Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Aikela un Sabres sāga noslēdzas ar hokejista aizmainīšanu uz Golden Knights

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Bufalo Sabres savu pēdējo trīs sezonu kapteini Džeku Aikelu aizmainījusi uz Vegasas Golden Knights vienību, vēsta Sabres.

Kluba un 25 gadus vecā uzbrucēja domstarpības sākās iepriekšējā sezonā, kad Aikels vēlējās veikt kakla starpskriemeļu diska maiņas operāciju, bet "Sabres" piedāvāja savienojošo operāciju.

Komanda Aikelam hokejista iecerēto operāciju vēlējās liegt, savu lēmumu pamatojot ar to, ka šāda operācija vēl nav veikta nevienam NHL hokejistam. Noprotams, ka "Golden Knights" devusi zaļo gaismu šādas operācijas veikšanai, pēc kuras rehabilitācijas periods varētu ilgt četrus mēnešus.

Aikels nav spēlējis kopš marta, iepriekšējā sezonā, kas bija saīsināta, 21 mačā gūstot divus vārtus un atdodot 16 rezultatīvas piespēles. 2015.gada drafta otrais numurs Aikels NHL laukumā devies 375 mačos, kuros guvis 139 vārtus un atdevis 216 rezultatīvas piespēles. Tā kā "Sabres" šajā laikā nav spēlējusi Stenlija kausā, Aikelam vēl nav izslēgšanas turnīru pieredzes.

2017.gadā Aikels ar "Sabres" parakstīja astoņu gadu līgumu par 80 miljoniem ASV dolāru. Pēc šīs sezonas līgums būs aktīvs vēl uz četriem gadiem.

"Sabres" maiņas darījumā ieguvusi uzbrucējus Aleksu Taku un Peitonu Krebsu, 2022.gada drafta pirmās kārtas izvēli un 2023.gada otrās kārtas izvēli. Ja Lasvegasas komanda nākamā gada draftā varēs izvēlēties kādu no pirmajiem desmit numuriem, tad maiņas darījumā iegūtā pirmās kārtas izvēle tiks pārcelta uz 2023.gadu. "Golden Knights" bez Aikela iegūs arī 2023.gada trešās kārtas izvēli.

Taks pēc jūlijā veiktās pleca operācijas šosezon nav spēlējis, bet iepriekšējā regulārajā čempionātā viņš 55 dueļos guva 18 vārtus un atdeva 15 rezultatīvas piespēles. 25 gadus vecajam amerikānim līgums ir spēkā līdz 2025./2026.gada sezonai.

Tikmēr 20 gadus vecais kanādietis Krebss šajā sezonā līdzšinējās deviņās spēlēs palicis bez punktiem. 2019.gada drafta 17.numurs Krebss iepriekšējā sezonā NHL četros mačos atzīmējās ar vienu rezultatīvu piespēli, Amerikas Hokeja līgā (AHL) viņam bija vieni vārti un četras piespēles piecos dueļos, bet Rietumu hokeja līgā (WHL) jaunais hokejists guva 13 vārtus un izdalīja 30 rezultatīvas piespēles 24 cīņās.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi