Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

AHL: Balceram piespēle uzvarā, Kivleniekam ceturtais izsaukums uz NHL

Latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers otrdien izcēlās ar rezultatīvu piespēli Amerikas Hokeja līgas (AHL) spēlē, kaldinādams Sanhosē Barracuda vienības uzvaru. Tikmēr talantīgais latviešu vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks atkal pievienojies Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandai Kolumbusas Blue Jackets, tomēr arī šoreiz viņa uzturēšanās tajā, visticamāk, būs īslaicīga.

Barracuda viesos ar rezultātu 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) pārspēja Sanantonio Rampage hokejistus, pārtraucot trīs zaudējumu sēriju.

Viņš ar rezultatīvu piespēli atzīmējās otrā perioda trešajā minūtē, kad Timam Kliftonam palīdzēja atklāt cīņas rezultātu. Sākotnēji vārtu guvums tika ieskaitīts latvietim, bet vēlāk tas tika piešķirts viņa komandas biedram.

Balcers šajā mačā vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

Latviešu uzbrucējs šosezon 32 spēlēs guvis septiņus vārtus, veicis 17 rezultatīvas piespēles un nopelnījis negatīvu lietderības koeficientu -6. Ar 24 punktiem viņš ir rezultatīvākais savā komandā, bet līgas debitantu vidū ieņem 11.vietu.

Kivlenieks uz Blue Jackets izsaukts ceturto reizi sezonā un otro nedēļas laikā. Iepriekšējās trīs viesošanās NHL klubā noslēdzās jau pēc vienas dienas, taču vārtsargs bija sajūsmā par iespēju trenēties kopā ar Blue Jackets vienību.

Tikmēr pretējā virzienā uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) klubu Klīvlendas Monsters devies somu vārtsargs Jūnass Korpisalo. Paredzams, ka šāda darbība atkal veikta uz vienu dienu, lai Korpisalo iegūtu spēļu praksi.

Korpisalo NHL šosezon spēlējis periodiski, jo neapstrīdams Blue Jackets pirmais numurs vārtos ir krievs Sergejs Bobrovskis.

Blue Jackets komanda nākamo spēli aizvadīs ceturtdien, kad viesosies pie latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētās Bufalo Sabres.

Kivlenieks šosezon AHL ietvaros vidēji ielaidis 3,33 ripas un ticis galā ar 88,2% metienu. Šī viņam ir pirmā profesionālā sezona un maijā viņš ar Blue Jackets parakstīja līgumu uz trim gadiem.

Tikmēr 23 gadus vecais Korpisalo šosezon deviņos NHL mačos vidēji ielaidis 3,10 ripas un atvairījis 90,4% metienu.

Barracuda ar 34 punktiem 32 spēlēs ieņem septīto vietu Klusā okeāna divīzijas kopvērtējumā.

Tikmēr uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas Penguins ar 45 punktiem 34 spēlēs ieņem otro vietu Atlantijas divīzijā, kur vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētā Bridžportas Sound Tigers ar 37 punktiem ir piektā.

Savukārt Centrālajā divīzijā vārtsarga Matīsa Edmunda Kivlenieka pārstāvētā Klīvlendas Monsters ar 26 punktiem 33 cīņās ieņem pēdējo - septīto - pozīciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi