekā, ja katru iemetienu zaudē un ķer ripu."

Ābola maiņas partneris Kaspars Daugaviņš, kurš šonedēļ atzīmēs savu 36. dzimšanas dienu, atkal laukumā pavadīja lielāko spēles laiku starp uzbrucējiem, nospēlējot 20 minūtes un deviņas sekundes. "Kā jau vienā intervijā tika teikts, Daugaviņš ir kā vīns, kurš ar vecumu paliek labāks. Viņš stāsta, ka sezonā ir pieradis tik daudz spēlēt, tāpēc nekas jauns šis nav."

Pirmo spēli šajā čempionātā Latvijas izlases vārtos aizvadīja Kristers Gudļevskis, atvairot visus 22 metienus. "Kristers šodien mūs pavilka situācijās, kurās mēs viņu atstājām. To bija pārāk daudz. Mums ir ļoti spēcīgs vārtsargu trio, jūtam drošību. Tomēr mēs nedrīkstam vārtsargus tādās situācijās atstāt, atkal bija pārāk daudz izgājienu pret mūsu vārtiem. Katram individuāli nepieciešams paskatīties spogulī, mēs spēlējam pārāk vaļīgi. Turpmāk pretinieki mūs par šādām kļūdām sodīs un arī mums pašiem nepieciešams realizēt radītos momentus."

Nākamajā spēlē Latvijas hokeja izlase trešdien plkst. 17.20 spēlēs ar Vāciju, kas čempionāta ievadā uzvarējusi Slovākiju, bet smagi zaudējusi ASV un Zviedrijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: LOK prezidenta amata kandidātu diskusija

Otrdien, 28. maijā, notika žurnāla Sporta Avīze rīkotā Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta amatu kandidātu tiešraides diskusija, kuru vadīja sporta žurnālists Normunds Melderis.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi