Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Anaheimas Ducks izpērk kluba leģendas Perija līgumu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Filadelfijas Flyers parakstījusi septiņu gadu līgumu ar centra uzbrucēju Kevinu Heisu, tikmēr Anaheimas Ducks izpirka kluba ilggadējā uzbrucēja Korija Perija līgumu.

Filadelfijas komandā centra uzbrucējs Heiss pavadīs turpmākos septiņus gadus, kuros kopumā saņems 49,98 miljonus dolāru (nepilnus 44,3 miljoni eiro).

27 gadus vecais uzbrucējs 25.februārī tika aizmainīts no Ņujorkas Rangers uz Vinipegas Jets, bet aizvadītajā sezonā 71 spēlē viņš izcēlās ar 55 rezultativitātes punktiem (19+36).

Jets Heisu uz Flyers aizmainīja 3.jūnijā, pretim saņemot divas drafta izvēles un uzbrucēju Brendenu Lemjē. Ja klubs nebūtu noslēgusi vienošanos ar Heisu, viņš no 1.jūlija būtu kļuvis par neierobežoti brīvo aģentu.

"Esam priecīgi par noslēgto ilgtermiņa vienošanos ar Kevinu," teica Flyers ģenerālmenedžeris Čaks Flečers. "Viņš spēlē gudri abos laukuma galos un šobrīd aizvada savus labākos gadus karjerā. Kevins pastiprinās mūsu komandu ar savu augumu un prasmēm uz ledus."

Iepriekš Heiss piecas sezonas bija Rangers vienībā, aizvadot 361 spēli, kurās viņš guva 216 rezultativitātes punktus (87+129). Četras no šīm sezonām Ņujorkas klubu vadīja Alēns Viņols, kurš aprīļa vidū tika apstiprināts par Flyers galveno treneri.

Heisu NHL 2010.gada drafta pirmajā kārtā ar kopējo 24.numuru izvēlējās Čikāgas Blackhawks un kopumā viņš līgā nospēlējis 381 maču, kuros guvis 229 punktus (92+137), bet 40 Stenlija kausa spēlēs viņa kontā ir četri vārti un deviņas piespēles.

Savukārt cita NHL vienība Anaheimas Ducks izpirkusi sava ilggadējā uzbrucēja Perija līgumu.

Uzbrucējs Anaheimā pavadīja 14 sezonas un 2010./11.gada sezonā tika atzīts par visas līgas vērtīgāko spēlētāju.

Komandas ģenerālmenedžeris Bobs Marejs šo soli nosaucis par vienu no smagākajiem lēmumiem viņa 44 gadus ilgajā karjerā.

Perijs visu savu karjeru aizvadījis vienīgi Ducks rindās, kur viņam pieder rekords par visvairāk aizvadītajā spēlēm komandas vēsturē - 988 mači. Vienības visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā viņš atrodas trešajā vietā ar 776 punktiem, bet 372 gūti vārti ir otrs labākais rezultāts komandas vēsturē.

Uzbrucējs vairākas sezonas spēlēja vienā maiņā ar Ducks kapteini Raienu Geclafu, abiem 2007.gadā virs galvas paceļot Stenlija kausu.

Līgā Perijs ienāca 2003.gadā, kad Ducks viņu ar 28.kopējo numuru draftēja pirmajā kārtā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi